Helsingin yliopisto

Tapaa uudet professorit: datatiedettä, uusia antibiootteja ja koulutuseroja

Jaa

Helsingin yliopiston 17 uutta professoria kertoo yleistajuisesti omien tieteenalojensa keskeisistä kysymyksistä keskiviikkona 4. joulukuuta.

Mikä ilmiö yhteiskunnassamme kaipaa lähempää tarkastelua? Mitkä tieteenalat ovat nyt ajankohtaisia ja mitä niissä tutkitaan? Mikä voisi olla tieteen seuraava läpimurto?

Tule kuuntelemaan Helsingin yliopiston uusien professorien tervetuliaisluentoja keskiviikkona 4.12. klo 14.00 Luennot pidetään tänä vuonna Kumpulassa Exactumissa, osoitteessa Pietari Kalmin katu 5. Yleisöluennoilla professorit esittelevät tieteenalansa ja tutkimuksensa tärkeimmät kysymykset 20 minuutissa. Luentoja on mahdollista seurata myös suorina videolähetyksinä.

Ohjelmaan ja professoreihin voi tutustua osoitteessa https://www.helsinki.fi/fi/ihmiset/uudet-professorit

Uudet professorit ja heidän luentojensa aiheet


Professori Joseph Gagnon, Special education: Inclusion in American and Finnish Schools: The Neglect of Youth with Mental Disorders and Behavioral Difficulties
Professori Tuomas Heikkilä, Kirkkohistoria: Edessä loistava menneisyys – Kirkkohistoria ratkaisee ihmisyyden arvoituksia
Professori Risto Hotulainen, Koulutuksen arviointi: Koulutuksen arviointi osana osaamis- ja oppimistutkimusta
Professori Markus Jokela, Mielenterveyden tutkimus: Mielenterveys sosiaaliepidemiologian näkökulmasta


Professori Suvi Keskinen, Etniska relationer: Racism and colonial legacies in multicultural Nordic societies
Professori Mikko Koivisto, Tietojenkäsittelytiede: Voimmeko luottaa koneelliseen päättelyyn?


Professori Sangita Kulathinal, Statistics: Some thoughts about bears, humans, and statistics


Professori Risto Kunelius, Viestintä: Media ja demokratia: uuden paradigman aika?
Professori Salla Kurhila, Vuorovaikutuslingvistiikka: Vuorovaikutuslingvistiikka ja työpaikkavuorovaikutus


Professori Tea Lallukka, Lääketieteellinen sosiologia: Elintapojen sosiaalinen eriarvoisuus
Professori Jukka K. Nurminen, Tietojenkäsittelytiede: Tekoäly tutkimuksesta tuotantoon - koneoppimisjärjestelmien rakentamisen haasteita


Professori Mikko Pakarinen, Lasten kirurgia: Miten lastenkirurgia pelastaa lapset myös tulevaisuudessa?


Professori Minna Pöyhönen, Perinnöllisyyslääketiede: Harvinaiset perinnölliset kasvainalttiusoireyhtymät
Professori Karri Silventoinen, Sosiaaliset terveyserot: Terveellinen yhteiskunta


Professori Päivi Tammela, Farmaceutisk biologi: Farmaceutisk biologi i utveckling av nya antimikrobiella läkemedel
Professori Thomas Wallgren, Filosofi: Det modernas kris – förnuftets kraft
Professori Sirpa Wrede, Sociologi: Ojämlikhet, socialt medborgarskap och professionalism

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 3
00014 Helsingin yliopisto

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Kansainvälisissä yliopistovertailuissa se on ollut toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Väitös: Suomalaista hyvinvointiyhteiskuntaa muokataan tehokkaammaksi uudella sijoitusinstrumentilla6.8.2020 10:27:12 EESTTiedote

Vaikuttavuusinvestoimiseen kuuluva sosiaalinen tulosrahoitus (Social Impact Bond, SIB) on otettu Suomessa vastaan mielenkiinnolla ja käynnissä on useita hyvinvointihankkeita. Brittilähtöisen mallin soveltaminen on yhteydessä hyvinvointiyhteiskunnan hienovaraisiin muutoksiin, jotka voivat muuttaa järjestelmän rakennetta. Tiedot ilmenevät tuoreesta Helsingin yliopiston väitöskirjasta.

Helpotusta kasvisruokavalioon: käymisen avulla B12-vitamiinia syntyy vaikka suoraan taikinassa4.8.2020 11:36:21 EESTTiedote

Kun viljapohjaisia materiaaleja fermentoidaan eli käytetään Propionibacterium freudenreichii -bakteerin avulla, syntyy ihmisen terveydelle välttämätöntä B12-vitamiinia. Lisäämällä käymiseen mukaan Lactobacillus brevis -maitohappobakteeria voitaisiin myös vegaaneille taata B12-vitamiinin riittävä ja turvallinen saanti suoraan elintarvikkeesta, ilman ravinnelisiä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme