Taideyliopiston Sibelius-Akatemia arvioitu maailman yhdeksänneksi parhaaksi esittävien taiteiden yliopistovertailussa

Jaa

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia on arvioitu maailman yhdeksänneksi parhaaksi esittävien taiteiden QS Ranking -yliopistovertailussa. QS World University Rankings by Subject on listannut esittävien taiteiden koulutusta tarjoavat yliopistot paremmuusjärjestykseen nyt kuudetta kertaa.

”Sibelius-Akatemia on ollut listan kärjessä ensimmäisestä vuodesta lähtien. Sijoituksemme on huomattava kansainvälinen tunnustus korkeasta akateemisesta tasostamme musiikin korkeakoulutuksen kärjessä. Kun sarjassa on 1 628 esittävien taiteiden oppilaitosta eri puolilta maailmaa, yhdeksäs sija on todellinen huippusuoritus”, Sibelius-Akatemian dekaani Emilie Gardberg sanoo.

QS-arviointi muodostuu kahdesta osa-alueesta: akateemisten asiantuntijoiden ja työnantajien arvioista. Työnantajamaine mittaa työnantajakentän mielipidettä siitä, mistä oppilaitoksista heidän näkemyksensä mukaan valmistuvat alansa halutuimmat opiskelijat.

”Tulos vahvistaa suomalaisen taidekoulutuksen vetovoimaa ja kilpailukykyä maailmalla. Sillä on merkitystä, kun rekrytoimme parhaita mahdollisia kansainvälisiä opiskelijoita ja akateemista henkilöstöä Suomeen sekä rakentaessamme strategisia kumppanuuksia globaalisti koko taidealan kehittämiseksi”, Taideyliopiston rehtori Kaarlo Hildén sanoo.

Monet esittävän taiteen oppilaitokset ovat säilyneet rankingin kärjessä vuodesta toiseen. Maailman parhaaksi arvioitiin jälleen newyorkilainen The Juilliard School. Toiseksi sijoittui lontoolainen Royal College of Music ja kolmanneksi Royal Conservatoire of Scotland. Kymmenen joukkoon sijoittuivat myös muun muassa ranskalainen Conservatoire national supérieur de musique et de danse de Paris, itävaltalainen Universität für Musik und darstellende Kunst Wien sekä Norjan valtiollinen musiikkikorkeakoulu.  

QS Quacquarelli Symondsin vuosittainen yliopisto-ranking kuuluu maailman arvostetuimpiin. Alakohtaiset arvioinnit perustuvat yliopisto-opettajien ja -tutkijoiden sekä korkeakoulutus- ja työnantajasektoreille tehtävään kyselytutkimukseen. Tutkimuksessa oppilaitokset eivät voi arvioida itseään. Tänä vuonna QS Rankingissa alakohtaisia arviointeja tehtiin kansainvälisesti 51 eri aihealueella.

Lisätietoa:

Esittävien taiteiden ranking 2021

Kaikki alakohtaiset rankingit 2021

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Taideyliopisto
Taideyliopisto
Töölönkatu 3 A
00100 Helsinki

Taideyliopisto tarjoaa ylintä musiikin, kuvataiteen, teatterin ja tanssin koulutusta Suomessa. Taideyliopisto on taidealojen koulutuksen ja tutkimuksen kansainvälinen suunnannäyttäjä, joka vahvistaa taidetta yhteiskuntaa uudistavana voimana. Vuonna 2013 perustetun Taideyliopiston muodostavat Kuvataideakatemia, Sibelius-Akatemia ja Teatterikorkeakoulu.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Taideyliopisto

Väitös: Ohjelmistovalinnoilla merkittävä rooli kuoroidentiteetin muodostumisessa 3.5.2021 14:00:00 EEST | Tiedote

Kuorolaulu on suosittua Tansanian evankelisluterilaisessa kirkossa. Leena Lampinen on väitöstutkimuksessaan selvittänyt, minkälainen merkitys ohjelmistovalinnoilla on yhden tansanialaisen hiippakunnan kuorojen identiteettien rakentumisessa. Lampisen väitöskirja ”Our Songs and Other People’s Songs. Music and Identities in a Lutheran Diocese in Tanzania” tarkastetaan Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa 10.5.2021.

Väitös: Musiikin korkeakoulutus voi vastata pakolaistilanteeseen interkulttuurisella musiikkiyhteistyöllä27.4.2021 14:30:00 EEST | Tiedote

Musiikkikorkeakouluilla on mahdollisuus ottaa merkittävä rooli pakolaistaustaisten muusikoiden integroitumisessa ja osallisuudessa vastaanottomaassa, selviää MuM Katja Thomsonin väitöskirjasta. Se käsittelee World in Motion -yhtyettä, joka sosiaalisena innovaationa yhdisti musiikin opiskelijat ja pakolaisina Suomeen saapuneet muusikot. Thomsonin väitöskirja Vastavuoroinen integraatio musiikillisessa kolmannessa tilassa: Etnografinen tutkimus pakolaistaustaisten muusikoiden ja Sibelius-Akatemian opiskelijoiden parissa tarkastetaan 7.5.2021.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme