Kiinteistö Oy Kaapelitalo

Tanssin talon rakennushanke on valmis - hanke muutti Kaapelitehtaan ulkoa ja sisältä

Jaa

Tanssin talon rakennushanke on valmis ja Tanssin talo avaa ovensa aikataulussa helmikuussa 2022. Samalla 30-vuotias Kaapelitehdas uudistuu merkittävästi.

Tanssin talon rakennushanke on valmis. Julkisivun viimeisetkin suojamuovit poistetaan ennen Tanssin talon avajaisia. Kuva: Daniel Torsell / Eficic Oy
Tanssin talon rakennushanke on valmis. Julkisivun viimeisetkin suojamuovit poistetaan ennen Tanssin talon avajaisia. Kuva: Daniel Torsell / Eficic Oy

Tanssin talon rakennushanke saavutti yhden päätepisteensä 25.11.2021, kun sen työmaa luovutettiin tilaajalle Kiinteistö Oy Kaapelitalolle. Viimeistelytyöt jatkuvat vielä vuoden 2022 puolelle. 

Rakennushankkeesta on vastannut Haahtela-rakennuttaminen Oy projektinjohtajana Reima Luodemäki, ja suunnittelusta ovat vastanneet yhteistyössä JKMM Arkkitehdit Oy ja ILO Arkkitehdit Oy pääsuunnittelijana Teemu Kurkela ja vastaavana rakennussuunnittelijana Pia Ilonen.

- Mahtavaa, että rakennushanke on nyt valmis! Kunnallisvalituksen jälkeen olemme pysyneet aiotussa aikataulussa, ja Tanssin talo pääsee avautumaan suunnitellusti vuoden 2022 helmikuussa. Hanke tuli maksamaan 42 miljoonaa euroa, mikä ylittää budjettiarvion vain 5 %:lla. Onnistuimme onneksi suojautumaan koronan aiheuttamalta pahimmalta hintapiikiltä, Kiinteistö Oy Kaapelitalon toimitusjohtaja Kai Huotari toteaa tyytyväisenä.

Yhteensä noin 6800 m2:n hankkeen rahoituksesta 15 milj. € tuli Jane ja Aatos Erkon säätiöltä, 9,95 milj. € Helsingin kaupungilta ja 7,25 milj. € valtiolta. Kaapelitalo kattaa 2 milj. € budjettiylityksen, jonka jälkeen yhtiön rahoitusosuus on noin 10 milj. €.

- Jotta saatoimme oikeuttaa yhtiön näin suuren panostuksen hankkeeseen, halusimme varmistaa, että lopputulos palvelee kaikkia Kaapelitehtaan käyttäjiä, Huotari täsmentää.

Talon vuokralaiset ja kävijät olivat mukana suunnittelussa alusta lähtien

Kiinteistö Oy Kaapelitalolle oli itseisarvo, että Kaapelitehtaan kulttuuri- ja taidevuokralaiset sekä kävijät osallistettiin suunnitteluun jo heti alkumetreiltä. Heiltä saadun palautteen perusteella 30 vuotta vanhaa kulttuurikeskusta on uudistettu merkittävästi Tanssin talon rakennushankkeen aikana.

Tammikuussa 2022 Kaapelitehtaan sisäpihalle avautuu uusi katettu Lasipihaksi nimetty aula. Siellä kävijöitä palvelee infopiste, lipunmyynti sekä Tehtaanmyymälä, joka toimii samalla sisäänkäyntinä Kaapelitehtaan kolmeen museoon. Jatkossa Lasipihalta on käynti kellarirampin kautta myös kaikkialle muualle kulttuurikeskukseen.

- 10 m korkea, 16 m leveä ja 50 m pitkä Lasipiha on uniikki tila Helsingissä. Toivomme, että siellä voidaan toteuttaa myös erilaisia installaatioita ja taideprojekteja, Kai Huotari sanoo.

Myös Kaapelitehtaan logistiikkaa on parannettu muun muassa kääntämällä lastausreittejä kiinteistön ulkokehälle sekä avaamalla tehtaan sisäisiä kulkureittejä. Kaapelitehtaan tapahtumatilojen käytettävyys ja talon vuokralaisten kulkeminen ovat oleellisesti monipuolistuneet.

Hankkeen aikana yhtiö on lisäksi uudistanut Kaapelitehtaan brändin ja visuaalisen ilmeen, julkaissut uudet www-sivut sekä avannut kahvila-, myymälä- ja tapahtumatila Kaapelitehtaan Konttorin palvelemaan vuokralaisia ja kävijöitä.

Rakennushanke muutti yhtiön toimintafilosofian

Rakennushanke on muuttanut perinpohjaisesti koko Kiinteistö Oy Kaapelitalon toimintafilosofiaa.

- Ensimmäiset 25 vuotta Kaapelitalo oli puhdas business-to-business -firma. Tämän prosessin aikana olemme ymmärtäneet, että voidaksemme palvella vuokralaisiamme entistä paremmin meidän tulee ymmärtää syvällisemmin myös heidän asiakkaitaan, eli Kaapelitehtaan kävijöitä. Siksi Kaapelitalo on nyt tietoisesti ottanut suuremman vastuun kävijäkokemuksesta. Olemme myös ymmärtäneet, että meidän tulee jatkuvasti uusiutua ja päivittää toimintamallejamme vastaamaan ajan haasteita, Kai Huotari kertoo.

Näitä samoja oppeja sovelletaan myös yhtiön muissa kulttuurikeskuksissa Suvilahdessa ja N10:ssä.

Jatkossa Kaapelitehdasta kehitetään jatkuvana prosessina, joka perustuu säännöllisesti tehtäviin vuokralais- ja kävijäkyselyihin sekä pitäen huolta vastuullisuudesta ja kestävän kehityksen tavoitteista. Vuoden 2022 aikana muun muassa talon opasteita uusitaan, Turbiinisali remontoidaan, saavutettavuutta parannetaan ja lisätään uusiutuvien energiamuotojen käyttöä.

- Kaapelitalolla rakennamme yhdessä vuokralaistemme kanssa kulttuurilla parempaa elämää helsinkiläisille, Huotari summaa.

***

Uudistuneeseen Kaapelitehtaaseen pääsee tutustumaan 5.1.2022 lähtien, kun uusi pääsisäänkäynti Lasipiha (Kaapeliaukio 3) avataan osana LUX Helsinki -festivaalia. Lasipihalla nähdään Ville MJ Hyvösen teos Fragments 5.-9.1.2022. Lisäksi Tanssin talon aulassa on nähtävillä Eetu Huhtalan interaktiivinen valoteos Toinen, joka jää pysyväksi osaksi Tanssin taloa.

Tanssin talon avajaiset ovat 2.2.2022.

Lue lisää rakennushankkeen taustoista: www.tanssintalorakentuu.fi

(Käännökset ruotsiksi ja englanniksi julkaistaan www.kaapelitehdas.fi -sivustolla myöhemmin iltapäivällä.)

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tanssin talon rakennushanke on valmis. Julkisivun viimeisetkin suojamuovit poistetaan ennen Tanssin talon avajaisia. Kuva: Daniel Torsell / Eficic Oy
Tanssin talon rakennushanke on valmis. Julkisivun viimeisetkin suojamuovit poistetaan ennen Tanssin talon avajaisia. Kuva: Daniel Torsell / Eficic Oy
Lataa
Kuva: Daniel Torsell / Eficic Oy
Kuva: Daniel Torsell / Eficic Oy
Lataa
Kuva: Daniel Torsell / Eficic Oy
Kuva: Daniel Torsell / Eficic Oy
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kiinteistö Oy Kaapelitalo
Kiinteistö Oy Kaapelitalo
Tallberginkatu 1 C 15
00180 HELSINKI

info@kaapelitehdas.fi, 09 4763 8300http://www.kaapelitehdas.fi

Kaapelitehtaan, N10:n ja Suvilahden kulttuurikeskuksia hallinnoi Helsingin kaupungin omistama Kiinteistö Oy Kaapelitalo, joka omistaa, peruskorjaa ja vuokraa vanhoja teollisuuskiinteistöjä kulttuurikäyttöön.

Kaapelitehdas on Suomen suurimpia kulttuurikeskuksia, jossa toimii mm. 3 museota, 10 galleriaa, ravintola, kahvila, tanssiteattereita, taidekouluja sekä taiteilijoita, bändejä ja luovien alojen yrityksiä.

Suvilahden entisen sähkövoimalan ja kaasulaitoksen alueeseen kuuluu 9 rakennusta, 2 kaasukelloa sekä 2,5 hehtaaria piha-aluetta. Suvilahden ovat ottaneet omakseen monenlaiset kulttuuritoimijat kirjailijoista esittäviin taiteisiin ja uudesta sirkuksesta graffitigalleriaan.

N10:n kiinteistö Vallilassa on lääkeyhtiö Orionin entinen pääkonttori ja lääketehdas. Viidessä toimistokerroksessa ja kahdessa kellarikerroksessa toimii noin 250 lähinnä kulttuuri- ja taidealan vuokralaista.

www.kaapelitehdas.fi

www.suvilahti.fi

nilsiankatu10.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kiinteistö Oy Kaapelitalo

EU:n kulttuurin ja luovan alan keskus perustetaan Suvilahteen23.6.2022 13:30:28 EEST | Tiedote

Kiinteistö Oy Kaapelitalo on pääpartnerina mukana Euroopan innovaatio- ja teknologiainstituutin (EIT) kulttuurin ja luovien alojen yhteisön hallinnoinnin voittaneessa konsortiossa. Voittaneen ehdotuksen Pohjois-Euroopan keskus sijoitetaan yhtiön tiloihin Helsingin Suvilahteen. Muut keskukset sijoittuvat Amsterdamiin, Barcelonaan, Bolognaan, Košiceen ja Wieniin. Ne tuovat yhteen alueensa luovan alan toimijoita koulutuksen, tutkimuksen ja yritystoiminnan piiristä. Yhteisön toiminta käynnistyy kevään 2023 aikana. Sen kautta kanavoidaan satoja miljoonia euroja EU-rahoitusta kulttuurin ja luovien alojen innovaatiotoimintaan. - On upeaa saada EIT:n kulttuurin ja luovan alan keskus Helsinkiin! Voimakkaasti kehittyvä Suvilahti on jo nyt luovan alan keskittymä. Suvilahti tarjoaa uuden keskuksen toiminnalle hedelmällisen maaperän, ja keskus puolestaan tekee Suvilahdesta entistä kansainvälisemmän, hakuprosessissa alusta asti tiiviisti mukana ollut Kiinteistö Oy Kaapelitalon toimitusjohtaja Kai Hu

Eetu Huhtalas ”Den andre” vann ljuskonstverkstävling för Evenemangstorget vid Tanssin talo21.12.2020 10:14:29 EET | Tiedote

Fastighet Ab Kabelhuset, Tanssin talo och Finlands ljuskonstförbund FLASH har bjudit in finländska konstnärer och konstnärer permanent bosatta i Finland att delta i skapandet av ett permanent ljuskonstverk till foajén Evenemangstorget som finns vid Tanssin talo. Sammanlagt 25 högkvalitativa bidrag skickades till tävlingen. Eetu Huhtalas tidlösa och modifierbara förslag ”Den andre” har utsetts till tävlingens vinnare.

Eetu Huhtala’s “Another” won the light art work competition at Tanssin talo’s Event Square21.12.2020 10:14:28 EET | Press release

Kiinteistö Oy Kaapelitalo, Tanssin talo and Finnish Light Art Society FLASH invited Finnish artists and artists permanently living in Finland to take part in the competition to create a permanent light artwork at Tanssin talo’s foyer Event Square. Tanssin talo is located next to Cable Factory. Altogether 25 high-quality proposals were submitted for the competition. Eetu Huhtala’s timeless and modifiable proposal “Another” was chosen as the winner of the competition.

Eetu Huhtalan "Toinen" voitti Tanssin talon Tapahtumatorin valotaidekilpailun21.12.2020 10:14:27 EET | Tiedote

Kiinteistö Oy Kaapelitalo, Tanssin talo ry ja Suomen valotaiteen seura FLASH kutsuivat suomalaisia ja Suomessa pysyvästi asuvia taiteilijoita ottamaan osaa kiinteän valotaideteoksen toteuttamiseksi Kaapelitehtaan yhteyteen rakennettavan Tanssin talon aulana ja lämpiönä toimivalle Tapahtumatorille. Kilpailuun saapui 25 korkeatasoista teosehdotusta. Kilpailun voittajaksi on valittu Eetu Huhtalan ajaton ja muunneltava ehdotus ”Toinen”.