Tampere-talo Oy

Tampere-talo ja Akun Tehtaan Oy Aku’s Factory Ltd ovat solmineet liiketoimintakaupan – Yhtiöiden strategisella kumppanuudella Pirkanmaalle syntyy valtakunnallisesti entistäkin kilpailukykyisempi tapahtumateknisen kokonaispalvelun yritys

Jaa

Kulttuuri- ja kongressikeskus sekä tapahtumayhtiö Tampere-talo Oy ja Akun Tehtaan tapahtumateknisen palvelun yhtiö Oy Aku’s Factory Ltd. ovat 13. huhtikuuta solmineet liiketoimintakaupan, jonka avulla yhtiöt tiivistävät yhteistyötään rakentaakseen Pirkanmaalle entistäkin kilpailukykyisemmän tapahtuma-alan toimijan. Liiketoimintakaupassa Tampere-talon tekninen palvelu ja osa teknisestä kalustosta siirtyvät Akun Tehtaalle 1. syyskuuta alkaen ja Tampere-talosta tulee Oy Aku’s Factory Ltd:n osakas. Strateginen kumppanuus vahvistaa entisestään pirkanmaalaista osaamista sekä Tampereen vetovoimaisuutta tapahtumakaupunkina.

Aku Syrjä ja Paulina Ahokas allekirjoittivat liiketoimintakaupan. Kuvaaja Juha Torvinen.
Aku Syrjä ja Paulina Ahokas allekirjoittivat liiketoimintakaupan. Kuvaaja Juha Torvinen.

Liiketoimintakaupalla pyritään palvelemaan tapahtuma- ja matkailualaa entistä laaja-alaisemmin muun muassa areena-, festivaali- ja tv-tuotantojen saralla. Kahden vahvan toimijan yhteistyöllä pystytään vastaamaan paremmin tapahtumien muuttuneisiin teknisiin tarpeisiin.

– Tekninen laitteisto ja tekninen osaaminen ovat Tampere-talon onnistumisen edellytys ja tae. Tarvitsemme vahvan teknisen kumppanin, jonka kanssa rakennamme tulevaisuutta. Tampere-taloa ja Akun Tehdasta yhdistävät samankaltaiset arvot ja halu räätälöidä tinkimättömän laadukkaita palveluita asiakkaan tarpeiden mukaan. Koronakriisi on tiivistänyt yhteistyötämme entisestään. Avasimme tapahtumarajoitusten myötä Tampere-taloon pysyvät virtuaalistudiot yhdessä Akun Tehtaan kanssa kyetäksemme vastaamaan nopeasti asiakkaiden muuttuneisiin tarpeisiin. Liiketoimintakaupan avulla mahdollistamme asiakkaiden palvelemisen laadukkaasti ja monipuolisemmin myös tulevaisuudessa, kertoo Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas.

Liiketoimintakaupan myötä kumppanit sitoutuvat pitkäaikaiseen yhteistyöhön. Tampere-talo Oy:stä tulee yksi Oy Aku’s Factory Ltd:n omistajista ja saa paikan yhtiön hallituksessa.

Akun Tehdas on yrityskeskittymä, joka on Tampere-talon tapaan pirkanmaalainen. Molemmat ovat valtakunnallisesti tunnettuja tapahtuma-alalla oman sektorinsa kärkiniminä. Oy Aku’s Factory Ltd on aiemmin tänä keväänä vahvistanut pitkäaikaisen sopimuksen myös UROS LIVE -areenan kanssa toimien sen av-palveluiden tuottajana.

– Liiketoimintakaupan toteutuminen on luonnollinen jatkumo pitkälle yhteistyölle Tampere-talon kanssa, ja siirtyvä henkilökunta tulee täydentämään Akun Tehtaan henkilöstön osaamista. Yhdistymistä on vauhdittanut myös halu muodostaa Pirkanmaalle entistäkin kilpailukykyisempi, täyden palvelun yhtiö toisen tapahtuma-alan merkittävän toimijan Tampere-talon kanssa, kommentoi Akun Tehtaan toimitusjohtaja Aku Syrjä.

– Tampere-talon ja Akun Tehtaan liiketoimintakauppa luo jatkossa yhteistyömahdollisuuksia muillekin alan toimijoille. Olemme tehneet hankkeen valmistelussa yhteistyötä Tampere-talon omistajan Tampereen kaupungin kanssa. Kahden laadukkaan toimijan voimien yhdistäminen mahdollistaa aivan uudenlaista innovaatiotoimintaa, osaamisen kasvattamisen molemmissa yhtiöissä sekä niin pienten kuin aivan uudenlaisten suurten tapahtumatuotantojen toteutuksen uusimmalla tekniikalla, tiivistää Tampere-talon hallituksen puheenjohtaja Martti Silvennoinen.

Tampere-talo Oy

Tampere-talo on valittu parhaaksi Suomen tapahtumapaikaksi valtakunnallisessa tutkimuksessa viisi kertaa peräkkäin. Tampere-talo toimii Pohjoismaiden suurimman kongressi- ja konserttitalon Tampere-talon operaattorina. Tampere-talossa järjestettiin vuonna 2019 yhteensä 1135 tapahtumaa. Promoottorina Tampere-talo Oy on vuosittain ollut vastuussa n. 300 erilaisen konsertti- ja kulttuuritapahtuman järjestämisessä Tampere-talossa ja sen ulkopuolella. Suurimpia näistä ovat Tampereen oopperan vuotuiset ensi-iltatuotannot sekä kansainväliset baletti- ja orkesterivierailut. Lisäksi yhtiö toteutti vuonna 2019 Events Tampere -yksikkönsä kautta n. 100 tapahtumaa, joista valtaosa toteutettiin Tampere-talon ulkopuolella.

Tampere-talo Oy on osakkaana digitaalisessa palveluyhtiössä LiveX Oy sekä Musiikki & Media Tapahtumat Oy:ssä.

Vuonna 2020 Tampere-talo onnistui koronakriisinkin aikaan palvelemaan turvallisesti ja vastuullisesti 204 701 kävijää Tampere-talossa ja 11 296 kävijää Events Tampereen järjestämissä tapahtumissa Tampere-talon ulkopuolella.

Oy Aku’s Factory Ltd (Akun Tehdas)

Vuodesta 2003 toiminut ylöjärveläinen Akun Tehdas on yksi Suomen merkittävimpiä tapahtuma-alan yrityskeskittymiä, jonka ytimen muodostavat Eppu Normaali Oy ja sen tytäryhtiö Oy Aku’s Factory Ltd. Akun Tehdas on jo vuosia toiminut kotimaan suurimpien festivaalien, kuten Pori Jazz, Ruisrock ja Nelonen Media Liven kesätapahtumien teknisten palveluiden toimittajana. Lisäksi Akun Tehdas on luotettu kumppani myös tv-tuotannoissa, kuten SuomiLOVE ja Elämäni Biisi. Maaliskuun alussa julkaistiin tieto yhteistyösopimuksesta UROS LIVE -areenan kanssa. Samassa yhteydessä kerrottiin, että Akun Tehdas vastaa myös keväällä 2022 järjestettävien jääkiekon MM-kisojen AV-palveluista.

Kuvat liiketoimintakaupan allekirjoittamisesta sekä muut lehdistökuvat löydät täältä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Aku Syrjä ja Paulina Ahokas allekirjoittivat liiketoimintakaupan. Kuvaaja Juha Torvinen.
Aku Syrjä ja Paulina Ahokas allekirjoittivat liiketoimintakaupan. Kuvaaja Juha Torvinen.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Tampere-talo Oy
Tampere-talo Oy
Yliopistonkatu 55
33100 Tampere

http://www.tampere-talo.fi

Tampere-talo on ohjelmistoltaan, tapahtumiltaan ja kävijämäärältään Suomen suurin ja monipuolisin kulttuuri- ja kongressikeskus ja tapahtumayhtiö. Toimimme myös promoottorina tuottamalla tapahtumia ja konsertteja talon ulkopuolella, ja Events Tampere -tapahtumatoimistomme tuottaa yritystapahtumia ja kongressi- ja kokouspalveluita.

Tapahtumamme sisältävät mm. balettivierailuita, oopperaa, lastenkulttuuria, rock- ja pop-konsertteja, messuja, kokouksia, konferensseja, yritystapahtumia, seminaareja ja kansainvälisiä kongresseja.

Vuonna 2019 Tampere-talon liikevaihto oli 14,6 miljoonaa euroa. Vuodessa järjestämme yli tuhat tapahtumaa, kävijöitä on vuosittain 675 000 ja tuotamme Tampereen talousalueelle 50 miljoonaa euroa. 

Tampere-talo Oy on perustettu 1987 ja ovet avattiin yleisölle 1990. Se on Tampereen kaupungin omistama osakeyhtiö. Talossa on vieraillut jo lähes 10 miljoonaa kävijää. Yhtiön toimitusjohtaja on Paulina Ahokas ja työntekijöitä on 69. Hallituksen puheenjohtaja on Martti Silvennoinen.

Talossa toimivat lisäksi täysimittainen sinfoniaorkesteri Tampere Filharmonia, à la carte ravintola Tuhto ja maailman ainoa Muumimuseo. Talon yhteydessä palvelee Suomen ensimmäinen Courtyard by Marriott -hotelli.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tampere-talo Oy

Tampere Chamber Music toteutetaan kotimaisin voimin kesäkuussa – festivaalin ohjelmistoa striimataan ja äänitetään, osa konserteista siirtyy syksyyn29.4.2021 12:04:10 EEST | Tiedote

Kamarimusiikkia, tanssia ja tiedettä tarjoava Tampere Chamber Music -festivaali järjestetään 2.–5.6.2021 kotimaisin voimin striimi- ja äänitefestivaalina. Festivaalin teemana tänä vuonna on Matkalla muutoksessa – viisi elementtiä. Pääosin Tampere-talossa järjestettävä festivaali tarjoaa kuulijoilleen keinoja ammentaa hyvinvointia musiikista. Striimilippujen lisäksi tapahtumiin on myynnissä erittäin pieni erä tavallisia konserttilippuja. Tampere Chamber Musicin konsertti- ja striimiliput ovat nyt myynnissä.

Tampere-talon kesänäyttelyt on julkaistu – Keith Haring, Ilpo Musto sekä Teemu Keisteri ja Nikolo Kerimov esittelevät pop-taiteen monia puolia22.4.2021 10:00:00 EEST | Tiedote

Tampere-talo on julkaissut kolme taidenäyttelyä kesälle. Näyttelyissä nähdään katutaiteen kehittäjä Keith Haringin, valokuvaajalegenda Ilpo Muston sekä kotimaisen modernin taiteen nousevan kaksikon Teemu Keisterin ja Nikolo Kerimovin töitä. Näyttelyiden teemat tukevat luontevasti toisiaan ja esittelevät populaaritaiteen monia puolia. Kaikki näyttelyt avautuvat Tampere-talossa 22. kesäkuuta.

Mozartin Taikahuilu Tampereen Oopperassa 202224.3.2021 07:00:00 EET | Tiedote

Tampereen Oopperan vuoden 2022 oopperatuotantona nähdään klassikkoteos, Mozartin Taikahuilu. Näyttämölle palaa vuonna 2011 ensi-iltansa Tampere-talossa saanut ooppera uudella roolituksella. Kyseessä on yksi Tampereen Oopperan 75-vuotisen historian rakastetuimmista ja suosituimmista teoksista. Vuoden 2022 teos sijoittuu 1930-luvun Las Vegasiin. Taikahuilun ensi-ilta on 2.3.2022. Päätehtävissä loistavat sopraano Tuuli Takala ja tenori Tuomas Katajala, oopperan ohjaa Tuomas Parkkinen. Esityksiä on kaikkiaan kuusi.

Lumikuningatar-jääshow hakee esityksiin kymmeniä taitoluistelijoita ja jääkiekkoilijoita avoimella haulla11.3.2021 13:00:00 EET | Tiedote

H. C. Andersenin rakastettu Lumikuningatar-tarina tuodaan ensimmäistä kertaa jäälle Suomessa suurtuotantona 1.-3.1.2022. Kaikkien aikojen suurin kotimainen jäätuotanto nähdään Tampereella joulukuussa 2021 avautuvalla Uros Live -areenalla. Mukana ovat taitoluistelijat Kiira Korpi, Laura Lepistö, Susanna Rahkamo, Petri Kokko, Mila Kajas ja muodostelmaluistelujoukkue Marigold IceUnity sekä jääkiekkoilijat Niklas Hagman, Marko Anttila, Jenni Hiirikoski ja Pekka Saravo. Tuotantoon haetaan nyt avoimella haulla mukaan taitoluistelijoita ja jääkiekkoilijoita sekä kotimaan esityksiin että mahdolliselle kansainväliselle kiertueelle. Haku on käynnissä maaliskuun ajan ja mahdolliset koe-esiintymiset ovat huhtikuussa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme