Tampereen Kannen areenalle maailmanmittakaavassa uniikki LED-kaukalo

Jaa

Suomalainen Vepe Oy tuo markkinoille ainutlaatuisen kaukalon, joka lanseerataan Tampereen Kannen areenalla joulukuussa 2021.

Vepe Beta NextGen -jääkiekkokaukalo tuo ensimmäisenä kaukalon pelipintaan digitaaliset LED-näytöt. Näytöt tuovat mukanaan uusia mahdollisuuksia visuaalisen ilmeen, efektien ja viihdyttävyyden kannalta.

”Staattisiin printtimainoksiin verrattuna liikkuva kuva ja muuttuva sisältö mahdollistavat mitä moninaisempia sisältöjä niin mainostamisen kuin itse pelitapahtuman kannalta. Lisäksi kaukalon näytöt tukevat muita monitoimiareenan tapahtumia mahdollistaen näkyvää ja kohdennettua sisältöä tapahtumakohtaisesti juuri sille yleisölle ja siihen hetkeen kuin on tarkoitus. Ratkaisu muuttaa niin mainostajien, seurojen kuin areenaorganisaation toimintaa ja tuottaa lisäarvoa kaikille osapuolille”, Vepe Oy:n toimitusjohtaja Antti Terkomaa kertoo.

Tampereen Kannen areenan digitaalisen liiketoiminnan päällikkö Jussi Maaniitty on innoissaan kaukalon näyttötekniikasta. ”On mahtavaa toimia pioneerina uudelle tekniikalle ja mikä parasta, suomalaiselle innovaatiolle. Käytössämme on kaukalo, jonka rooli osana tapahtumia poikkeaa kaikesta aiemmasta. Tämä antaa tapahtumatuottajille ainutlaatuiset mahdollisuudet koko maailmassa. Mainoskäytön lisäksi saamme luotua led-kaukalon avulla jotakin uniikkia. Se voi tarkoittaa erilaisia tunnelmia tapahtumiin, vaikkapa revontulet illallisgaalaan”, hän visioi.

Patenttihakemus vetämässä
Kyseessä on teknologisesti haastava ja poikkeuksellinen tuote. Vaikka LED-näyttöjä käytetään tänä päivänä monissa paikoissa, on jääkiekkokaukalo kovien iskujen, taklausten ja osumien kannalta rankka ympäristö. Tampereen Kannen areenan kaukalossa LED-näytöt on uusien ratkaisujen myötä pystytty asentamaan lähes pelipintaan kiinni, mikä takaa hyvät optiset ominaisuudet ja katselukokemuksen suuren hallin jokaiselle paikalle. Suunnittelun ja kehityksen lähtökohtana on ollut nykyaikainen joustokaukalo, joka on laadukas, käyttäjäystävällinen ja turvallinen sekä pelaajien että muiden käyttäjien kannalta. ”Led-näyttöjen yhdistäminen näin suuressa mittakaavassa joustavaan kaukalon laitarakenteeseen kestävästi on ollut haaste, mutta Vepe Beta NextGen -kaukalossa nämä asiat on pystytty ratkaisemaan. Tuotteelle on haettu patenttia”, kertoo Terkomaa.

Ilves ja Tappara mukana hankinnassa
Tutkimus- ja tuotekehitystyö on ollut pitkä ja intensiivinen, mutta suomalaisen osaamisen avulla lopputuloksena on syntynyt maailman ensimmäinen jääkiekkokaukalo, joka sisältää yli 160 metriä LED-näyttöä integroituna moderniin joustokaukaloon.

”Suuret kiitokset hankkeen osalta tulee esittää Tampereen Kannen areenan organisaatiolle, SRV:lle ja seuroille Tamhockey Oy (Tappara) ja Ilves-Hockey Oy (Ilves) siitä, että he ovat luottaneet Vepen osaamiseen ja että heillä on ollut rohkeutta lähteä tällä hankinnalla ensimmäisenä maailmassa suoraan jääkiekkomaailman kehityksen kärkeen”, Terkomaa kiittää.

”Koemme olevamme etuoikeutettuja saadessamme kotikaukaloomme uusinta teknologiaa joka saralla. Vepen toimittama led-kaukalo tuo meille uusia ansaintamahdollisuuksia sekä eritoten kokonaisvaltaisen ottelutapahtuman hyödyntämiseen sopivaa näyttöpintaa”, kommentoi Ilves Hockey toimitusjohtaja Risto Jalo.

”Tämän innovatiivisen ratkaisun myötä Tampereen Kannen areenan kaikki näyttöpinnat ovat digitaalisia. Se mahdollistaa meille näyttöjen luovan ja joustavan käytön sekä markkinoinnissa että ottelutapahtuman elävöittämisessä”, toteaa Tamhockeyn toimitusjohtaja Mika Aro.

Lisätietoja

Tampereen Kannen areena, digitaalinen liiketoiminta
Jussi Maaniitty, digitaalisen liiketoiminnan päällikkö
jussi.maaniitty@areenatampere.fi
+358 50 511 7668

Antti Terkomaa, toimitusjohtaja Vepe Oy
+358 40 733 7373
antti.terkomaa@vepe.fi

Vepe Oy on kehittänyt ja valmistanut jääkiekkokaukaloita edelläkävijänä Suomessa vuodesta 1976 ja tuonut joustokaukalot ensimmäisenä Eurooppaan vuoden 2011 Tukholman MM-kisoihin. Kehitystyö saa jatkoa, kun Tampereen Kannen areena ja Vepe Beta NextGen -jääkiekkokaukalo toimivat MM-kisojen päänäyttämönä toukokuussa 2022.

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

KOY Tampereen Monitoimiareena

TAMPERE

https://nokiaarena.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta KOY Tampereen Monitoimiareena

Mediakutsu Nokia Arenalle 3.12., kierros upouudella areenalla ja tutustuminen ravintolakonsepteihin29.11.2021 11:23:57 EET | Kutsu

Tampereen Kannen areena avaa ovensa 3.12., jolloin ohjelmassa on ensimmäinen paikallispeli Tappara–Ilves. Kutsumme median tutustumaan perjantaina 3.12. klo 11–13 vastavalmistuneisiin tiloihin areenan ovien avautuessa ensimmäistä kertaa! Miltä tuntuu astua upouuteen digipinnoilla elävöitettyyn aulaan? Huimaako katsomon ylimmällä rivillä? Mitä reittiä joukkueet saapuvat jäälle? Kauanko jään tekeminen kestää? Mitä kaikkea LED-kaukalon tekniikka mahdollistaa? Millaisia ruokaelämyksiä tapatumakävijät voivat odottaa? Tervetuloa kokemaan tuliterät tilat, kysymään areenan toiminnasta ja välittämään avauspäivän tunnelmat ensimmäisten joukossa. Kierrosta ovat vetämässä ja kysymyksiin vastaamassa areenan myyntijohtaja Elina Tikkakoski ja digitaalisen liiketoiminnan päällikkö Jussi Maaniitty sekä Ilveksen myynti- ja tapahtumapäällikkö Lasse Fihl ja Tapparan myynti- ja tapahtumajohtaja Aki Holma sekä kehitysjohtaja Aki Hautamäki. Ravintolakonsepteista kertoo NoHo:n toiminnoista areenalla vastaava o

Tampereen Kannen areena on nyt Nokia Arena19.11.2021 10:05:41 EET | Tiedote

Tampereen Kannen areena ja Nokia ovat tänään allekirjoittaneet viisivuotisen yhteistyösopimuksen sisältäen option viiden vuoden jatkosopimuksesta. Sopimuksen myötä joulukuussa 2021 valmistuva areena on tästä päivästä alkaen Nokia Arena. Vuosittain jopa miljoonaa kävijää palveleva Nokia Arena on rakennettu Tampereen keskustan välittömään läheisyyteen ja se on yksi Euroopan moderneimmista monitoimiareenoista.

Kutsu tiedotustilaisuuteen: Tampereen Kannen areenalta merkittäviä uutisia areenan tulevaisuudesta ja yhteistyökumppaneista pe 19.11. klo 9.4518.11.2021 11:00:00 EET | Kutsu

Tampereen Kannen areena järjestää perjantaina 19.11. klo 9.45–11 tiedotustilaisuuden, jossa kerromme merkittäviä uutisia areenan tulevaisuudesta ja yhteistyökumppaneista. Julkistamme huomisen aikana myös lehdistötiedotteen yhteistyökumppaneita koskevista uutisista. Tiedotustilaisuuteen lisäksi medialla on mahdollisuus tutustua 15.12. aukeavan areenan sisätiloihin ensimmäistä kertaa. Tilaisuus alkaa kokoontumisella Technopolis Yliopistonrinteen ulko-ovien edustalle klo 9.45, josta siirrymme areenalle. Lisäohjeistusta areenalla liikkumiseen annetaan kokoontumisen yhteydessä. Tiedotustilaisuus: 19.11. 9.45–11 Osoite: Technopolis Yliopistonrinteen ulko-ovet Kalevantie 2, Tampere Ilmoitathan osallistumisesta Eini Inhalle: eini.inha@areenatampere.fi , p. 040 6643100. Lämpimästi tervetuloa kuulemaan syksyn hienoimpia uutisia!

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme