Oulun yliopisto

Teknologiayliopisto Taipei Tech myönsi professori Heli Jantuselle Yushan-palkinnon

Jaa

Taiwanin Opetusministeriö on myöntänyt Yushan-palkinnon (Scholar) Oulun yliopiston mikroelektroniikan tutkimusyksikön johtajalle professori Heli Jantuselle. Hänet tunnetaan kansainvälisesti pioneerityöstään keraamisen elektroniikan parissa. Hän keskittyy elektroniikan valmistusmenetelmiin sekä uusien radiotaajuus- ja anturisovelluksien ja elektroniikan sovelluksien kehittämiseen.

Professori Heli Jantunen
Professori Heli Jantunen

Professori Heli Jantusen ryhmässä kehitetyllä menetelmällä keraamikomponentteja kyetään aiemmasta poiketen valmistamaan huoneenlämmössä sintraamalla ja yhdistämään lämpöherkkiin elektroniikan puolijohde- ja polymeerimateriaaleihin.


“Palkinnolla on merkitystä. Minulla on melkein 20 vuotta ollut pitkä suhde taiwanilaisiin yliopistoihin. Olemme keskittyneet yhteistutkimuksen vahvistamiseen molemmissa maissa. Tämä palkinto osoittaa, että yhteistyö huippututkijoiden kanssa on ollut antoisaa ja tärkeää meille molemmille osapuolille. Palkinto mahdollistaa useita vierailuja myös jatkossa”, professori Jantunen kiittelee.


Taiwanin Opetusministeriön vuonna 2018 käynnistämän Yushan Scholar -ohjelman tavoitteena on kannustaa yliopistoja rekrytoimaan kansainvälisiä huippututkijoita edistämään Taiwanin korkeakoulutuksen laatua ja nostamaan sen globaalia akateemista profiilia. Tämän palkinnon saatuaan professori Heli Jantunen osallistuu kolmen vuoden lyhytaikaiseen vaihto-ohjelmaan vuosien 2020-2023 välillä Taipein kansallisessa teknillisessä yliopistossa (Taipei Tech).

"Elektroniikkamateriaaleihin erikoistuneella professori Heli Jantusella on 76 patenttia ja hän on tuottanut yli 250 julkaisua tuo meille professorina kansainvälisyyttä. Hänen asiantuntemuksensa auttaa Taipei Techia lisäämään yhteistyötä tietoliikenneteollisuuden kanssa ja kehittämään edelleen huippuluokan komponentteja seuraavalle sukupolvelle”, Taipei Techin johtaja Sea-Fue Wang sanoo.

Yushan, joka tarkoittaa kiinaksi jadea, on Taiwanin korkein vuori (3952 m) ja myös korkein huippu Länsi-Tyynenmeren alueella. Nimivalinta luonnollisesti symboloi palkinnon suuruutta ja merkittävyyttä. Korkein huippu omistetaan korkeimmille huipuille.

Tarkemmin tietoja professori Heli Jantusen tutkimuksesta löytyy tämän jutun yhteydestä:

https://www.oulu.fi/yliopisto/uutiset/suomen-tiedepalkinto2019

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Professori Heli Jantunen
Professori Heli Jantunen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000http://www.oulu.fi/yliopisto/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Uusi ultranopea NMR-menetelmä molekyylien vaihdon tutkimiseen18.9.2020 10:15:00 EESTTiedote

Molekyylien vaihto erilaisten fysikaalisten tai kemiallisten ympäristöjen välillä on erittäin merkittävässä roolissa monissa tärkeissä prosesseissa, kuten hengityksessä, proteiinien laskostumisessa, kemiallisissa reaktioissa ja katalyysissä. Oulun yliopiston NMR-spektroskopian tutkimusyksikkö on kehittänyt ultranopean NMR-menetelmän, jolla molekyylien vaihdon havaitsemista voidaan nopeuttaa jopa 10 000-kertaisesti. Menetelmää hyödynnetään ilmastonmuutoksen tutkimuksessa ilmakehän aerosolien koostumuksen ymmärtämiseen yhteistyössä Oulun yliopiston Nano- ja molekyylisysteemien tutkimusyksikön kanssa.

Oulun yliopisto avaa viisi uutta kansainvälistä koulutusta: epidemiologiaa, kestävää kemiaa, monialaista business-analytiikkaa ja osaajia ICT-alalle17.9.2020 06:00:00 EESTTiedote

Kansainvälisen koulutustarjonnan kasvattamisen taustalla on erityisosaamisen kysyntä, ja tutkinto-ohjelmia on suunniteltu sidosryhmiä kuunnellen. Uusien koulutusohjelmien tavoitteena on vahvistaa Oulun yliopiston tarjoaman koulutuksen vetovoimaa. Kansainvälisissä tutkinnoissa opetus tapahtuu kokonaan englanniksi.

Metsäsertifiointia tiukennettava pienvesien suojelun tehostamiseksi11.9.2020 12:50:00 EESTTiedote

Tuoreen tutkimuksen mukaan valtaosaan Suomen talousmetsistä sovellettu PEFC-sertifikaatti on suojavyöhykkeen leveyden suhteen riittämätön eikä tarjoa suojaa metsäpuroille avohakkuiden vaikutuksilta. PEFC-sertifikaatin mukaisesti suojelluissa puroissa ympäristöolot poikkesivat metsätalouden toimenpiteiden ulkopuolelle jääneistä vertailupuroista ja johtivat puroeliöstön monimuotoisuuden köyhtymiseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme