Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia ry

Talentia sai uuden puheenjohtajan – 36-vuotias Jenni Karsio haluaa lisää avoimuutta ja tiiviimpää yhteistyötä ammattijärjestökentälle

Jaa

Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentian liittokokous valitsi yksimielisesti puheenjohtajakseen Jenni Karsion. Hän on 36-vuotias laillistettu sosiaalityöntekijä ja yhteiskuntatieteiden maisteri ja siirtyy Talentian puheenjohtajaksi ensi- ja turvakotipalveluiden johtajan tehtävästä Tampereelta.

Jenni Karsio. Kuva Laura Vesa
Jenni Karsio. Kuva Laura Vesa

“Talentian pitää olla uusille ideoille avoin yhteisö, johon sosiaalialan korkeakoulutetut haluavat kuulua. Pelkät lupaukset eivät riitä vaan Talentian tulee ansaita jäsenistönsä luottamus. Se syntyy avoimen vuoropuhelun kautta. Mahdollisuus aitoon osallistumiseen vahvistaa halua järjestäytyä Talentiaan tulevaisuudessakin. Tulevaisuuden Talentia on yhteisö, jossa teemme vaikuttamistyötä yhdessä ja rohkeasti. Näin Talentia näyttää suuntaa koko ammattiyhdistysliikkeen uudistumiselle”, Jenni Karsio linjaa. 

Talentia on kasvava feministinen ammattijärjestö 

Talentia on monista muista ammattijärjestöistä poiketen kasvava järjestö, jonka jäsenistä yli puolet on alle 40-vuotiaita. Talentia on myös feministinen ammattijärjestö ja katsoo, että kaikilla yhteiskunnassa tulee olla samanlaiset mahdollisuudet ja oikeudet riippumatta esimerkiksi sukupuolesta, seksuaalisesta suuntautumisesta, vammaisuudesta tai uskonnosta. 

“Me talentialaiset edistämme tasa-arvoa ja yhdenvertaisuustyötä työelämässä. Tasa-arvo on keskeinen missiomme myös siksi, että edustamme yhtä niistä korkeakoulutetuista naisvaltaisista aloista, joiden palkkakehitys laahaa muiden perässä. Tämän on muututtava. Tehtävämme on rakentaa edellytyksiä tasavertaisille työmarkkinoille. Alipalkattujen naisvaltaisten alojen palkat tulee korottaa sille tasolle, mille ne kuuluvat.” 

“Me sosiaalialan korkeakoulutetut ansaitsemme työn, jossa voimme hyvin ja jota arvostetaanPyrkimys tasa-arvoisempaan ja yhdenvertaisempaan yhteiskuntaan ei kuitenkaan ole vain Talentian tehtävä, vaan koko ammattiyhdistysliikkeen yhteinen tehtävä. Haluankin kutsua ammattijärjestöt tekemään yhdessä tiiviimpää yhteistyötä tämän tavoitteen saavuttamiseksi”, Jenni Karsio sanoo. 

Jenni Karsio on toiminut Talentian luottamushenkilönä jo opiskeluajoistaan lähtien ja ollut mm. Talentian liittovaltuuston puheenjohtaja ja hallituksen jäsen sekä Talentian Sosiaalialan opiskelijoiden ja Pirkanmaan Talentian hallituksen puheenjohtaja. 

Liittovaltuuston kokous jatkuu huomenna 22.11., jolloin kokouksessa valitaan Talentialle uusi hallitus, päätetään jäsenmaksun määrästä ja linjataan järjestön toiminnan sekä talouden suuntaviivat vuodelle 2021. Kokous järjestetään hybridikokouksena, ja liittovaltuuston jäsenet osallistuvat kokoukseen pääsääntöisesti etäyhteydellä. 

Talentian liittokokousviestintää voi viikonlopun aikana seurata Talentian sosiaalisen median kanavissa.  

Akavalainen 26 000 jäsenen Talentia edustaa laillistettuja sosiaalihuollon ammattihenkilöitä, joita ovat yliopistotutkinnon suorittaneet sosiaalityöntekijät sekä ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneet sosionomit, geronomit ja kuntoutuksen ohjaajat. 

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt: 

Puheenjohtaja Jenni Karsio puh. 044 541 5955 

Viestintäpäällikkö Kaisa Yliruokanen puh. 0400614511 

>> Tutustu Jenni Karsion Kampanjasivuihin 

 


Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Jenni Karsio. Kuva Laura Vesa
Jenni Karsio. Kuva Laura Vesa
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia ry
Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia ry
Ratamestarinkatu 11
00520 HELSINKI

Vaihde: +358 9 3158 6000, toimisto@talentia.fihttps://www.talentia.fi

Akavalainen yli 26 000 jäsenen Talentia edustaa laillistettuja sosiaalihuollon ammattihenkilöitä, joita ovat yliopistotutkinnon suorittaneet sosiaalityöntekijät sekä ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneet sosionomit, geronomit ja kuntoutuksen ohjaajat.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia ry

Sosiaalihuollon asiakasmitoitus kohtuullistettava sote-uudistuksessa23.4.2021 07:00:00 EEST | Tiedote

Sosiaalihuollon laillistetuille ammattihenkilöille tulee antaa mahdollisuudet tehdä eettisesti kestävää sosiaalityötä uusilla hyvinvointialueilla. Tämä varmistetaan sopivalla asiakasmitoituksella ja riittävillä resursseilla, painottaa Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia. Se on antanut lausunnon sosiaali- ja terveysvaliokunnalle hallituksen lakiesityksestä, joka koskee sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisen uudistusta tulevilla hyvinvointialueilla.

Sosiaalityön päivä: Sosiaalihuollon kriisi vaarantaa yhteiskuntarauhan16.3.2021 06:00:00 EET | Tiedote

Kansainvälistä sosiaalityön päivää vietetään tänään 16.3. jälleen pahenevan koronakriisin keskellä. Vuoden aikana ihmisten hätä on kasvanut niin Suomessa kuin globaalisti. Päättäjien ja median katseet ovat kuitenkin olleet tiukasti terveydenhuollon kantokyvyssä, vaikka sosiaalihuollon kantokyky on ylittynyt jo ennen pandemiaa. Samaan aikaan koronan ehkäisyä on tehty Suomessa puhtaasti terveyskulmasta, vaikka seuraukset näkyvät raskaasti koko yhteiskunnassa ja voimakkaimmin kaikkein heikoimmassa asemassa olevien elämässä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme