Miesjärjestöjen keskusliitto

Tasavertainen vanhemmuus tuo hyvinvointia kaikille

Jaa

Kansainvälinen Nordic Fathers on Paternity Leave -konferenssi järjestettiin Musiikkitalossa Helsingissä ja verkkovälitteisesti 31.3.2022. Puhujina tutkijoita ja miesjärjestöjen edustajia oli kaikista Pohjoismaista, ministeri Blomqvist avasi tilaisuuden. Osallistujina oli kansalaisjärjestöjä, tutkijoita ja virkaihmisiä Afrikkaa ja Australiaa lukuun ottamatta kaikista maanosista. Miesjärjestöjen keskusliitto (MJKL) toteutti konferenssin yhteisyössä Pohjoismaisen ministerineuvoston ja Sosiaali- ja terveysministeriön kanssa.

Konferenssin tavoitteena oli saattaa yhteen pohjoismaista osaamista:

- tuoda esiin yhteistyövanhemmuuden myönteisiä vaikutuksia,
- luoda parempaa ymmärrystä isien perhevapaiden merkityksestä isille, lapsille ja heidän välisilleen suhteille sekä
- vahvistaa toimia ja rakenteita edellä mainittujen toteutumiseksi.

Osallistujapalautteen perusteella konferenssi nähtiin onnistuneena kokonaisarvosanan ollen 4,44/5. Sanallisissa palautteissa konferenssin aiheet ja teemat nähtiin erinomaisen tärkeinä ja tarpeellisina ja toivottiinkin jatkoa mies-/isäteemaisille tapahtumille.

Isien perhevapaat, niiden uudistukset sekä isien merkitys lapsille (ja lasten merkitys isille) tuli konferenssissa esiin varsin merkityksellisesti – tasavertainen vanhemmuus tuo hyvinvointia kaikille!

- Uskon, että kaikki – isä, lapsi, mahdollinen toinen vanhempi sekä työpaikat – voivat hyötyä tasa-arvoisemmasta vanhempainvapaiden jaosta, Ministeri Thomas Blomqvist toteaa avauspuheenvuorossaan.

- Perhevapaat ennen kaikkea lisäävät mahdollisuuksia luoda yhä syvempää ja kestävämpää suhdetta omiin lapsiin. Ja mitä enemmän isä on alusta asti mukana lastensa elämässä, sitä enemmän hän on mukana heidän kasvaessaan, Miesjärjestöjen keskusliiton pääsihteeri Tomi Timperi täydentää omassa osuudessaan.

- Tämä vanhempainvapaapäätös on luultavasti yksi parhaista sijoituksista, joita voimme tehdä yhteiskunnan hyväksi. Se luo molempien vanhempien rakkautta ja huolenpitoa lapsille koko heidän elämänsä ajan, summaa tanskalaisen Foreningen Far -yhdistyksen puheenjohtaja Jesper Lohse kommenttipuheenvuorossaan viitatessaan EU-direktiiviin 2019/1158.

- Osallistuva, sitoutunut isyys tukee lasten kognitiivista, sosiaalista ja emotionaalista kehitystä, koulumenestystä ja fyysistä terveyttä, tiivistää Perhe- ja isyystutkimuksen dosentti Johanna Terävä.

Konferenssin tallenne ja aineistot:
www.miesjarjestojenkeskusliitto.fi/nordic-fathers--conference

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Antti Alén
Miesjärjestöjen keskusliiton hallituksen jäsen
0500 934303
antti.alen@miessakit.fi
www.miesjarjestojenkeskusliitto.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Miesjärjestöjen keskusliitto
Annankatu 16 B 28
00120 Helsinki

http://www.miesjarjestojenkeskusliitto.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Miesjärjestöjen keskusliitto