Kustannusosakeyhtiö Otava

Talvisodan tuntematon sankari kertoo Mannerheimin luottokenraalin Wiljo Tuompon dramaattisesta elämästä

Jaa

VTT, professori Martti Turtola sekä FM Mari Ahokas tuovat ainutlaatuisessa teoksessaan valokeilaan unohdetun jääkärin Wiljo Tuompon.

Jääkärikenraali Wiljo Tuompo lähti nuorukaisena sotilasoppiin Saksaan, elettyään lapsuutensa ja nuoruutensa Pornaisissa. Talvisodassa hän ansioitui Pohjois-Suomen ryhmän sankarillisena komentajana. Kunnian taistelumenestyksistä kaappasivat kuitenkin toiset kenraalit.  

Jatkosodassa Tuompo joutui tyytymään Päämajan esikuntamieheksi, ja sodan päätyttyä Mannerheim määräsi hänet pakenemaan perheineen Ruotsiin. Miksi Marski antoi pakokäskyn? Millainen mies oli valvontakomission sotarikolliseksi listaama Tuompo, talonpoikaissuvun perillinen? 

VTT Martti Turtola on sotahistorian professori (emeritus) Maanpuolustuskorkeakoulussa ja on toiminut poliittisen historian professorina ja dosenttina Helsingin yliopistossa.  

FM Mari Ahokas on perehtynyt jääkäriliikkeeseen ja tekee parhaillaan siihen liittyvää tutkimusta. 

Kutsu julkistamistilaisuuteen

Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita kirjan julkistamistilaisuuteen, joka järjestetään Jokelassa (Tuusula).  

Missä: Jokela-talolla (kirjasto), Keskustie 20, 05400 Jokela (Tuusula) 

Milloin: ke 29.9. klo 18.30 alkaen (puheenvuorot alkavat klo 19). Tilaisuus päättyy viim. klo 21.  

Ilmoittautumiset: adele.couavoux@otava.fi  

Ohjelma: Martti Turtolan avaus ja luento kenraali Tuomposta, kaksi musiikkiesitystä ja Tuompon nuoruudenruno. Kysymyksiä, tarjoilua ja keskustelua.  

Talvisodan tuntematon sankari ilmestyy painettuna, e-kirjana sekä Lauri Kortelaisen lukemana äänikirjana.  

Teos on arvostelu- ja käsittelyvapaa ilmestyessään 23.9.2021 

Arvostelukappaleet: arvostelukappale@otava.fi  

Pdf-vedokset ja tekijöiden haastattelupyynnöt: adele.couavoux@otava.fi  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Lataa
Martti Turtola ja Mari Ahokas Kuva Niclas Mäkelä
Martti Turtola ja Mari Ahokas Kuva Niclas Mäkelä
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

Puhelinvaihde 09 15661https://otava.fi/

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Täältä tulee Alfie, kissa, joka mullistaa koko naapuruston arjen – Rachel Wellsin hurmaava sarja ihmisten ongelmia ratkovasta kissasta alkaa16.9.2021 12:30:00 EEST | Tiedote

Alfie – kissa kynnyksellä on tarina kodittomaksi jääneestä kissasta, joka löytää uudeksi kodikseen kokonaisen naapuruston. Samalla herkuille ja hellinnälle perso kehrääjä auttaa kotikatunsa asukkaita löytämään seuraa toisistaan. Sunday Timesin bestselleriksi ja hyvän mielen hitiksi muodostunut Alfie-sarja valloittaa nyt suomalaiset kissafanit.

Guinnessin maailmanennätyskirjassa pohditaan ilmastonmuutoksen torjuntaa – suomalaissaavutuksissa maistuu laku ja koetellaan fyysisiä voimia15.9.2021 13:00:00 EEST | Tiedote

Huippusuosittu Guinness World Records 2022 -kirja on täynnä toinen toistaan uskomattomampia ennätyksiä meiltä ja maailmalta. 16.9. julkaistavaan teokseen lähetettiin 41 959 ennätysyritystä, mikä tarkoittaa yli 800 hakemusta viikossa. Suomalaisten ennätysten tekijöiden joukosta löytyy tänäkin vuonna tuttuja nimiä: mukana on muun muassa formulakuski Kimi Räikkönen.

Pajtim Statovcin Finlandia-palkittu Bolla on Kirkus Prize -palkintoehdokkaana Yhdysvalloissa13.9.2021 16:00:00 EEST | Tiedote

Pajtim Statovcin kolmas romaani Bolla julkaistiin äskettäin Yhdysvalloissa, jossa siitä on jo kirjoitettu lukuisia ylistäviä arvioita. Statovcia on kutsuttu suureksi lahjakkuudeksi ja hänen kirjallisia kykyjään "pettämättömiksi". Kirkus Reviews -kirjallisuuslehti valitsi Bollan kuuden finalistin joukkoon 328 kaunokirjallisen teoksen joukosta lehden nimeä kantavan kirjallisuuspalkinnon saajaksi. Palkintoa pidetään yhtenä kirjallisuusmaailman suurimmista ja sen arvo on 50 000 dollaria. Palkinto jaetaan 28.10.2021.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme