Taideyliopiston Sibelius-Akatemia arvioitu maailman yhdeksänneksi parhaaksi esittävien taiteiden yliopistovertailussa
Taideyliopiston Sibelius-Akatemia on arvioitu maailman yhdeksänneksi parhaaksi esittävien taiteiden QS Ranking -yliopistovertailussa. QS World University Rankings by Subject on listannut esittävien taiteiden koulutusta tarjoavat yliopistot paremmuusjärjestykseen nyt kuudetta kertaa.
”Sibelius-Akatemia on ollut listan kärjessä ensimmäisestä vuodesta lähtien. Sijoituksemme on huomattava kansainvälinen tunnustus korkeasta akateemisesta tasostamme musiikin korkeakoulutuksen kärjessä. Kun sarjassa on 1 628 esittävien taiteiden oppilaitosta eri puolilta maailmaa, yhdeksäs sija on todellinen huippusuoritus”, Sibelius-Akatemian dekaani Emilie Gardberg sanoo.
QS-arviointi muodostuu kahdesta osa-alueesta: akateemisten asiantuntijoiden ja työnantajien arvioista. Työnantajamaine mittaa työnantajakentän mielipidettä siitä, mistä oppilaitoksista heidän näkemyksensä mukaan valmistuvat alansa halutuimmat opiskelijat.
”Tulos vahvistaa suomalaisen taidekoulutuksen vetovoimaa ja kilpailukykyä maailmalla. Sillä on merkitystä, kun rekrytoimme parhaita mahdollisia kansainvälisiä opiskelijoita ja akateemista henkilöstöä Suomeen sekä rakentaessamme strategisia kumppanuuksia globaalisti koko taidealan kehittämiseksi”, Taideyliopiston rehtori Kaarlo Hildén sanoo.
Monet esittävän taiteen oppilaitokset ovat säilyneet rankingin kärjessä vuodesta toiseen. Maailman parhaaksi arvioitiin jälleen newyorkilainen The Juilliard School. Toiseksi sijoittui lontoolainen Royal College of Music ja kolmanneksi Royal Conservatoire of Scotland. Kymmenen joukkoon sijoittuivat myös muun muassa ranskalainen Conservatoire national supérieur de musique et de danse de Paris, itävaltalainen Universität für Musik und darstellende Kunst Wien sekä Norjan valtiollinen musiikkikorkeakoulu.
QS Quacquarelli Symondsin vuosittainen yliopisto-ranking kuuluu maailman arvostetuimpiin. Alakohtaiset arvioinnit perustuvat yliopisto-opettajien ja -tutkijoiden sekä korkeakoulutus- ja työnantajasektoreille tehtävään kyselytutkimukseen. Tutkimuksessa oppilaitokset eivät voi arvioida itseään. Tänä vuonna QS Rankingissa alakohtaisia arviointeja tehtiin kansainvälisesti 51 eri aihealueella.
Lisätietoa:
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Nelli KuokkaViestintäpäällikkö
Puh:040 822 7130nelli.kuokka@uniarts.fiTietoja julkaisijasta
Taideyliopisto tarjoaa ylintä musiikin, kuvataiteen, teatterin ja tanssin koulutusta Suomessa. Taideyliopisto on taidealojen koulutuksen ja tutkimuksen kansainvälinen suunnannäyttäjä, joka vahvistaa taidetta yhteiskuntaa uudistavana voimana. Vuonna 2013 perustetun Taideyliopiston muodostavat Kuvataideakatemia, Sibelius-Akatemia ja Teatterikorkeakoulu.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Taideyliopisto
Jan Schacher musiikkiteknologian professoriksi Sibelius-Akatemiaan 25.3.2021 11:00:00 EET | Uutinen
Sveitsiläissyntyinen Schacher on taiteilija-tutkija, instrumentalisti, säveltäjä ja digitaalitaiteilija. Hän tutkii muun muassa sitä, kuinka muusikon keho toimii äänen ja läsnäolon resonaattorina ja keskuksena.
Taideyliopisto vakinaisti 80 opettajan ja tutkijan tehtävää23.3.2021 15:33:22 EET | Tiedote
Työtuomioistuimen joulukuinen päätös toi muutoksen pitkään vallinneeseen määräaikaisten opetustehtävien perinteeseen.
Digitaalisuus, pandemia, kasvavat kustannukset ja alan keskittyminen haastavat suomalaisia rytmimusiikkifestivaaleja16.3.2021 14:00:00 EET | Tiedote
Vuoden 2019 festivaalikenttää kartoittanut toimialabarometri kokosi tietoa suomalaisista rytmimusiikkifestivaaleista.
Tohtorintutkinto: Kuorolla on merkittävä rooli paastonajan ja pääsiäisen liturgian kannattelijana12.2.2021 10:00:00 EET | Tiedote
Hanna Remes on tohtorintutkinnossaan vertaillut kuoron liturgisia tehtäviä Suomen evankelis-luterilaisen kirkon kahdessa viimeisimmässä kirkkokäsikirjassa ja niiden oheisaineistoissa. Hän on tuonut tutkinnossaan myös julki harvoin kuultua suomalaista ja saksalaista kuoromusiikkia ja kantaesittänyt kaksi liturgista perinnettä uudistavaa tilausteosta. Remeksen tohtorintutkinto tarkastetaan Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa 20. helmikuuta 2021.
Tohtorintutkinto tarkastelee venäläis-juutalaisen klarinettimusiikin mutkikasta kohtaloa Neuvostoliiton aikana9.2.2021 14:30:00 EET | Tiedote
Klarinetille sävellettiin entisen Neuvostoliiton aikana laaja kirjo musiikkia, josta vain murto-osa on päätynyt yleiseen ohjelmistoon ja konserttilavoille esitettäväksi. Klarinetisti Anne Elisabeth Piirainen tarkastelee taiteellisessa tohtorintutkinnossaan tätä varjoon jäänyttä klarinettiohjelmistoa soittajan näkökulmasta. Piiraisen tohtorintutkinto "Clarinet Music from Russia and the Soviet Union 1917-1991: Discovering an Unexplored Side of the Clarinet Repertoire" tarkastetaan Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa 22.2.2021.
Antti Siirala pianomusiikin professoriksi Taideyliopiston Sibelius-Akatemiaan3.2.2021 10:30:00 EET | Tiedote
Pianotaiteilija Antti Siirala työskentelee tällä hetkellä professorina Hochschule für Musik und Theater Münchenissä. Hän aloittaa Sibelius-Akatemian professorina 1. elokuuta 2021.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme