Oulun yliopisto

Teknologiateollisuudelta merkittävä lahjoitus Oulun yliopistolle

Jaa

Teknologiateollisuus ry lahjoittaa 100 000 euroa Oulun yliopistolle. Teknologiateollisuuden yrittäjyyden ja osaamisen johtajan Laura Juvosen mukaan korkeakoulutukseen perustuva osaaminen ja yliopistojen ja yritysten yhteistyö ovat avaintekijöitä kestävän kasvun mahdollistamisessa.

”Haluamme kannustaa yliopistoja ottamaan vahvasti vastuuta Suomen tulevaisuuden rakentamisesta. Siihen tarvitaan tavoitteellista yhteistyötä – niin yliopistoilta keskenään kuin pitkäjänteisiä kumppanuuksia yritysten kanssa.”, Juvonen kertoo.

Oulun yliopiston rehtori Jouko Niinimäki iloitsee lahjoituksesta ja korostaa Oulun yliopiston erityisen vahvuuden olevan tuoda tiede ja yhteiskunnan toimijat lähemmäksi toisiaan. Oulun alueelle on kasvanut koko pohjoisimman Euroopan merkittävin tutkimus- ja innovaatiokeskittymä. Tiivis yhteistyö yritysten kanssa vahvistaa paitsi alueen, myös koko Suomen elinvoimaisuutta.

”Olemme erittäin kiitollisia tästä lahjoituksesta. Teknologiateollisuus ja sen jäsenyritykset ovat keskeisiä yhteistyökumppaneitamme. Haluamme tutkimustulostemme olevan aktiivisessa käytössä ja korkeakoulutuksemme tuottaa osaajia muuttuvan työelämän tarpeisiin. Vuorovaikutus työelämätoimijoiden kanssa edistää tutkinnon suorittaneiden työllistymistä ja työuran aikaista osaamisen uudistamista jatkuvan oppimisen kautta”, toteaa Niinimäki.

Kaikkiaan Teknologiateollisuus ry tukee kymmentä yliopistoa yhteensä miljoonalla eurolla. Lahjoituksen taustalla on Sitran vastinrahoitus, joka kasvattaa merkittävästi lahjoitusten vaikuttavuutta. Sitra pääomittaa yliopistoja yhteensä 67 miljoonalla eurolla niiden 30.6.2022 mennessä keräämän yksityisen pääoman perusteella. Oulun yliopisto on aloittanut varainhankintakampanjan yksityisen pääoman keräämiseksi ja vastinrahan maksimoimiseksi. Yliopisto ohjaa lahjoitusvaroja strategiansa mukaisiin toimiin, joilla vahvistetaan tieteellistä profiilia sekä lisätään tutkimuksen tuloksellisuutta ja vaikuttavuutta muun muassa huippurekrytointien ja uusien tutkimusavauksien myötä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Oulun yliopisto:
Yhteyspäällikkö Kati Ketola, puh. 029 448 4033, kati.ketola@oulu.fi

Teknologiateollisuus ry:
Johtaja Laura Juvonen (yrittäjyys ja osaaminen), puh. 040 589 6263, twitter: @Laura_Juvonen

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000https://www.oulu.fi/fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Väitös: Yksittäisiä fotoneita havaitsevan CMOS-teknologiaan pohjautuvan viivasensorin suorituskyky Raman-spektroskopian sovelluksissa6.4.2021 06:30:00 EEST | Tiedote

Raman-spektroskopia on tehokas optinen työkalu, joka hyödyntää erästä laservalon ja materiaalin vuorovaikutusmekanismia (Raman-sirontaa) erilaisten näytteiden kemiallisen koostumuksen määrittämiseksi. Raman-spektroskopian suurena haasteena on ollut useiden näytteiden laservalon aiheuttama voimakas taustasäteily (fluoresenssi), joka voi peittää alleen itse Raman-signaalin. Tehokas keino vähentää taustasäteilyn vaikutusta mitattuun Raman-spektriin on erotella taustasäteily ja Raman-signaali aikatasossa. Tätä varten tarvitaan sensori, joka pystyy erittäin tarkasti (alle sekunnin miljardisosan tarkkuudella) aikaleimaamaan näytteeltä saapuvien valohiukkasten saapumisajan sensorille.

Pelillistetty digitaalinen terveysratkaisu MS-taudin omahoitoon18.3.2021 09:21:09 EET | Tiedote

Tutkijat pyrkivät auttamaan multippeliskleroosia eli MS-tautia sairastavia henkilöitä parempaan elämänlaatuun uuden näyttöön perustuvan digitaalisen sovelluksen avulla. Terveydenhuollon digitalisaatio pyrkii siihen, että myös potilaat itse voisivat hoitaa sairauksiaan digitaalisten työkalujen avulla. Vielä ei ole kuitenkaan saatu kovinkaan paljon näyttöä siitä, että tämä toisi lisäarvoa hoitoprosessiin.

Mikroyritysten osaamista vahvistetaan. Valtakunnallinen tutkimus- ja koulutustehtävä Oulun yliopistolle18.3.2021 08:00:00 EET | Tiedote

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt mikroyrittäjyyden valtakunnallisen tutkimus- ja koulutustehtävän Oulun yliopistolle kaudelle 2021-2024. Tehtävästä ja siihen osoitetusta valtakunnallisesta rahoituksesta päätettiin nyt ensimmäistä kertaa Suomessa. Mikroyrittäjyyden tutkimuksen ja koulutuksen tavoitteena on parantaa suomalaisten mikroyritysten toimintaedellytyksiä, osaamista ja kasvua. Lisäksi kehitetään vientiä, joka on suomalaisissa mikroyrityksissä selvästi vähäisempää moniin muihin Euroopan maihin verrattuna. Tavoitteena on myös uusien yritysten perustamisaktiivisuuden lisääminen. Valtakunnallisen tehtävän toteuttamisesta Oulun yliopistossa vastaa Kerttu Saalasti Instituutti. Ohjelmajohtajaksi on nimitetty Marko Matalamäki.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme