Visit Tampere

Tampereen kaupunkiseudun globaalin tunnettuuden kasvuun vauhtia organisaatiouudistuksella

Jaa

Tampereen kaupunkiseutu on pitkään ollut yksi kotimaan kiinnostavimpia kohteita matkailijoille, yritystoiminnalle sekä monenlaisille investoinneille. Seudun uusi matkailustrategia ”Kestävin askelin” ja elinkeinostrategia ”Tehrääs numeroo!” edellyttävät yhtenäisen Tampereen tarinan kokoamista, tehokkaampia ja luovempia markkinointiviestinnän keinoja sen kertomiseksi sekä digitaalisuuden yhä vaikuttavampaa hyödyntämistä.

Uusien strategioiden vaikuttavuuden tueksi Business Tampereessa ja Visit Tampereessa toteutettiin organisaatiomuutokset, joiden myötä markkinointi- ja viestintäpalvelut keskittyvät Visit Tampereeseen. Yhtiö vastaa elinkeino- sekä merkittäviltä osin lentoyhteysmarkkinoinnin toteutuksesta. Samaan aikaan tapahtumajärjestäjille suunnatut tapahtumapalvelut siirtyvät täydentämään suurtapahtumien hakua Visit Tampereesta Tampereen kaupungille elinkeino- ja kilpailukyvyn palvelualueelle. Jatkossa Visit Tampere Oy muodostaa yhtenäisen ja tehokkaan kaupunkimarkkinoinnin kokonaisuuden, joka vastaa elinkeino-, matkailu- ja kongressimarkkinoinnista.

”Tampereen kaupunkiseudulla on ainutlaatuisen hieno teollisen perinteen ja osaamisen, uudistumisen sekä dynaamisen tulevaisuuden sisältävä tarina kerrottavanaan yrittäjille, sijoittajille ja kävijöille. Nyt panostamme siihen, että meillä on eväät kertoa tämä tarina yhteisesti kumppaneidemme kanssa mahdollisimman kiinnostavasti niin kotimaassa kuin kansainvälisilläkin areenoilla,” Business Tampereen ja Visit Tampereen toimitusjohtaja Harri Airaksinen kertoo.

”Tapahtumatoiminnan kehittämiseen liittyvien toimintojen ja palveluiden kokoaminen samaan yksikköön Tampereen kaupungille mahdollistaa laadukkaampien ja sujuvampien palveluiden tuottamisen. Järjestely tukee kaupungin strategista tavoitetta olla Pohjoismaiden vetovoimaisin elämyskaupunki ja Euroopan kulttuuripääkaupunki vuonna 2026. Tukipalveluihin kuuluu mm. tapahtumajärjestäjien maksuton neuvonta ja Tampereen tapahtumatoiminnan kehittäminen ja koordinointi,” jatkaa Tampereen kaupungin kilpailukykyjohtaja Anna-Kaisa Heinämäki.

Organisaatiomuutoksen vaikutukset vastuualueisiin

Matkailujohtaja Jari Ahjoharju jatkaa aiemmassa tehtävässään operatiivisena johtajana matkailuinvestointien, kehityshankkeiden ja tiedolla johtamisen parissa. Hänen tiiminsä vahvistuu kahdella henkilöllä. Business Tampereessa asiakkuusjohtajana toiminut Anna-Krista Sorvoja siirtyy kehitysjohtajaksi Visit Tampereeseen ja vastaa matkailuekosysteemin kehittämisestä erityisesti digitalisaation ja datan hyödyntämisen kautta. Marja Aalto jatkaa saavutettavuuden ja lentoliikenteen kehittämisyhteistyön parissa erityisasiantuntijana ja hoitaa osaa lentoyhtiöasiakkuuksista siirtyen Business Tampereesta Visit Tampereeseen.

Noora Heino jatkaa kumppanuus- ja markkinointijohtajana ja ottaa vastuulleen myös elinkeinomarkkinoinnin matkailumarkkinoinnin ja yritysyhteistyön lisäksi. Hän raportoi tehtävistään matkailujohtajalle. Hänen tiiminsä vahvistuu kahdella henkilöllä, Leena Mäki-Suomisella ja Johanna Sahlgrenilla. He toimivat elinkeinomarkkinoinnin yhteyshenkilöinä Visit Tampereessa.

Nimitykset ja uudet työtehtävät astuvat voimaan 1.2.2020.

Muutoksen myötä myös 1.1.2020 alkaen tapahtumapalveluiden asiantuntijat Marko Stenström ja Matilda Salminen ovat siirtyneet osaksi Tampereen kaupungin elinvoima- ja kilpailukyvyn palvelualueen vetovoima- ja edunvalvonta -yksikköä, jossa toimii suurtapahtumien haku- ja tukipalvelut. Henkilöt jatkavat entisisä tehtävissään tapahtumapalveluiden parissa.

Lisätietoja:

Harri Airaksinen
Toimitusjohtaja
Business Tampere ja Visit Tampere
p. 040 504 1215
harri.airaksinen@businesstampere.com

Noora Heino
Johtaja, kumppanuudet ja markkinointi
Visit Tampere
p. 044 537 8337
noora.heino@visittampere.fi

Jari Ahjoharju
Matkailujohtaja
Visit Tampere
p. 040 063 8696
jari.ahjoharju@visittampere.fi

Anna-Kaisa Heinämäki
Kilpailukykyjohtaja
Tampereen kaupunki
p. 040 639 7701
anna-kaisa@tampere.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Anna-Kaisa Heinämäki
Kilpailukykyjohtaja
Tampereen kaupunki
p. 040 639 7701
anna-kaisa@tampere.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Visit Tampere
Visit Tampere
Kelloportinkatu 1 C
33100 Tampere

03 5656 6800https://visittampere.fi

Olemme Suomen suosituimman matkailukaupungin matkailu- ja elinkeinomarkkinoinnin asiantuntijaorganisaatio. Vahvistamme Tampereen asemaa kansallisesti ja kansainvälisesti vetovoimaisena matkailu-, tapahtuma-, ja kongressikaupunkina.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Visit Tampere

Vuonna 2019 Tampereella tehtiin kaikkien aikojen majoitusennätys!21.2.2020 09:40:28 EETTiedote

Tampere pitää pintansa suosittuna matkailukohteena. Vuonna 2019 majoitusliikkeissä kirjattiin ennätykselliset 1,18 miljoonaa yöpymistä. Eniten kasvua oli kotimaisten yöpyjien määrässä. Matkailijoiden kasvu näkyy myös majoitusmyynnissä: rekisteröityjen majoitusliikkeiden myynti Tampereella oli viime vuonna 77,4 miljoonaa euroa, mikä on peräti neljä miljoonaa euroa edellisvuotta enemmän.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme