Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Telakkakatu avataan liikenteelle 2.7. – Hernesaaren raitiotien rakentaminen jatkuu Eiranrannassa

Jaa

Telakkakadun työmaa saavuttaa tärkeän merkkipaalun 2. heinäkuuta, jolloin Telakkakatu aukeaa liikenteelle. Kävelijät, pyöräilijät ja autoliikenne pääsevät kulkemaan Hietalahdentorilta Hietalahdenrannan kautta Telakkakatua ja Eiranrantaa Hernesaareen saakka.

Alueen poikkeusliikenneliikennejärjestelyt 2.7. alkaen.
Alueen poikkeusliikenneliikennejärjestelyt 2.7. alkaen.

Bulevardin ja Hietalahdentorin risteyksessä ollut työmaa valmistuu hieman etuajassa ja liikenne palautuu risteyksessä pääosin normaaliksi. Viimeistelytyöt kuten suojateiden rakentaminen vaikuttavat paikoittain kulkemiseen alueella. 

Hernesaaren raitiotien rakentaminen jatkuu vielä, minkä vuoksi alueella on edelleen poikkeusliikennejärjestelyjä. Puuttuvien raitiokiskojen rakentaminen Telakkakadun ja Punavuorenkadun risteyksessä sekä Telakkakadun ja Munkkisaarenkadun risteyksessä vaikuttavat autoliikenteeseen.

Kävelijät joutuvat kiertämään talonrakennustyömaita Telakkakadulla Hietalahdenrannan ja Pursimiehenkadun välillä.

Kadun täydellinen peruskorjaus ja uusi raitiotie

Telakkakadun katutyö liittyy Hernesaaren raitiotiehen, joka kulkee vuonna 2021 Bulevardin, Hietalahdenrannan ja Telakkakadun kautta väliaikaiselle päätepysäkille Hernesaareen alkupäähän, Hernesaareenrantaan.

Raitiotien rakentamisen yhteydessä uusittiin kadun alla kulkeva kunnallistekniikka kokonaan, eli rakennettiin uudet vesijohdot, kaukolämpö- ja kaukokylmäputket sekä asennettiin sähkö- ja teleliikennekaapeleita. Samalla tehtiin uusia hulevesiviemärit, joiden ansiosta sadevedet pystytään nyt erottamaan muista viemärivesistä erilleen.

Kadulla on nyt helpompi liikkua kävellen ja polkupyörällä, sillä pyöräily Telakkakadulla tapahtuu 2.7. alkaen yksisuuntaisilla pyöräkaistoilla ja kävelijöille on erilliset jalkakäytävät.

Liikenteen kiertoreitit:

Joukkoliikenne

Bussit 14,17 ja 18N siirtyvät poikkeusreitille Munkkisaarentien sulkemisen vuoksi keskiviikkona 1.7. Poikkeusreitti kulkee Eiran rannassa ja Laivurinkatua pitkin Eiran sairaalan ohi.

Lisätiedot HSL:n tiedotteesta

Hietalahdentorin alueella joukkoliikenteen muutokset tapahtuvat 20.7., jolloin raitioliikenne eli linjat 6 ja 6T palaavat Hietalahteen sekä bussit 21 ja 23N palaavat torin alueelle. HSL tiedottaa muutoksista noin 2–3 viikkoa ennen muutosajankohtaa.

Jalankulku

Jalankulku on Telakkakadun itäpuolen jalkakäytävällä Hietalahdenrannan ja Pursimiehenkadun välillä. Syynä talonrakennustyömaat kadun länsipuolella.

Kiertotie merkitty karttaan.

Ajoneuvoliikenne

Punavuorenkatu suljettu läpiajoliikenteeltä väliltä Telakkakatu – Perämiehenkatu.
Kiertoreitti Punavuoren suunnasta Perämiehenkatu – Pursimiehenkatu. Keskustan suunnasta Tehtaankatu – Perämiehenkatu.

Munkkisaarenkatu suljettu läpiajoliikenteeltä kiinteistöjen 2–14 kohdalta.
Kiertoreitti Hylkeenpyytäjänkatu – Hernesaarenkatu – Telakkakatu.
Mikäli on menossa keskustan suuntaan, on käytävä kääntymässä Eiranrannan kiertoliittymässä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Liikennejärjestelyt: liikennesuunnittelija Mikael Saarinen, Ramudden Oy, p. 044 755 2020
Urakoitsija: työmaapäällikkö Tuukka Lehto, VM Suomalainen Oy, p. 040 566 8555 tuukka.lehto@vmsuomalainen.fi
työmaapäällikkö Ville Piironen, VM Suomalainen Oy, p. 050 572 2143 ville.piironen@vmsuomalainen.fi
Rakentaminen: rakennustöiden valvoja Antti-Juhani Lehtinen, kaupunkiympäristön toimiala p. 09 310 38872 (loma 29.6.-26.7.)

Kuvat

Alueen poikkeusliikenneliikennejärjestelyt 2.7. alkaen.
Alueen poikkeusliikenneliikennejärjestelyt 2.7. alkaen.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston päätöstiedote 14.1.202114.1.2021 18:25:51 EETTiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto kokoontui torstaina 14.1.2021. Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston seuraava kokous on torstaina 28.1.2021.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päätöstiedote 12.1.202112.1.2021 16:13:45 EETTiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päivän kokouksen päätöstiedote on julkaistu sivuillamme. Päätöstiedote 12.1.2021 Pöytäkirja korvaa esityslistan ja päätöstiedotteen, kun pöytäkirja on tarkastettu. Lisää tietoa kaupunkiympäristölautakunnan toiminnasta voit lukea sivuiltamme osoitteesta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/kaupunkiymparistolautakunta/ https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/kaupunkiymparistolautakunta/

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme