Kojamo Oyj

Tekoäly tekee Lumo-asunnoista aina mukavia säällä kuin säällä

Jaa

Lumo-taloissa on otettu käyttöön Leanheat-järjestelmä. Tavoitteena on optimoida talon lämmitysjärjestelmän säätelyä energiankulutuksen vähentämiseksi ja saavuttaa miellyttävät ja tasaiset asumisolosuhteet. Leanheat tasoittaa rakennusten tehon tarvetta, mikä pienentää hiilijalanjälkeä.

Leanheat on ollut kymmenessä Lumo-talossa Espoossa, Vantaalla ja Tampereella. Kaikkiaan 200 asuntoon asennettiin lämpötilaa mittaavat sensorit. Järjestelmän tekoäly oppi tuntemaan talojen ominaispiirteet todellisten, mitattujen lämpötilojen perusteella.

Tekoäly huomioi myös muita tietoja kuten sääennusteet. Leanheat ei vain reagoi lämpötilojen muutokseen, vaan säätää lämmitystä ennakoivasti. Kokemukset Lumo-taloissa olivat monella tavalla lupaavia.

- Kokeilussa mukana olleiden talojen lämmityksen tehon tarve laski ja asuntojen lämpötilat pystyttiin pitämään tasaisen hyvinä sääolosuhteista riippumatta. Järjestelmä auttaa ennen kaikkea lisäämään asumisviihtyvyyttä. Asunnon pitäisi olla mukava säällä kuin säällä, ylläpidon ja hankintojen yksikönjohtaja Kimmo Rintala kertoo.

Tasainen lämmönsäätely on miellyttävää asukkaille. Parempi sisäilma ja terveellisemmät asunnot ovat järjestelmän tarjoamia etuja. Kosteusantureiden avulla voidaan seurata ilmanvaihtoa ja huomata muutokset olosuhteissa ajoissa.

Tekoäly oppii muun muassa lämpimän käyttöveden kulutusprofiilin ja säätää lämmityksen varaamaan ja purkamaan energiaa sen mukaan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Yksikönjohtaja, ylläpito ja hankinnat Kimmo Rintala, Kojamo Oyj, puh. 040 7710 496, kimmo.rintala@kojamo.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kojamo Oyj
Kojamo Oyj
Mannerheimintie 168a
00300 Helsinki

020 508 5000https://kojamo.fi

Kojamo Oyj keskittyy asuntosijoittamiseen Suomessa ja uudistaa vuokra-asumista tehden siitä entistä haluttavampaa. Asuntosijoitusyhtiön visiona on olla asumisen edelläkävijä ja asiakkaan ykkösvalinta. Lumo ja VVO ovat osa Kojamo-konsernia. Lumo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kojamo Oyj

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme