Kirjapaja

Teemu Laajasalo pohtii Mika Aaltolan, Lasse Aapion, Iina Kuustosen ja muiden kirjoittajien kanssa poikkeusaikaa

Jaa
Teemu Laajasalon toimittama Uusi alku – Elämä kulkutaudin muuttamassa maailmassa (Kirjapaja) kertoo poikkeusajasta. Kulunutta kahta vuotta pohtii teoksessa Laajasalon lisäksi 12 henkilöä eri aloilta. Näkökulmat ovat hyvin erilaisia, osa ammatillisia, osa henkilökohtaisia. Tervetuloa lehdistötilaisuuteen 11.4.2022 klo 14–15.
Kansi: Uusi alku - Elämä kulkutaudin muuttamassa maailmassa
Kansi: Uusi alku - Elämä kulkutaudin muuttamassa maailmassa

Mika Aaltola muistuttaa omassa kirjoituksessaan, että suuret valloitussodat ovat liikkuneet käsi kädessä epidemioiden kanssa. ”On oltava hereillä sen suhteen, miten korona lietsoo olemassa olevia jännitteitä ja laukaisee muutenkin virittyneitä kansainvälispoliittisia tapahtumasarjoja vielä pitkään, kun koronan aallot ovat jo lievenneet”, Aaltola  kirjoittaa.

Teemu Laajasalo ottaa esiin henkisen kriisinkestävyyden.”Yhden kriisin heikentyessä olemme siirtyneet suoraan uuteen kriisiin. Nyt voimme kysyä, mitä olemme oppineet kulkutaudista ja kuinka niitä oppeja voitaisiin hyödyntää kriisinkestävyyden lisäämisessä. Tämä on tärkeää uudessa tilanteessa, sodanuhan kasvettua.”

Jari Sarasvuo sanoo todistaneensa tapahtuma- ja ravintola-alan ahdinkoa, ja murehtineensa eniten nuorten hätää. Hän yllättyi nopeudesta, jolla koronarokete kehitettiin, ja toisaalta hitaudesta muissa torjuntaliikkeissä, kuten koronapassin käyttöönotossa. Pekka Sauri pohtii kirjoituksessaan digitalisaation etenemistä, etätyön ja mahdollisesti monipaikkaisuudenkin lisääntymistä. ”Mutta kannattaa katsella vie­lä muutama aika pahimman epidemian laantumisen jälkeen, millaiseksi työelämä tästä asettuu”, hän sanoo. Seida Sohrabi kiittelee suomalaisia, tavallisia ihmisiä, jotka ovat maailman lainkuuliaisinta kansaa, noudattavat sääntöjä ja kunnioittavat lakeja.

11.4. klo 14-15 järjestetään keskustelutilaisuus medialle. Tilaisuus on osoitteessa Bulevardi 16, 2. kerros, 00120 Helsinki. Paikalla ovat mm. Teemu Laajasalo, Mika Aaltola, Sinikka Backman, Jari Sarasvuo, Pekka Sauri ja Seida Sohrabi.

Teemu Laajasalo on Helsingin hiippakunnan piispa ja tunnettu esiintyjä ja keskustelija. Kirjoittajina ovat Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola, Helsingin poliisilaitoksen poliisikomentaja Lasse Aapio, Myllypuron elintarvikeavun toiminnanjohtaja Sinikka Backman, Aktivistimummo Seija Kurunmäki, Illusian Group Oy:n Head of Impact Katariina Helaniemi, Hyks-sairaanhoitoalueen johtaja Matti Holi, näyttelijä Iina Kuustonen, Takuusäätiön toimitusjohtaja Juha Pantzar, yrittäjä Jari Sarasvuo, filosofian tohtori Pekka Sauri, Lähi-idän asiantuntija Seida Sohrabi ja laulaja Antti Tuisku.

Laajasalo on kysynyt heiltä viisi kysymystä koskien koronapandemia-aikaa. Niiden kautta syntyy kuva koetun ajanjakson inhimillisiä ja yhteiskunnallisia seurauksia. Mitä koetusta ei kannata unohtaa? Mikä antaa toivoa tulevaan? Mitä olemme oppineet?

Teemu Laajasalo (toim.) Uusi alku — Elämä kulkutaudin muuttamassa maailmassa. Kirjapaja 2022. 94 s. Kl 30. ISBN 978952354622. Kirjan viittaukset ovat embargollisia julkistamiseen asti 11.4. Kirjan tekijänpalkkiot lahjoitetaan kirkon diakoniarahastolle. 

Jälki-ilmoittautumiset yllä mainittuun tilaisuuteen ja arvostelukappaletilaukset:

Marja-Liisa Saraste | viestintäpäällikkö | p. 040 553 4757| marja-liisa.saraste@kirjapaja.fi   

Katsoaksesi videon lähteestä lkkp.kauppakv.fi, anna hyväksyntä sivun yläosasta.Linkki kirjaan

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kansi: Uusi alku - Elämä kulkutaudin muuttamassa maailmassa
Kansi: Uusi alku - Elämä kulkutaudin muuttamassa maailmassa
Lataa

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kirjapaja
Kirjapaja
Sörnäistenkatu 1
00580 Helsinki

0968774530http://www.kirjapaja.fi

Kirjapajan kustannusohjelmassa on monipuolisia ja moderneja tietokirjoja elämäntaidon, hyvinvoinnin, kulttuurin, kasvatuksen ja yhteiskunnan aloilta. Tuotannossamme on edustettuna myös maailmankatsomuksellinen, hengellinen ja teologinen kirjallisuus ja kirkolliset kirjat. Kirjapaja on kustantanut kirjoja jo vuodesta 1942.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kirjapaja

Tunturit takapihalla -uutuuskirja kertoo elämänmuutoksesta, joka vei kirjailijan Lappiin13.4.2023 09:41:15 EEST | Tiedote

Miltä tuntuu jättää taakseen ruuhka-Suomi ja muuttaa asumaan pohjoisen luonnon keskelle Lappiin? Mitä tapahtuu, kun kaupungin valot vaihtuvat kaamokseen ja keskiyön aurinkoon? Kirjailija Tittamari Marttinen on kotiutunut pohjoiseen ja kulkee yhtä mielellään Lapin vaaroilla ja tuntureilla kuin nauttii sen taiteesta ja kulttuurista. Millaisen sisäisen maiseman muutto hänelle avasi?

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme