Kustannusosakeyhtiö Otava

Tämä kirja sai poliisin avaamaan uudestaan kemiläisen Elli Immon murhatutkinnan

Jaa
Rikoskirjailija Heidi Holmavuo ja dekkaristi Elina Backman yhdistivät voimansa selvittääkseen, mitä voisivat yhdessä saada selville vanhoista henkirikoksista. Lopputuloksena on ravisuttava kirja, joka sai poliisin avaamaan uudestaan murhatutkinnan ja jonka vaiheista nähdään keväällä 2023 startannut dokumenttisarja C Moressa.

Ratkaisematon – Kirja, joka avasi murhatutkinnan on ravisuttava teos, joka selvittää vuonna 1955 murhatun kemiläisen Elli Immon kohtaloa.

Elli oli poliisin tytär, joka löydettiin murhattuna läheltä kotitaloaan joulukuussa 1955. Ellin murha jäi kuitenkin aikoinaan selvittämättä. Vuonna 1972 joukko Kemin poliisilaitoksen työntekijöitä vaati murhatutkinnan uudelleen avaamista. Heidän mielestään erästä tahoa oli suojeltu ja tutkintaan liittyvää aineistoa hävitetty. Vasta vuosikymmeniä myöhemmin Holmavuon ja Backmanin sinnikkään tutkimustyön jälkeen murhan tutkinta päätettiin avata uudelleen. Mitä tapahtui?

Kirjailijakaksikko sai selville, että poliisi ei ole ollut aikoinaan omissa tutkimuksissaan täysin rehellinen ja puolueeton. He löysivät murhasta myös kylmääviä yksityiskohtia, joita kukaan ei ollut havainnut aiemmin.

“Meillä oli kunnianhimoinen tavoite löytää seikkoja, joita kukaan, ei edes poliisi, olisi löytänyt koskaan aiemmin. Löysimme käsiimme ihmisiä, joita ei tapauksen tiimoilta ole kuultu, mutta joilla oli paljon yksityiskohtaista tietoa tapahtumista. Lisäksi saimme eläkkeellä olevia tutkijoita puhumaan meille tapauksen erikoisista käänteistä”, tekijät kertovat.

Ratkaisematon – Kirja joka avasi murhatutkinnan sisältää Elli Immon tapaukseen liittyen runsaasti sellaisia seikkoja, joita ei ole julkaistu koskaan aikaisemmin. Teos julkaistiin ensi kerran äänikirjana syksyllä 2022, ja nyt julkaistaan uudella materiaalilla rikastettu painettu kirja sekä uusi, täydennetty versio äänikirjasta. Uusi teos paljastaa, miten tutkinta eteni ja mitä Ellin traagisesta kohtalosta lopulta saatiin selville.


C Moressa keväällä 2023 julkaistavassa dokumenttisarjassa kurkistetaan kirjan teon kulisseihin ja päivitetään tietoja siitä, kuinka rikostutkinta eteni.

Tämä kirja on kotimaisen true crime -kirjallisuuden ohittamaton helmi! Teoksen oikeudet on jo myyty ulkomaille.


Ratkaisematon on Elina Backmanin ja Heidi Holmavuon kirjasarja, joka käsittelee selvittämättä jääneitä kotimaisia henkirikoksia. Sarjassa on aiemmin ilmestyneet Susanne Lindholmin ja Helena Jämiäluoman murhia käsittelevät äänikirjat.

Elina Backman on helsinkiläinen dekkarikirjailija, jonka esikoiskirjan Kun kuningas kuolee käännösoikeudet on myyty jo 16 maahan. Heidi Holmavuo on rikoskirjailija ja toimittaja. Heidi tunnetaan Karhuryhmän toiminnasta kertoneen kirjan sekä tv-sarjan tekijänä.

Ratkaisematon – Kirja, joka avasi murhatutkinnan ilmestyy painettuna kirjana ja päivitettynä äänikirjana 12.5.2023.


Kirjan pdf-vedokset ja tekijöiden haastattelupyynnöt: adele.couavoux@otava.fi 
Arvostelukappaleet: arvostelukappale@otava.fi

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

Puhelinvaihde 09 15661https://otava.fi/

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Shelley Readin menestysromaani Minne virta kuljettaa on rakkauskirje luonnolle ja ylistys äidinrakkaudelle – kirjailija haastateltavissa Helsingissä 7.–8.6.30.5.2023 13:58:29 EEST | Tiedote

Amerikkalaisen Shelley Readin Minne virta kuljettaa -esikoisromaanin oikeudet on myyty peräti 29 maahan. Teos on vavahduttava kuvaus naisten ja alkuperäiskansojen kaltoinkohtelusta ja sydämen särkevä, vangitseva kertomus nuoren naisen sinnikkyydestä – kaikista niistä suunnista, joita elämä voi ottaa. Shelley Readilla on ehkä hieman yllättäen Suomi-kontakti! Kirjailija saapuu tänne taas kesäkuun alussa ja on myös haastateltavissa Helsingissä 7.–8.6.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme