If Vakuutus

Tarkkana joulukokkailussa – aattona ja aatonaattona keittiöpalojen riski on kaksinkertainen

Jaa
Nyt alkaa kotikeittiöiden vuoden kiireisin aika, ja se näkyy piikkinä myös palovahinkotilastoissa. Yleisimmin keittiöpalo saa alkunsa, kun ruoka unohtuu kiireessä liedelle tai lieden lähettyville jää jotakin helposti syttyvää. Turvallisuudesta huolehtimalla kokkaat jouluna ilman huolia.
Jouluna keittiössä puuhataan usein koko perheen kesken. Kuva: Yulkapopkova
Jouluna keittiössä puuhataan usein koko perheen kesken. Kuva: Yulkapopkova

Vakuutusyhtiö Ifin vahinkotilastojen (2015–2021) mukaan jouluviikolla ja uutena vuotena sattuu kaksinkertaisesti palovahinkoja tavallisiin talvipäiviin verrattuna. Suurin osa johtuu ruoanlaitosta tai kynttilöistä.

Jouluaatonaatto ja jouluaatto ovat riskialtteimmat päivät keittiössä. Noina päivinä sattuu kaksinkertaisesti keittiöstä alkaneita palovahinkoja muihin joulukuun päiviin verrattuna. Yleisin syy paloille löytyy hellasta – joko ruoka unohtuu liedelle tai sen päälle tippuu jotain syttyvää.

– Talouspaperit ja patalaput olisi hyvä sijoittaa kauas liedestä. Myös pienet lapset ja eläimet kannattaa pitää pois keittiöstä kokatessa, kommentoi Ifin omaisuusvakuutusten vakuutuspäällikkö Ismo Ruokoselkä.

Löytyvätkö liesituulettimesta vielä viime joulun rasvat?

Keittiön turvallisuudesta voi huolehtia myös pitämällä uunin ja liesituulettimen puhtaana. Joulun suursiivous on hyvä hetki puhdistaa liesituuletin vanhasta rasvasta, joka kerääntyessään lisää paloriskiä.

Kun asetutte joulupöytään, kannattaa muistaa kiinnittää huomiota myös kattauksen turvallisuuteen. Joulupöydän kynttilät ovat kauniita ja ne on syytä sijoittaa aina palamattomalle ja tasaiselle alustalle, etteivät ne pääse rosollia kurottaessa kaatumaan.

Kolme vinkkiä turvallisiin joulukokkailuun:

  1. Testaa kodin palovaroittimet ennen pyhiä ja vaihda tarvittaessa patterit.
  2. Pidä sammutin ja sammutuspeite keittiössä helposti saatavilla. Liesivahti on myös hyvä joululahja: vahti sammuttaa lieden, ennen kuin palo pääsee alkamaan.
  3. Jos palo syttyy, sammuta ensimmäisenä liesi ja tukahduta palo kattilan kannella tai sammutuspeitteellä. Älä koskaan käytä vettä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Jouluna keittiössä puuhataan usein koko perheen kesken. Kuva: Yulkapopkova
Jouluna keittiössä puuhataan usein koko perheen kesken. Kuva: Yulkapopkova
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

If Vakuutus
If Vakuutus
Keilasatama 2
02150 Espoo

010 191 515http://www.if.fi

 If vakuuttaa kaiken, mikä on elämässä arvokasta: ihmiseteläimetkoditautot ja paljon muuta. Me hoidamme vakuutusasiat mutkattomasti, helposti ja hetkessä. Autamme myös yrityksiä turvaamaan toimintansa silloin, kun vahinko sattuu. 6 700 ammattitaitoista työntekijäämme huolehtivat, että 3,7 miljoonaa asiakastamme Pohjoismaissa ja Baltiassa saavat tarvitsemaansa apua ja oikeanlaista turvaa – jos jotain sattuisi tapahtumaan. If kuuluu Sampo-konserniin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta If Vakuutus

Ifin tutkimus: Vanhempien huoli lasten lääkäripalvelujen saatavuudesta kasvanut – hyvinvointialueista ei odoteta helpotusta23.2.2023 07:00:00 EET | Tiedote

Vakuutusyhtiö Ifin vanhemmille suunnatussa kyselytutkimuksessa selviää, että vanhemmat ovat enemmän huolissaan lääkäripalveluiden saatavuudesta nyt kuin viisi vuotta sitten. Vanhemmat kertovat myös joutuvansa olemaan nykyään töistä selvästi enemmän lasten sairastelun takia – suurimman osan sairaiden lasten hoidosta hoitavat edelleen äidit.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme