Ylemmät Toimihenkilöt YTN

Teknologiateollisuuden työehdoista neuvotteltava jatkossakin valtakunnallisesti

Jaa

Teknologiateollisuus ry ilmoitti tänään uuden strategiansa myötä eriyttävänsä työehtosopimustoiminnan erilliseen työnantajayhdistykseen.

- YTN haluaa sopia jatkossakin työehdoista valtakunnallisen työehtosopimuksen kautta ja jo nykytilanteessakin ylempien toimihenkilöiden työehtosopimus mahdollistaa laajan paikallisen sopimisen, sanoo puheenjohtaja Teemu Hankamäki.

- Tulevaisuus näyttää, moniko nykyinen Teknologiateollisuus ry:n jäsenyritys liittyy uuteen yhdistykseen ja jatkaa valtakunnallisen sopimisen tiellä. Joka tapauksessa tämän muutoksen myötä yleissitovuus menetettäneen, mikä heikentää palkansaajien asemaa merkittävästi. - Analysoimme ja arvioimme muuttuneen tilanteen vaikutuksia kuitenkin rauhassa, mutta meillä on jatkossakin valmius neuvotella niin valtakunnallisesti kuin paikallisestikin, Hankamäki muistuttaa.

- Toivomme tietenkin, ettei tämä ratkaisu johda vastaaviin tilanteisiin alan yrityksissä kuin mitä metsäteollisuuden kentällä on nähty. Joka tapauksessa muuttuva neuvotteluasetelma korostaa entuudestaan palkansaajien järjestäytymisen tärkeyttä. Jos haluaa varmistaa työehtonsa kannattaa kuulua liittoon, summaa Hankamäki.

Ylemmät Toimihenkilöt YTN on teknologiateollisuuden suurin sopijakumppani. Alan ylempien toimihenkilöiden työehtosopimuksen piirissä on 160 000 asiantuntija- ja keskijohdon tehtävissä työskentelevää ylempää toimihenkilöä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ylemmät Toimihenkilöt YTN
Ratavartijankatu 2
00520 Helsinki

http://www.ytn.fi/

Ylemmät toimihenkilöt YTN on Akavan yksityisen sektorin neuvottelujärjestö. Vastaamme Akavan kentässä ylempien toimihenkilöiden sopimustoiminnasta teollisuudessa, palvelualoilla ja järjestösektorilla. YTN:n jäseninä on 20 akavalaista liittoa, joiden kautta edustamme 170 000 asiantuntija- ja keskijohdon tehtävissä työskenteleviä ylempiä toimihenkilöitä eri toimialoilla.

 

 

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ylemmät Toimihenkilöt YTN

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme