Kustannusosakeyhtiö Otava

Tatun ja Patun fantasiaseikkailussa soturoidaan ja velhoillaan koko sydämen kyllyydestä!

Jaa
Tatu ja Patu ovat täällä taas! Uutuuskirjassa outolalaisveljekset hyppäävät hurjaan seikkailuun, jossa Avathorin valtakunnan kohtalo ratkaistaan muun muassa vanupuikkojen ja saippuan avulla.

Legenda Avathorin valtiattaresta on Tatun ja Patun mielilukemista. Yllätys onkin melkoinen, kun he iltapesulla huomaavat, että peilikaapista johtaa reitti toiseen maailmaan. Joku kutsuu heitä Avathorin valtakuntaan.

Tatuman Tahnaparta, varustautuneena miekallaan Dentilon peikonturmalla ja froteisella kylpytakilla, sekä Patuman Suihkuvelho, päällään suihkuverho ja sauvanaan lattialasta, suuntaavat Avathorin avuksi. Avathorin maaginen alkukivi on nimittäin varastettu ja valtakunta on ajautumassa kaaokseen.

Tatu ja Patu liittyvät alkukiven seurueeseen vaaralliselle matkalle, jolla on mm. ylitettävä Tuhannen turmion rotko ja taisteltava kypäräsotureita ja peikkoa vastaan.

Onneksi Tatulla ja Patulla on mukanaan kaikki se kätevä, mitä kylpyhuoneesta vain löytyy!

Fantasiagenre on ollut lähellä Tatun ja Patun tekijäkaksikon, Aino Havukaisen ja Sami Toivosen, sydäntä aina. Tatun ja Patun fantasiaseikkailuun onkin ammennettu tunnelmia fantasiakirjallisuuden klassikoista, fantasiaelokuvista sekä pöytä- ja liveroolipeleistä.

Havukainen ja Toivonen iloitsevat siitä, että ovat päässeet luomaan jotakin omaa rakastamaansa genreen.

”Luvassa on hauska ja jännittävä seikkailu, jossa ei ole fantasiagenren kliseissä ja parodiassa säästelty, mutta mukaan on saattanut lipsahtaa myös hiukan kannanottoa demokratian puolesta”, tekijät kertovat.

Aino Havukainen ja Sami Toivonen ovat työskennelleet yhdessä jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan lastenkirjailijoina, kuvittajina ja graafisina suunnittelijoina. Tatu ja Patu -kirjat on palkittu mm. Finlandia-palkinnolla ja niitä julkaistaan yli 20 maassa.

Tatun ja Patun fantasiaseikkailu ilmestyy 1.6.2023.

Arvostelukappale- ja haastattelupyynnöt sekä lisätiedot: anni.gullichsen@otava.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Kuva: Katja Tähjä.
Kuva: Katja Tähjä.
Lataa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

Puhelinvaihde 09 15661https://otava.fi/

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Shelley Readin menestysromaani Minne virta kuljettaa on rakkauskirje luonnolle ja ylistys äidinrakkaudelle – kirjailija haastateltavissa Helsingissä 7.–8.6.30.5.2023 13:58:29 EEST | Tiedote

Amerikkalaisen Shelley Readin Minne virta kuljettaa -esikoisromaanin oikeudet on myyty peräti 29 maahan. Teos on vavahduttava kuvaus naisten ja alkuperäiskansojen kaltoinkohtelusta ja sydämen särkevä, vangitseva kertomus nuoren naisen sinnikkyydestä – kaikista niistä suunnista, joita elämä voi ottaa. Shelley Readilla on ehkä hieman yllättäen Suomi-kontakti! Kirjailija saapuu tänne taas kesäkuun alussa ja on myös haastateltavissa Helsingissä 7.–8.6.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme