Tampere-talo Oy

Tampere Chamber Music -festivaalilla kansainvälisiä ja kotimaisia taiteilijoita

Jaa
Tampere Chamber Music -festivaali levittäytyy Tampereelle keskiviikosta sunnuntaihin 25.–29. tammikuuta. Uutena sisältönä festivaali tarjoaa anniskeluoikeudellisen myöhäisillan konsertin argentiinalaisen huippubandoneonisti Marcelo Nisinmanin johdolla sekä tanssitaidetta Tampereen Tuomiokirkossa. Lisäksi festivaalin esityksiä viedään konserttisalien ulkopuolelle Pohjolan palvelutalon asukkaille.
Yösoitto Vanhassa kirkossa, Mendelssohnin jousioktetto. Tampere Chamber Music Festival 2022, kuva: Markku Uusitalo.
Yösoitto Vanhassa kirkossa, Mendelssohnin jousioktetto. Tampere Chamber Music Festival 2022, kuva: Markku Uusitalo.

Seitsemättä kertaa järjestettävä Tampere Chamber Music -festivaali tekee paluun tammikuun lopulla. Esityksiä kuullaan Tampere-talon konserttisalien lisäksi Muumimuseossa, Tampereen Vanhassa kirkossa ja Tuomiokirkossa. Kamarimusiikkia, tanssia ja tiedettä yhdistelevä festivaali tarjoaa kävijöille keinoja ammentaa hyvinvointia musiikista, ja tapahtumaan toivotetaan tervetulleiksi niin lapset ja opiskelijat kuin aikuiset ja seniorit.

Valoa ja varjoja -avajaiskonsertti järjestetään torstaina 26. tammikuuta klo 19.30 Tampere-talon pienessä salissa. Avajaiskonsertti kuullaan suorana lähetyksenä Yle Radio 1 kanavalla, ja konsertin inspiraation lähteenä on festivaalin teemanakin toimiva John O´Donohuen kirja Anam Cara.

Festivaalilla esiintyy näyttävä joukko kansainvälisiä muusikoita ja luennoitsijoita hyvinvointia käsittelevin aihein. Kansainvälisiä vieraita ovat bandoneonisti Marcelo Nisinman (ARG), pianisti Marianna Shirinyan (ARM), sellistit Robert Cohen (GB) ja Torleif Thedéen (SWE), alttoviulisti Yuval Gotlibovich (ISR) ja viulisti Priya Mitchell (GB).

Kotimaisista taiteilijoista esiintymässä ovat festivaalin taiteellinen johtaja, pianisti Heini Kärkkäinen, tanssitaiteilija Tiina Lindfors, basisti ja näyttelijä Tarja Nyberg, kitaristi Ismo Eskelinen, viulistit Réka Szilvay ja Kasmir Uusitupa, alttoviulisti Kristian Sallinen ja sellisti Joona Pulkkinen.

Mukana luennoimassa ovat intuitiotutkija Asta Raami, tanssitaiteilija Sini Länsivuori sekä psykologi ja viulisti Helmi Kuusi. Maksuttomat luennot ovat osa Tampereen korkeakouluyhteisön Tieteen päivät -tiedetapahtumaa, jotka tuotetaan yhteistyössä Suomen Musiikkilääketieteen yhdistyksen (Smuly) kanssa.

Uutena sisältönä festivaali suuntaa kuvataidehelmiä pursuavaan Tampereen Tuomiokirkkoon. Lauantain 28. tammikuuta Väreily on ainutlaatuinen tanssia, valotaidetta ja kamarimusiikkia yhdistävä kokonaisuus, jossa joulukuussa Pro Finlandia -palkinnolla palkittu tanssija-koreografi Tiina Lindfors, pianisti Heini Kärkkäinen ja sellisti Robert Cohen löytävät toistensa luo ja toisistaan henkistä väreilyä.

Festivaalin ohjelmistossa on ensimmäistä kertaa mukana anniskeluoikeudellinen konsertti. Tampereen Pienessä salissa voi kuunnella lauantai-illan iltakymmeneltä alkavaa Etelän tuulia -konserttia vaikkapa punaviinilasin äärellä. Pienen salin anniskelualue sijaitsee permannon takaosassa riveillä 12–17. Anniskelukatsomo on kielletty alle 18-vuotiailta.

Taidetta opiskelijoille ja senioreille

Opiskelijayhteistyö on ollut tärkeässä roolissa festivaalin perustamisesta lähtien. Festivaali tarjoaa Tampereen ammattikorkeakoulun musiikin ja liiketalouden opiskelijoille festivaalityöntekijänkurssin, jossa opiskelijat pääsevät toimimaan osana monialaista tuotantotiimiä ja tutustumaan Tampere-talon palvelukulttuuriin.

Opiskelijoita toivotaan sankoin joukoin myös yleisöksi festivaalin katsomoihin. Opiskelijoille on tarjolla edullinen ennakkolippu, ja festivaali tarjoaa heille ilmaisen sisäänpääsyn saman päivän konsertteihin, jos salissa on tilaa.

Osana festivaalia järjestetään viisi kamarimusiikin mestarikurssia musiikinopiskelijoille. Opettajina toimivat muusikot Marianna Shirinyan ja Yuval Gotlibovich sekä legendaarinen kapellimestari-viulisti Paavo Pohjola.

Festivaalin konsertteja esitetään myös osana Tampereen kaupungin kulttuuripalveluita Tampereen Pohjolan palvelutalon asukkaille, joilla ei ole mahdollisuutta tulla paikalle varsinaisiin yleisötapahtumiin. Konserteissa esiintyvät festivaalin taiteilijat sekä mestarikurssien opiskelijat.

Tampere-talon ja Tampere Chamber Music -festivaalin kanssa tapahtuman yhteistyössä ovat mukana Pirkanmaan musiikkiopisto, Suomen Musiikkilääketieteen yhdistys (Smuly), TAMK Musiikki, Tampereen korkeakouluyhteisö, Tampereen seudun ammattiopisto Tredu, Tampereen seurakunnat, Tampere Filharmonia ja Muumimuseo. Tampereen kaupunki ja Pirkanmaan rahasto tukevat festivaalin toteutumista. Hiilineutraalin tapahtuman mahdollistaa jo kolmatta kertaa Metsä Tissuen Katrin. Tapahtuman toteutumista lisäksi tukevat Tampereen Musiikki, Cafe Puusti, TanssiteattERI, Bloom, Citymarket Pirkkala, Subway Rautatieasema, Löytis Nokia ja RentCenter.

Liput ja ohjelma

Esiintyjäkuvat                                                                                                                          

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Yösoitto Vanhassa kirkossa, Mendelssohnin jousioktetto. Tampere Chamber Music Festival 2022, kuva: Markku Uusitalo.
Yösoitto Vanhassa kirkossa, Mendelssohnin jousioktetto. Tampere Chamber Music Festival 2022, kuva: Markku Uusitalo.
Lataa
Tampere Chamber Music, kuva: Markku Uusitalo
Tampere Chamber Music, kuva: Markku Uusitalo
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Tampere-talo Oy
Tampere-talo Oy
Yliopistonkatu 55
33100 Tampere

http://www.tampere-talo.fi

Tampere-talo on ohjelmistoltaan, tapahtumiltaan ja kävijämäärältään Suomen suurin ja monipuolisin kulttuuri- ja kongressikeskus ja tapahtumayhtiö. Toimimme myös promoottorina tuottamalla tapahtumia ja konsertteja talon ulkopuolella, ja Events Tampere -tapahtumatoimistomme tuottaa yritystapahtumia ja kongressi- ja kokouspalveluita.

Tapahtumamme sisältävät mm. balettivierailuita, oopperaa, lastenkulttuuria, rock- ja pop-konsertteja, messuja, kokouksia, konferensseja, yritystapahtumia, seminaareja ja kansainvälisiä kongresseja.

Vuonna 2019 Tampere-talon liikevaihto oli 14,6 miljoonaa euroa. Vuodessa järjestämme yli tuhat tapahtumaa, kävijöitä on vuosittain 675 000 ja tuotamme Tampereen talousalueelle 50 miljoonaa euroa. 

Tampere-talo Oy on perustettu 1987 ja ovet avattiin yleisölle 1990. Se on Tampereen kaupungin omistama osakeyhtiö. Talossa on vieraillut jo lähes 10 miljoonaa kävijää. Yhtiön toimitusjohtaja on Paulina Ahokas ja työntekijöitä on 49. Hallituksen puheenjohtaja on Martti Silvennoinen.

Talossa toimivat lisäksi täysimittainen sinfoniaorkesteri Tampere Filharmonia, à la carte -ravintola Tuhto ja maailman ainoa Muumimuseo. Talon yhteydessä palvelee Suomen ensimmäinen Courtyard by Marriott -hotelli.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tampere-talo Oy

Verdin La Traviata Tampereen Oopperaan keväällä 2024 – Samuel Harjanne ohjaa, pääroolissa Marjukka Tepponen10.2.2023 15:08:16 EET | Tiedote

Tampereen Oopperan ensi vuoden oopperatuotantona nähdään Giuseppe Verdin La Traviata. Oopperan ensi-ilta on Tampere-talossa lauantaina 2. maaliskuuta 2024. Esityksiä on kaikkiaan kuusi. Teoksen ohjauksesta vastaa Suomen musikaaliohjaajien kärkinimi Samuel Harjanne. Tampere Filharmoniaa johtaa italialainen kapellimestari Giancarlo Andretta. Violettan roolin laulaa Marjukka Tepponen. Oopperan lipunmyynti alkaa perjantaina 17. helmikuuta 2023.

Mediakutsu: TAMKin musiikkiteatteriesitys Rikkinäinen puhelin tarjoaa some- ja liikennekasvatusta tuhansille alakoululaisille30.1.2023 07:39:23 EET | Tiedote

TAMKin musiikkiteatterilinjan 1. vuosikurssi esittää Rikkinäinen puhelin -musiikkiteatterituotannon Pirkanmaan alueen 1.–3.-luokkalaisille 31. tammikuuta–2. helmikuuta Tampere-talon Pienessä salissa. Rikkinäinen puhelin on lapsille suunnattu ilmainen musiikkiteatteriesitys, joka tarjoaa tuhansille Pirkanmaan alueen alakoululaisille hyväntuulisen ja ajatuksia herättävän musiikkiteatteriesityksen.

Sopraano Johanni van Oostrum liittyy Lentävän hollantilaisen solistikaartiin25.1.2023 09:11:00 EET | Tiedote

Tampereen Oopperan vuoden 2023 oopperatuotantona nähdään Richard Wagnerin Lentävä hollantilainen. Oopperan ensi-ilta on perjantaina 10.2.2023 Tampere-talossa. Teoksen ohjaa Marika Vapaavuori ja Tampere Filharmoniaa johtaa kapellimestari Anja Bihlmaier. Oopperan nimiroolin tulkitsee baritoni Tommi Hakala, ja uusimpana kiinnityksenä teoksessa nähdään Sentan roolin laulava sopraano Johanni van Oostrum.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme