Tekniikan akateemiset - TEK

TEKin Jari Jokinen: Ulkomaalaisten korkeakouluopiskelijoiden määrä tuplattava – värväyspalkkio 3 000 euroa

Jaa

Tekniikan akateemiset TEKin toiminnanjohtaja Jari Jokinen patistaa hallitusta luomaan korkeakouluille värväysrahoitusmallin, joka saisi korkeakoulut kaksinkertaistamaan ulkomaalaisten korkeakouluopiskelijoiden määrän vuoteen 2030 mennessä.

TEKin toiminnanjohtaja Jari Jokinen
TEKin toiminnanjohtaja Jari Jokinen

Tekniikan akateemiset TEKin toiminnanjohtaja Jari Jokinen ehdottaa ulkomaalaisten korkeakouluopiskelijoiden määrän kaksinkertaistamista nykyisestä noin 20 000 opiskelijasta 40 000 opiskelijaan siten, että korkeakoulut saisivat 3 000 euron palkkion uusista ulkomaalaisista opiskelijoista.

"Hallituksen kannattaa tukea taloudellisesti korkeakouluja hankkimaan lisää opiskelijoita ulkomailta, koska osaavan työvoiman lisäys luo kasvua ja työpaikkoja", Jari Jokinen sanoo.

Jokinen ehdottaa, että valtio tukisi korkeakouluja 3 000 euron värväyspalkkiolla, joka maksettaisiin jokaisesta uudesta ulkomaalaisesta opiskelijasta.

"Värväyspalkkio on suurin piirtein sama kuin suomalaisten mediaanipalkka. Uskon, että yhteiskuntamme saa rahat takaisin moninkertaisesti tulevina verotuloina. Kestävä kasvu vaatii nyt kunnianhimoisia tavoitteita", Jokinen sanoo.

Tätä mieltä oli myös työ- ja elinkeinoministeriön asettama kestävän kasvun työryhmä, joka julkaisi raporttinsa helmikuun lopussa.

Ryhmän puheenjohtaja Pekka Ala-Pietilä muistutti ministeriön tiedotteessa, että kestävä kasvu edellyttää kunnianhimoista tavoitteenasettelua, tavoitteita vastaavia toimia yli hallituskausien sekä päämäärätietoista toimeenpanoa.

TEKin Jari Jokisen mielestä hallituksen olisi hyvä puoliväliriihessä ponnistella ulkomaalaisten korkeakouluopiskelijoiden määrän kaksinkertaistamiseksi vuoteen 2030 mennessä.

"Nyt olisi hyvä hetki alkaa kasvattaa ulkomaisten opiskelijoiden määrää. Kun korona hellittää, Suomen on oltava houkutteleva maa ulkomaalaisille. Koulutuspaikka on paras tapa houkutella Suomeen kansainvälisiä osaajia ja ehkäistä Suomea kalvavaa osaajavajetta."

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

TEKin toiminnanjohtaja Jari Jokinen
TEKin toiminnanjohtaja Jari Jokinen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Tekniikan akateemiset - TEK
Tekniikan akateemiset - TEK
Ratavartijankatu 2
00520 HELSINKI

09 229 121http://www.tek.fi

Tekniikan akateemiset TEK on tekniikan alan yliopistokoulutettujen etu- ja palvelujärjestö. Jäsenet ovat tekniikan, tietojenkäsittelyn, arkkitehtuurin tai luonnontieteiden yliopistotutkinnon suorittaneita ja näiden alojen opiskelijoita. TEK tukee jäseniään työuralla, edistää ammattikunnan osaamista ja yhteisöllisyyttä sekä rakentaa kestävää hyvinvointiyhteiskuntaa. 75 000 jäsenellään TEK on Akavan toiseksi suurin jäsenliitto ja Suomen kahdeksanneksi suurin ammattiliitto.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tekniikan akateemiset - TEK

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme