Suomen Kuntaliitto / Finlands Kommunförbund

TE-palvelut 2024-uudistus etenee vauhdilla

Jaa
Työelämä- ja tasa-arvovaliokunta on saanut valmiiksi mietinnön TE-palvelut 2024-uudistukseen liittyvästä lainsäädännöstä. Hyväksytty mietintö etenee seuravaksi eduskunnan suureen saliin käsiteltäväksi.

TE-palvelut siirtyvät kunnille 1.1.2025. Uudistuksessa työllisyyden ja yritysten kasvua tukevat julkiset palvelut tulevat osaksi kuntien työllisyys- ja elinvoimatehtäviä. Uudistus etenee eduskunnassa suunnitellun aikataulun mukaisesti. Työelämä- ja tasa-arvovaliokunta on saanut valmiiksi mietinnön TE-palvelut 2024-uudistukseen liittyvästä lainsäädännöstä. Hyväksytty mietintö etenee seuravaksi eduskunnan suureen saliin käsiteltäväksi.

- Odotettu TE-palvelut 2024-uudistus etenee vauhdilla ja tavoitellussa aikataulussa, joten valmistelu pääsee nyt kunnissa kunnolla vauhtiin. Kuntien vastuulle siirtyvillä TE-palveluilla on mahdollisuus entistä vaikuttavammin edistää työllisyyttä, osaavan työvoiman saatavuutta ja yritysten kasvua, toteaa Kuntaliiton varatoimitusjohtaja Timo Reina.

Kuntaliitto kuntien tukena uudistuksen valmistelussa ja toimeenpanossa

Valmistelun aikataulu on tiukka, mutta Kuntaliitto on vahvasti kuntien tukena TE24-uudistuksen edetessä. Kevään aikana luomme sopimuspohjia sekä tuotamme laajasti infopaketteja uudistukseen keskeisesti liittyvistä osa-alueista. Tämän lisäksi käynnistämme heti eduskuntakäsittelyn jälkeen TE-palvelut 2024-webinaarisarjan, jotta kunnat saavat nopeasti kaiken mahdollisen olemassa olevan tiedon valmistelun ja keskustelun tueksi.

- Tuemme kuntia uudistuksen valmistelussa ja toimeenpanossa. Tavoitteenamme on luoda edellytyksiä yhdessä tekemiselle sekä rakentaa pohjaa uuden luomiseen kuntaekosysteemiä hyödyntäen, kuvailee Kuntaliiton kehittämispäällikkö Erja Lindberg.

Myös työ- ja elinkeinoministeriön johdolla valtakunnallisesti valmisteltavan toimeenpano-ohjelman käsikirjan valmistelu on hyvässä vauhdissa. Käsikirja julkaistaan kickoff-tilaisuudessa huhtikuussa.

Tärkeät linkit:

-          TE24-uudistuksen verkkosivut Kuntaliitto.fi

-          Tukea muutokseen

-          Työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan mietintö

Lisätiedot:

ERJA LINDBERG
Kehittämispäällikkö
+358 9 771 2497, +358 50 381 4096
Erja.Lindberg@kuntaliitto.fi

TIMO REINA
Varatoimitusjohtaja
+358 9 771 2700
Timo.Reina@kuntaliitto.fi

 

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Suomen Kuntaliitto / Finlands Kommunförbund
Kuntatalo / Toinen linja 14
00530 HELSINKI

09 7711http://www.kuntaliitto.fi

Kunnat luovat perustan asukkaiden hyvälle elämälle. Kuntaliitto tekee työtä, jotta kunnat onnistuvat tehtävässään.

Suomen Kuntaliitto on kaikkien maamme kuntien ja kaupunkien kaksikielinen etujärjestö, kunnallisten palvelujen asiantuntija ja kehittäjä. Kuntaliitto.fi on kuntatiedon keskus internetissä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Kuntaliitto / Finlands Kommunförbund

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme