Energiavirasto

Tarjouskilpailu uusiutuvan energian tuista

Jaa

Uusiutuvilla energialähteillä tuotetun sähkön tuotantotukilain muutos tulee voimaan 25.6.2018. Sen mukaan Energiavirasto tulee järjestämään uusiutuvan energian teknologianeutraalin tarjouskilpailun, jonka perusteella sähkön tuottaja hyväksytään preemiojärjestelmään.

Biokaasuvoimaloiden ja puupolttoainevoimaloiden syöttötariffijärjestelmä suljetaan vuoden lopussa uusilta voimaloilta. Tarjouksia preemiojärjestelmään voivat tehdä tuulivoiman, aurinkovoiman, biomassan, biokaasun ja aaltovoiman sähkön tuottajat.

Kilpailutuksen kohteena on vuotuinen sähkön tuotantomäärä, joka on yhteensä 1,4 terawattituntia. Se kilpailutetaan yhdellä kerralla. Sähkön tuottajat tekevät tarjouksia siitä, millä preemiolla ja kuinka paljon ne ovat valmiita tuottamaan sähköä. Maksettava tuki määräytyy kiinteän ja liukuvan preemion yhdistelmänä, ja sitä maksetaan tuotetun sähkön määrän perusteella. Tuotetusta sähköstä pienimmän preemion tarjonneet hankkeet menestyvät tarjouskilpailussa parhaiten.

Tarjouskilpailun järjestäminen edellyttää vielä, että vuoden 2018 ensimmäiseem lisätalousarvioon hyväksytään valtuutus tarjouskilpailun järjestämisestä.

Alustavan aikataulun mukaan tarjousten jättöaika olisi 15.11.-31.12.2018.

Energiavirasto tiedottaa verkkosivuillaan tarkemmin tarjouskilpailun järjestämisestä ja aikatauluista heinäkuussa. Lisäksi Energiavirasto järjestää tarjouskilpailusta tiedotustilaisuuden, joka pidetään Helsingissä 20.9.2018.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kilpailutusasiantuntija Roland Magnusson (roland.magnusson@energiavirasto.fi, puh. 029 5050 111)

Johtava asiantuntija Maiju Seppälä (maiju.seppala@energiavirasto.fi, puh. 029 5050 048)

Johtaja Pekka Ripatti (pekka.ripatti@energiavirasto.fi, puh. 029 5050 075)

Lakimies Inkeri Lilleberg (inkeri.lilleberg@energiavirasto.fi, puh. 029 5050 121)

Tietoja julkaisijasta

Energiavirasto
Energiavirasto
Lintulahdenkuja 4
00530 HELSINKI

029 5050 000http://www.energiavirasto.fi

Energiavirasto toimeenpanee suomalaista ja eurooppalaista energia- ja ilmastopolitiikkaa. Virasto valvoo ja edistää energiamarkkinoiden toimintaa ja ilmastotavoitteiden politiikkatoimien toteutumista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Energiavirasto

Lisäresursseja energiatehokkuuden ja uusiutuvan energian edistämiseen22.8.2018 12:04Tiedote

Energiavirasto rahoittaa maakuntien energia- ja ilmastotyötä. Ensimmäiset hankkeet ovat nyt käynnistyneet. Nämä hankkeet tulevat edistämään päästövähennysten saavuttamista energiatehokkuuden ja uusiutuvan energian lisäämisen kautta. Hankkeissa toteutetaan mm. kuluttajien energianeuvontaa, edistetään kuntien ilmasto- ja energiatyötä sekä tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä energia-asioissa.

Tarjouskilpailu sähkö- ja kaasuajoneuvojen latausjärjestelmien ja tankkausasemien tuesta29.6.2018 12:23Tiedote

Työ- ja elinkeinoministeriö on valmistellut vaihtoehtoisten käyttövoimien eli sähköisen liikenteen ja biokaasun liikennekäytön jakeluverkoston tukiohjelmaa, jonka toimeenpanosta vastaa Energiavirasto. Tukea voidaan myöntää yrityksille, kunnille ja muille yhteisöille. Asunto-osakeyhtiöt tai asuinkiinteistöille, tai niiden yhteyteen toteutettavat hankkeet, ovat rajattu tukiohjelman ulkopuolelle.

Anbudsförfarande om stöd för laddningssystem och gastankningsanläggningar för el- och gasfordon29.6.2018 12:23Tiedote

Arbets- och näringsministeriet har berett ett stödprogram för distributionsnätet för alternativa drivmedel, dvs. för elfordon och trafikanvändning av biogas. Programmet verkställs av Energimyndigheten. Stöd kan beviljas till företag, kommuner och andra sammanslutningar. Stödprogrammet omfattar inte bostadsaktiebolag och bostadsfastigheter samt projekt som genomförs i anslutning till dem.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme