Vaasan kaupunginteatteri

Taina Latvala kirjoittaa uuden näytelmän Vaasan kaupunginteatterille

Jaa

Kirjailija Taina Latvala työskentelee parhaillaan uuden tekstin parissa, josta on tuleva näytelmä Vaasan kaupunginteatterille. Latvala työstää uutta tuotantoa valmistuvaksi näyttämölle vuodelle 2020.

Näytelmä on tyylilajiltaan komediallinen draama. Taina Latvalan edellisten näytelmien tavoin se sijoittuu Etelä-Pohjanmaalle, joka on lapualaislähtöiselle kirjailijalle tuttua ja rakasta aluetta.

"Olen iloinen saadessani jälleen kirjoittaa Vaasan kaupunginteatteriin näytelmän, joka kiinnostaa paikallista yleisöä mutta käsittelee samalla universaaleja teemoja."

Uuden näytelmän kirjoitusprosessi on vasta niin alussa, että juoni ja sisältö voivat vielä kokea isojakin muodonmuutoksia. Latvala sanoo kuitenkin olevansa kiinnostunut muun muassa pohjalaisesta yrittäjyydestä ja sen haasteista, itsetunnosta, kunnianhimosta ja suurista unelmista.

"Kirjoitustyön alussa minulle on tärkeää vaalia sitä salaperäistä taikaa, joka uuteen projektiin aina liittyy. Siksi säästän konkreettiset juoniselostukset myöhemmäksi. Pohjalaista elämänmenoa on kuitenkin luvassa jälleen", Latvala kertoo.

Taina Latvala on kirjoittanut komedian Mun Pohjanmaa. Näytelmässä lapualaislähtöinen Jarppa palaa juurilleen. Mun Pohjanmaa -näytelmä on ollut Vaasan kaupunginteatterin ohjelmistossa näytäntökaudesta 2017-2018 alkaen, ja jatkaa tänä syksynä edelleen Jari Hietasen tähdittämänä Vaasan kaupunginteatterilla sekä myös vieraili syyskuussa Teatteri Lapuassa. Kaupunginteatterin ohjelmistossa ovat myöskin olleet Taina Latvalan Välimatka (2014) ja Saman katon alla (2016).

Vaasan kaupunginteatteri kehittää teatterin taiteellista linjaa ja ohjelmistoa pitkäjänteisesti, mahdollistaen paikallisen ankkuroitumisen, jossa pohjalaistaustainen kirjailija pääsee kommunikoimaan paikallisen yleisön kanssa ja teatteritaiteen keinoin vaikuttamaan ja osallistumaan yleiseen keskusteluun.

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunginteatteri
Vaasan kaupunginteatteri
Pitkäkatu 53
65100 Vaasa

0407737587http://www.vaasankaupunginteatteri.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunginteatteri

Seppo Välinen Vaasan kaupunginteatterin uudeksi teatterinjohtajaksi11.4.2019 11:27:32 EESTTiedote

Teatteritaiteen maisteri Seppo Välinen on valittu Vaasan kaupunginteatterin uudeksi teatterinjohtajaksi. Välinen erottui haastatteluryhmän mukaan ominaisuuksiltaan, taiteelliselta kokemukseltaan, tiedoiltaan ja taidoiltaan muista hakijoista edukseen. Kokonaisarvioinnin perusteella haastatteluryhmä esitti yksimielisesti lautakunnalle Välistä teatterinjohtajan virkaan, ja lautakunta päätti keskiviikon kokouksessaan valita Välisen tehtävään.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme