Pyynikin Brewing Company

Tamperelaispanimo rakastaa Turkua!

Jaa

Tamperelainen Pyynikin Brewing Company valmisti oluen rakkaudenosoituksena Turulle. Aiemmin panimo on tehnyt oluita Tampereen kaupunginosille. Tämä on ensimmäinen kerta kun teemaoluen kohteena on toinen kaupunki.

Pyynikin Loves Turku -olut (kuva: Jarmo Hyytiä)
Pyynikin Loves Turku -olut (kuva: Jarmo Hyytiä)

Vanhemmat sukupolvet muistavat, että Tampereen ja Turun välillä on historian saatossa ollut kilpailua ja nahinaa. Nämä ajat ovat kuitenkin  takana, mutta uskomukset eripurasta elävät vahvoina varsinkin Turun ja Tampereen ulkopuolella.


- Varsinkin pääkaupunkiseudulla elää yhä vahvana uskomus, että tamperelaiset ja turkulaiset eivät pidä toisistaan. Tämähän on ihan täyttä höpöjuttua. Mehän rakastamme Turkua ja turkulaisia ja siksi teimme tämän oluen, kertoo panimon markkinointipäällikkö ja  Turku-suhteista vastaava Veikko Sorvaniemi. 


Panimon Turku- ja tuotekehitysryhmä mietti pitkään mikä olisi sopiva olut Turulle. Monien ehdotusten ja kokeilujen jälkeen lager valikoitui parhaaksi vaihtoehdoksi. Lager on maailman suosituin oluttyyli ja perinteinen olut. Myös Turku on täynnä perinteitä sekä hienoa kulttuuria. 

- Tulimme siihen tulokseen, että paras olut olisi raikas lager. Se maistuu niin maalla kuin merellä. Kunhan korona hellittää niin suuntaan Aurajoen rantaan nauttimaan Turusta. Ja Funikulaarin kyytiin pitää päästä, sellaista ei ole täällä Tampereella, jatkaa Sorvaniemi. 

Tamperelaispanimo aikoo myös jatkossa valmistaa erikoiseriä. Aiemmin se on ollut haastavaa, vaikka halua on ollut, koska kapasiteetti Tampereella ei ole riittänyt. Panimo on hankkimassa mittavaa panimoa Viron Haljalasta, joka poistaa kapasiteettiongelmat. 

- Käynnissä oleva osakeanti on osoittanut, että meillä on paljon ystäviä Turussa. Ja istuu meidän panimon hallituksessakin ihka aito ja mukava turkulainen, nauraa Sorvaniemi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Pyynikin Loves Turku -olut (kuva: Jarmo Hyytiä)
Pyynikin Loves Turku -olut (kuva: Jarmo Hyytiä)
Lataa
Pyynikin Loves Turku -olut
Pyynikin Loves Turku -olut
Lataa
Pyynikin markkinointipäällikkö ja Turku-suhteista vastaava Veikko Sorvaniemi.  (Kuva: Jarmo Hyytiä)
Pyynikin markkinointipäällikkö ja Turku-suhteista vastaava Veikko Sorvaniemi. (Kuva: Jarmo Hyytiä)
Lataa
Lataa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Pyynikin Brewing Company
Kolismaankatu 1
33300 Tampere

http://www.pyynikin.com

Pyynikin Brewing Company aloitti toimintansa Pyynikin käsityöläispanimona Tampereella vuonna 2013. Panimon valikoimaan kuuluu oluiden ohella siidereitä, lonkeroita, virvoitusjuomia ja tisleitä.

Panimolla on noin 9000 osakasta

Haljalassa kokonaiskapasiteetti on  noin 30 miljoonaa litraa sisältäen oluet, virvoitusjuomat, mehut ja RTD-juomat. Tampereella kokonaiskapasiteetti on noin kolme miljoonaa litraa. 

Taloustutkimuksen Brändien arvostus -tutkimuksen mukaan Suomen arvostetuin olutbrändi vuonna 2020 lisäksi Financial Times listasi panimon Euroopan nopeimmin kasvavaksi juomatoimijaksi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pyynikin Brewing Company

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme