Tekniikan akateemiset - TEK

TEKin Jokinen: TKI-rahoituksen askelmerkit oikeille kohdille budjettiriihessä

Jaa

Hallituksen ja opposition yhteinen näkemys on, että Suomen TKI-panostukset on nostettava neljään prosenttiin bruttokansantuotteesta vuoteen 2030 mennessä. Valtiovarainministeriön budjettiehdotus näyttää kuitenkin siltä, ettei tätä tavoitetta kohden liikuta tarpeeksi kunnianhimoisesti. Määrärahoja osittain jopa vähennetään, kun kertaluontoisia eriä poistetaan.

Kuvaaja: Markus Sommers
Kuvaaja: Markus Sommers

– Nykyisellä hallituksella on kunnianhimoisia suunnitelmia, mutta toteutukselta odotamme enemmän. Nyt olisi oiva hetki lisätä TKI-panostuksia. Näin askelmerkit saataisiin kohdalleen seuraavaa hallitusta varten, jotta koviin tavoitteisiin voitaisiin päästä, toteaa TEKin toiminnanjohtaja Jari Jokinen.

Suomen menestys perustuu osaamiseen ja osaajiin. Jotta neljän prosentin tavoite voidaan toteuttaa, osaajia tarvitaan runsaasti lisää. Työ tämän eteen on aloitettava heti. Käytännössä se tarkoittaa, että korkeakoulutusta on lisättävä, jatkuvan oppimisen mahdollisuuksia parannettava ja uudistettava Suomen strategia kansainvälisten osaajien houkuttelemiseksi.

– Osaajapula on nousemassa kasvun esteeksi. Nyt on oikea aika päättää keinoista, joilla kansainvälisiä osaajia saadaan lisää työmarkkinoille. Hallituksen pitää päättää maahanmuuton lupabyrokratian keventämisestä, englanninkielisten palveluiden parantamisesta sekä täällä valmistuvien kansainvälisten opiskelijoiden työllistymisen vahvistamisesta, Jokinen vaatii.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuvaaja: Markus Sommers
Kuvaaja: Markus Sommers
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Tekniikan akateemiset - TEK
Tekniikan akateemiset - TEK
Ratavartijankatu 2
00520 HELSINKI

09 229 121http://www.tek.fi

Tekniikan akateemiset TEK on tekniikan alan yliopistokoulutettujen etu- ja palvelujärjestö. Jäsenet ovat tekniikan, tietojenkäsittelyn, arkkitehtuurin tai luonnontieteiden yliopistotutkinnon suorittaneita ja näiden alojen opiskelijoita. TEK tukee jäseniään työuralla, edistää ammattikunnan osaamista ja yhteisöllisyyttä sekä rakentaa kestävää hyvinvointiyhteiskuntaa. Yli 75 000 jäsenellään TEK on Akavan toiseksi suurin jäsenliitto ja Suomen kahdeksanneksi suurin ammattiliitto.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tekniikan akateemiset - TEK

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme