Tampereen ammattikorkeakoulu

TAMKin tutkinto-opiskelijaksi avoimen väylän tai siirtohaun kautta? Hakuaika 3.–17.5.

Jaa
Tampereen ammattikorkeakoulun kevään 2023 avoimen väylän erillishaussa on runsas koulutustarjonta lukuisilla aloilla. Avoimen väylän erillishaku alkaa 3.5. ja päättyy 17.5. kello 15.00. Samaan aikaan käynnissä on myös siirtohaku korkeakoulua tai alaa vaihtaville opiskelijoille.

Voit hakea avoimen väylän erillishaussa tutkinto-opiskelijaksi, kun olet suorittanut avoimessa ammattikorkeakoulussa riittävän määrän tutkinto-ohjelmaan soveltuvia opintoja, esimerkiksi avoimen ammattikorkeakoulun polkuopintoja. Hakukohteen valintaperusteissa kerrotaan tarkemmin vaadittavasta opintopistemäärästä ja muista valintakriteereistä.   

AMK-hakukohteita on tarjolla 56 ja ylempiä AMK-hakukohteita 14. Mukana on sekä päivätoteutuksena että monimuotototeutuksena järjestettäviä koulutuksia. Lisäksi haussa on 10 englanninkielistä tutkinto-ohjelmaa sekä Bachelor- että Master-tasoilla.  

Tänä keväänä avoimen väylän erillishaussa on mukana seitsemän sosiaali- ja terveysalan muuntokoulutusta; bioanalyytikko, fysioterapeutti, kätilö, röntgenhoitaja, sairaanhoitaja, sosionomi ja terveydenhoitaja. Muuntokoulutuksissa on mahdollista päivittää aiempi opistotasoinen tutkinto AMK-tutkinnoksi. Lisäksi on mahdollisuus muuntaa sairaanhoitajan AMK-tutkinto terveydenhoitajan AMK-tutkinnoksi. 

TAMK tekee yhteistyötä toisen asteen ammatillisten oppilaitosten kanssa tarjoamalla toisen asteen opiskelijoille mahdollisuuden väyläopintoihin. Väyläopinnot suorittamalla voi hakea tutkinto-opiskelijaksi avoimen väylän erillishaussa. Väyläopinnot voi sisällyttää osaksi toisen asteen tutkintoa. Avoimen väylän erillishaussa toisen asteen väylän hakukohteita on yhteensä yhdeksän sosiaali- ja terveysalalla sekä tekniikan ja liiketalouden aloilla.  

Siirtohaussa voivat hakea korkeakoulua tai alaa vaihtavat opiskelijat. Siirtohaussa hyväksytyn opiskelijan opiskeluoikeus siirtyy korkeakoulusta toiseen tai korkeakoulun sisällä koulutuksesta toiseen. TAMKin siirtohaussa voi hakea ainoastaan AMK-tutkintoon johtaviin opintoihin. Hakukohteita on 32, joista viisi on englanninkielisiä tutkinto-ohjelmia.   

Lue lisää TAMKin avoimen väylän erillishausta 

Lue lisää TAMKin siirtohausta

Lisätietoa: 
Lea Yli-Koivisto, päällikkö, opiskelijavalinnat ja -palvelut, Tampereen ammattikorkeakoulu 
p. 050 5603 153, lea.yli-koivisto@tuni.fi 

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Tampereen ammattikorkeakoulu
Tampereen ammattikorkeakoulu
Kuntokatu 3
33520 TAMPERE

p. 0294 5222https://www.tuni.fi/tamk

Tampereen ammattikorkeakoulu on monialainen työelämäkorkeakoulu, joka vastaa työ- ja elinkeinoelämän muuttuviin osaamistarpeisiin tuottamalla parasta ammatillista korkeakoulutusta ja innovaatioita. Toimimme aktiivisessa yhteistyössä korkeakouluyhteisön ja työelämän kumppaneiden kanssa, kotimaisissa ja kansainvälisissä verkostoissa. Kärkiosaamisemme suuntautuu oppimisen edistämiseen, uusien teknologioiden hyödyntämiseen, ekologisiin innovaatioihin ja sosiokulttuurisiin haasteisiin. TAMKissa on yli 10 000 opiskelijaa ja vakituista henkilöstöä noin 700.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tampereen ammattikorkeakoulu

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme