Tampereen yliopisto

Tampereen yliopisto tukee Ukrainasta saapuvia opiskelijoita

Jaa

Tampereen yliopisto tarjoaa Ukrainasta Suomeen saapuville tutkinto-opiskelijoille mahdollisuuden opintoihin sodan aiheuttaman humanitäärisen kriisin vuoksi. Avoimen yliopiston koulutustarjonnan lisäksi yliopisto myöntää erillisten opintojen suoritusoikeuksia.

Opiskelu on maksutonta opiskeluoikeuden saaneille. Haettavana on myös määräaikaisia tutkijatehtäviä. 

Tampereen yliopiston tarjoamat englanninkieliset opinnot on suunnattu perustutkinto-opiskelijoille, joiden opinnot ukrainalaisessa korkeakoulussa ovat keskeytyneet. Hakemuksia käsitellään vuoden 2022 loppuun asti. Opiskeluoikeudet myönnetään 31.7.2023 asti eikä opinnoista peritä maksuja.   

– Käymme keskusteluja myös ukrainalaisten yliopistokollegojemme kanssa siitä, miten voimme osoittaa tarkoituksenmukaista tukea. Tarkastelemme myös, miten voimme apurahajärjestelmiemme avulla tukea ukrainalaisia opiskelijoita, kertoo Tampereen yliopiston koulutuksen vararehtori Marja Sutela

Lisäksi Tampereen yliopisto avaa haettavaksi viisi (5) kaksivuotista, määräaikaista ja kokoaikaista tutkijatohtoritehtävää Tampereella. Haku on suunnattu ukrainalaisille tutkijoille, jotka eivät voi jatkaa työtään Ukrainassa sodan takia ja etsivät väliaikaista tutkijan paikkaa Ukrainan ulkopuolella.

Tampereen yliopisto tekee myös yhteistyötä Tampereen kaupungin sekä muiden aluetoimijoiden kanssa tuen tarjoamiseksi Ukrainasta paenneille.

Kuva: Jonne Renvall / Tampereen yliopisto

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Koulutus:
Marja Sutela
040 721 5204
marja.sutela@tuni.fi

Tutkimus:
Jarmo Takala
040 541 6897
jarmo.takala@tuni.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Tampereen yliopisto
Tampereen yliopisto
Kalevantie 4
33014 TAMPEREEN YLIOPISTO

p. 0294 5211https://www.tuni.fi

Tampereen yliopisto kytkee yhteen tekniikan, terveyden ja yhteiskunnan tutkimuksen ja koulutuksen. Teemme kumppaniemme kanssa yhteistyötä, joka perustuu vahvuusalueillemme sekä uudenlaisille tieteenalojen yhdistelmille ja niiden soveltamisosaamiselle. Luomme ratkaisuja ilmastonmuutokseen, luontoympäristön turvaamiseen sekä yhteiskuntien hyvinvoinnin ja kestävyyden rakentamiseen. Yliopistossa on 21 000 opiskelijaa ja henkilöstöä lähes 4 000.
Rakennamme yhdessä kestävää maailmaa. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tampereen yliopisto

Liikkuvien työkoneiden sähköistämiseen tarvitaan kokonaisvaltaista suunnittelua, analyysia ja bisnesajattelua17.5.2022 13:00:00 EEST | Tiedote

Liikkuvien työkoneiden sähköistäminen tähtää niiden hiilidioksidipäästöjen nollaamiseen. Alan teollisuudelle sähköistäminen tarkoittaa esimerkiksi koneiden tehonsiirtojärjestelmien ja osittain myös rakenteiden suunnittelua täysin uusiksi. Tampereen yliopiston ja LUT-yliopiston tutkijat kehittävät liikkuviin työkoneisiin hybridi- ja sähköisiä tehonsiirtoratkaisuja osana laajaa yritysten ja verkostojen yhteisinnovaatiohanketta.

Tutkijat ja teatteriammattilaiset kehittävät livetiedekonseptia Tampereella17.5.2022 09:40:30 EEST | Tiedote

Selittävä tekijä: Ihmistieteellinen tutkimus ja tutkijat lavalla on yhteiskunta- ja humanististen tieteiden tutkimustuloksia yleistajuistavan uuden live-tiedekonseptin työnimi. Hankkeessa kehitettävä livetiedekonsepti nostaa elävän yleisön eteen tutkijat, tutkimustulokset, mutta myös tutkimushaastateltavat. Lisäksi esityksessä voi olla näyttelijöiden esittämiä kohtauksia ja muita ohjelmanumeroita.

Kutsu: Seminaari luotaa viestintätieteitä ja juhlistaa Kaarle Nordenstrengin akateemista uraa11.5.2022 13:24:30 EEST | Tiedote

Tampereen yliopisto järjestää Communication Studies Locally and Globally (Tiedotusoppia paikallisesti ja kansainvälisesti) -seminaarin viime kesänä 80 vuotta täyttäneen emeritusprofessori Kaarle Nordenstrengin kunniaksi. Seminaarissa tarkastellaan suomalaisen viestintätieteellisen tutkimuksen paikkaa kansainvälisellä viestintätutkimuksen kentällä ja keskustellaan viestintätieteiden tulevaisuudesta. Seminaari pidetään perjantaina 13.5.2022.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme