Helsingin seudun kauppakamari

Tapahtuma-alaa ei saa kurjistaa hengiltä

Jaa
Tapahtuma- ja ravintolarajoitusten väliseen epäsuhtaan ei löydy perusteita terveysturvallisuudesta. Hallituksen tulee etsiä tapahtumarajoitusten keventämiseen keinot ja tehdä tarvittavat päätökset ja toimintasuositukset aluehallintovirastoille, että tapahtumien järjestämisille olisi olemassa edes jonkinlaiset mahdollisuudet.
Johtaja Markku Lahtisen mukaan rajoituksiin tarvitaan loogisuutta ja epäsuhtaan tapahtuma- ja ravintolarajoitusten välillä pitäisi puuttua.
Johtaja Markku Lahtisen mukaan rajoituksiin tarvitaan loogisuutta ja epäsuhtaan tapahtuma- ja ravintolarajoitusten välillä pitäisi puuttua.

”Yrityksissä on erittäin vaikea ymmärtää, miksi eri toimialoja kohdellaan eriarvoisesti. Katsojamäärät tulisi nostaa myös leviämisvaiheen alueilla vähintään ravintoloiden asiakasmäärien tasolle. Esimerkiksi katsomoihin, messutiloihin, ja puhumattakaan täysin ulkotiloissa järjestettävistä tapahtumista, yleisöä voidaan ottaa terveysturvallisesti vielä paljon enemmänkin. Julkisuudessa esitetty kahden metrin turvavälin ehdoton vaatimus johtaisi siihen, että hyvin moni tapahtuma jäisi kokonaan järjestämättä”, Helsingin seudun kauppakamarin johtaja Markku Lahtinen sanoo.

Helsingin seudun yritysten näkymät ovat nousseet muuta maata synkempinä esiin kauppakamareiden yritystutkimuksissa koko pandemiakriisin ajan. Liikevaihdon romahtaminen on näkynyt voimakkaimmin majoitus- ja ravitsemisalalla, tapahtuma-alalla sekä kuljetustoiminnassa, joihin matkailun tyrehtyminen ja rajoitukset ovat vaikuttaneet voimakkaimmin. Konkurssiuhkat ovat kasvaneet pääkaupunkiseudulla erityisesti niissä yrityksissä, joissa rajoitukset ja asiakaskato ovat syöneet liikevaihdosta neljä viidesosaa tai enemmän.

”Rajoitusten takia tapahtuma-alan yritykset ovat todella lujilla. Tilanteessa on erittäin vaikea selvitä eteenpäin ilman uusia ja pikaisesti toteutettuja tukia. Tapahtuma-alan kriisitilannetta ei voi perustella pelkästään lainsäädännön teknisillä haasteilla. Rajoituksiin tarvitaan loogisuutta ja epäsuhtaan tapahtuma- ja ravintolarajoitusten välillä pitäisi puuttua”, Lahtinen painottaa.  

Lahtisen mukaan yritykset ovat tehneet merkittäviä investointeja ja toimia koronaturvallisuuden varmistamiseksi ja luoneet keinoja esimerkiksi turvallisten tapahtumien järjestämiseen ja asiakaskohtaamisiin.

”On myös yritysten etu, että asiakkaat voivat kokea olevansa turvallisessa ympäristössä. Sen eteen on tehty valtavasti töitä niin kaupoissa, ravintoloissa, tapahtumissa kuin liikennepalveluissa. Tämä näkökulma tulisi ottaa rajoituksista päätettäessä paremmin huomioon”, Lahtinen vaatii.

Helsingin seutu on maan suurin ja kansainvälisin yritystoiminnan keskittymä, jossa sijaitsee 32 prosenttia maan työpaikoista ja tuotetaan 37 prosenttia maan bruttokansantuotteesta. Seudun yritystoiminta on erikoistunut informaatioaloihin, tukkukauppaan ja logistiikkaan sekä liike-elämän ja rahoituksen palveluihin. Helsingin seudun kauppakamari kehittää Helsingin seutua aktiivisella vaikuttamistyöllä yhteistyössä alueen kuntien, julkisen sektorin ja elinkeinoelämän kanssa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Markku Lahtinen, Helsingin seudun kauppakamari, johtaja, p. 050 571 3564, markku.lahtinen@helsinki.chamber.fi


Tiina Tikander, Helsingin seudun kauppakamari, viestintäpäällikkö, p. 046 878 7540, tiina.tikander@helsinki.chamber.fi

Kuvat

Johtaja Markku Lahtisen mukaan rajoituksiin tarvitaan loogisuutta ja epäsuhtaan tapahtuma- ja ravintolarajoitusten välillä pitäisi puuttua.
Johtaja Markku Lahtisen mukaan rajoituksiin tarvitaan loogisuutta ja epäsuhtaan tapahtuma- ja ravintolarajoitusten välillä pitäisi puuttua.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin seudun kauppakamari
Helsingin seudun kauppakamari
Kalevankatu 12
00100 Helsinki

http://helsinki.chamber.fi/fi/

Helsingin seudun kauppakamari vahvistaa yritysten menestystä osallistumalla aktiivisesti Helsingin seudun kehittämiseen. Kauppakamariin kuuluu 21 kunnan alueelta yli 7 000 palveluja, kauppaa ja teollisuutta edustavaa yritystä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin seudun kauppakamari

Uudellamaalla yhä liian vähän korkeakoulupaikkoja alueen tarpeeseen nähden – ”Uusimaalaiset nuoret selkeästi huonommassa asemassa kuin koko Suomessa keskimäärin”13.3.2024 00:10:00 EET | Tiedote

Suomessa on 0,93 korkeakoulun aloituspaikkaa yhtä toisen asteen tutkinnon suorittanutta kohti. Uudellamaalla suhdeluku on 0,76, selkeästi pienempi kuin suurissa tai keskisuurissa korkeakoulumaakunnissa, selvitti Helsingin seudun kauppakamari. Tilanne ei ole korjaantunut edellisestä selvityksestä vuonna 2022.

Helsingin seudun kauppakamari arvioi: Pääkaupunkiseudulla lopetti viime vuonna ennätysmäärä yrityksiä – ”Kaupan alan yritysten määrän väheneminen huolestuttavaa”21.2.2024 07:00:00 EET | Tiedote

Pääkaupunkiseudulla lopetti toimintansa 9 450 yritystä vuonna 2023, arvioi Helsingin seudun kauppakamari Tilastokeskuksen alkuvuoden lukuihin perustuen. Lopettaneita yrityksiä olisi arvion mukaan 17 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna. Luvuissa ei ole huomioitu alkutuotantoa ja kiinteistöalan yrityksiä. Kaupan alalla lopettaneiden yritysten määrä on ollut suuri kahtena edellisvuonna. Lopettaneiden kaupan alan yritysten määrä pääkaupunkiseudulla oli suurempi kuin aloittaneiden tammikuusta 2022 syyskuuhun 2023.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye