Pyynikin Brewing Company

Tamperelaispanimo vastaa koronaepidemian haasteisiin - juomia jopa kotiovelle

Jaa

Tamperelainen Pyynikin Brewing Company ryhtyi nopeisiin toimenpiteisiin ja turvaa tuotteidensa saatavuuden noin 7000 osakkaalleen. Virolaisen yhteistyökumppanin kautta osakkaat voivat tilata panimon juomia kotiovelleen sekä noutopisteille turvallisesti ja laillisesti.

Pyynikin Brewing Companyn perustaja Tuomas Pere.
Pyynikin Brewing Companyn perustaja Tuomas Pere.

Koronavirusepidemia aiheuttaa suomalaiselle panimotoiminnalle suuria haasteita. Ravintolatoiminnan vähentyminen on ajanut panimoita ikävään tilanteeseen, sillä ravintolat ovat merkittävä tulonlähde pienpanimoille. Menetetyn ravintolamyynnin paikkaaminen on erittäin vaikeaa, sillä toisin kuin muualla Euroopassa, suomalaiset pienpanimot eivät saa etämyydä olutta kotimaassaan.

-  Aloitimme yhteistyön virolaisen kumppanin kanssa. Osakkaamme voivat tilata juomiamme kotiovelle tai noutopisteelle heiltä. Kaikista tuotteista maksetaan  tietysti asiaankuuluvat verot Suomeen. Tällä hetkellä toimitukset ovat vain osakkaillemme, kertoo  Pyynikin Brewing Companyn perustaja Tuomas Pere.

Virolaisen yhteistyökumppanin kauppaan tulee myyntiin myös muiden suomalaisten pienpanimoiden oluita. Ensimmäisenä tulee kuopiolaisen Iso-Kallan panimon Groteski-olut, joka  palkittiin viime vuonna Suomen parhaana oluena. Toisten panimoiden mukanaoloon haetaan vielä verottajan tulkinta asiasta. Voimmeko ja kuinka tällaisessa asiassa tehdä yhteistyötä toisten panimoiden kanssa.

- Toivottavasti etämyynti on sallittua joskus myös täällä Suomen maaperällä. Tämä on epäreilu tilanne, me kotimaiset panimot olemme eriarvoisessa asemassa ulkomaalaisiin nähden, joille etämyynti on sallittua. Myös ruokakaupoille tulisi antaa mahdollisuus lisätä alkoholipitoiset juomat kotiin kuljetuksiin. Tällä yhteistyökuviolla haluamme näyttää, että on tämä vähän hölmöläisen hommaa viedä juomat ensin Viroon ja sitten  raahata ne takaisin Suomeen, toteaa Tuomas Pere.

Financial Times julkaisi maaliskuun alussa FT1000-listan, jossa oli listattuna tuhat Euroopan nopeimmin kasvavaa yritystä. Pyynikin Brewing Company löytyi listalta ainoana panimona.

- Maaliskuu oli melkoinen vuoristorata. Kuun alussa Financial Times listasi meidät Euroopan nopeimmin kasvavaksi panimoksi. Pari viikkoa siitä niin koronavirus pysäytti maailman. Onneksi Suomessa laitettiin asiat nopeasti rullaamaan ja tukitoimet käyntiin. Me saimme melko nopeasti Business Finlandilta tukirahoitusta, aloitimme tehostamaan myyntiä, kehittämään verkkokauppatoimintoja, aikaistimme muutamien uutuustuotteiden lanseerausta ja käynnistimme muita tukioperaatioita. Palkkasimme useamman henkilön lisää hanketta varten, samoin satsasimme reilusti markkinointiin, kertoo Tuomas Pere

Koronavirustilanteesta huolimatta Pyynikin Brewing Company katsoo luottaen tulevaisuuteen. Käynnissä on toukokuun loppuun asti jatkuva osakeanti, jonka avulla panimo siirtyy uusiin isompiin tiloihin ja kasvattaa tuotantokapasiteettiaan.  

- Panimon alkuvuosina tulipalo meinasi lopettaa panimon toiminnan. Selvisimme siitä kriisistä ja selviämme myös tästä. Nyt on oiva tilaisuus liittyä panimon osakkaaksi ja päästä mukaan myös tähän juomien kuljetuspalvelurinkiin. Ennestään vahva osakaspohja auttaa meitä ja käynnissä olevan osakeannin kautta olemme saaneet lisää resursseja. Yhteisön voima korostuu tällaisina hetkinä, toteaa Tuomas Pere.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Olutmestari Tuomas Pere
+358 44 769 9137
tuomas.pere@pyynikin.com

Kuvat

Pyynikin Brewing Companyn perustaja Tuomas Pere.
Pyynikin Brewing Companyn perustaja Tuomas Pere.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pyynikin Brewing Company
Kolismaankatu 1
33300 Tampere

http://www.pyynikin.com

Pyynikin Brewing Company aloitti toimintansa Pyynikin käsityöläispanimona Tampereella vuonna 2013. Panimon valikoimaan kuuluu oluiden ohella siidereitä, lonkeroita, virvoitusjuomia ja tisleitä. Tuotantokapasiteetti on vuonna 2020 noin kolme miljoonaa litraa vuodessa. Panimoyhtiöllä on  noin 7000 osakasta ympäri maailman. 

Yhtiö työllistää yli 30 alan ammattilaista. Pyynikin Brewing Company aloitti 2019 vientitoiminnan. Vienti kattaa lähes 10 prosenttia tuotannosta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pyynikin Brewing Company

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme