Työeläkevakuuttajat TELA ry

Telan mediakutsu kuuntelemaan Suvi-Anne Siimestä

Jaa

Syntyvyys laskee Suomessa jo yhdeksättä vuotta peräkkäin. Samaan aikaan elinajanodote jatkaa kasvuaan. Millaisia haasteita väestön ikääntyminen merkitsee Suomelle? Millaista väestöpolitiikkaa Suomi tarvitsee?

Väestöliitto järjestää keskustelutilaisuuden Euroopan Japani – Kestävästi ikääntyvä Suomi keskiviikkona 6.11. klo 16:30-18:00 Balderin salissa Helsingissä.

Keskustelutilaisuudessa väestökehitystä tarkastellaan taloudellisesta, sosiaalis-kulttuurisesta ja ekologisesta näkökulmasta. Miten kestävyyden kolme osa-aluetta vaikuttavat toisiinsa ja voidaanko ne saada tasapainoon tällä väestönkehityksellä?

Mukana keskustelussa on Työeläkevakuuttajat Telan toimitusjohtaja Suvi-Anne Siimes. Siimes pohtii väestöteemaa sukupolvien välisen vuorovaikutuksen ja oikeudenmukaisuuden näkökulmasta. Miten väestön ikääntyminen muuttaa yhteiskuntaamme? Voiko se olla myös mahdollisuus? Eletäänkö Suomen työpaikoilla, kodeissa ja politiikassa kuplissa, joista puuttuu ymmärrys ja empatia eri elämänvaiheita kohtaan?

Muita keskustelijoita ovat valtiovarainministeriön talouspolitiikan koordinaattori Markus Sovala, Eläketurvakeskuksen ennustelaskentayksikön päällikkö Heikki Tikanmäki ja ajatushautomo Demos Helsingin vanhempi asiantuntija Satu Lähteenoja. Sovala tarkastelee ikääntymisen vaikutuksia hyvinvointivaltion talouteen ja Tikanmäki erityisesti eläkkeiden rahoitukseen. Lähteenoja tuo keskusteluun ekologisen kestävyyden ja ilmastonmuutoksen näkökulmia.Keskustelun juontaa Helsingin Sanomien päätoimittaja Anu Ubaud.

Tilaisuus on Väestöliiton uuden väestöpoliittisen ohjelman valmisteluun liittyvän keskustelusarjan viimeinen osa. Tela on mukana ohjelman suunnittelussa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoa ja toimittajien ilmoittautumiset:
viestinnän suunnittelija Jenni Heino
jenni.heino@tela.fi
p. 040 170 4656

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Työeläkevakuuttajat TELA ry
Salomonkatu 17 B
00100 Helsinki

http://www.tela.fi/

Työeläkevakuuttajat TELA ry on kaikkien Suomessa toimivien työeläkevakuuttajien edunvalvontajärjestö. Telan jäseninä ovat kaikki lakisääteistä työeläketurvaa hoitavat työeläkevakuuttajat.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Työeläkevakuuttajat TELA ry

Tutkimus: Eläkeiän muutokset vaikuttavat eläköitymispäätökseen enemmän kuin kannustinmuutokset24.10.2019 07:00:00 EESTTiedote

Työeläkejärjestelmää uudistettaessa keskeinen tavoite on ollut pidentää työuria. Eläkeuudistuksissa on pyritty pidentämään työuria nostamalla eläkeikää sekä rakentamalla työurien jatkamiseen liittyviä taloudellisia kannustimia ja erilaisia joustavia osa-aikaeläkejärjestelyjä. Todellisuudessa eläköitymispäätöksiin vaikuttaa eniten lakisääteinen eläkeikä. Vuoden 2005 eläkeuudistuksessa eläkeiän muutokset vaikuttivat selvästi enemmän kuin muutokset taloudellisissa kannustimissa. Tämä käy ilmi Palkansaajien tutkimuslaitoksen ja Työeläkevakuuttajat Telan tutkimusraportista.

Kutsu medialle: Tuore tutkimus selvittää, pitenevätkö työurat tuunaamalla eläkeikää ja osa-aikatyötä16.10.2019 07:00:00 EESTKutsu

Eläkeuudistuksissa voidaan muuttaa eläkeikää ja rakentaa erilaisia osa-aikaeläkejärjestelyjä työurien pidentämiseksi. Miten nämä keinot toimivat? Työeläkevakuuttajat Tela ja Palkansaajien tutkimuslaitos julkaisevat aiheesta tutkimuksen 24.10. Helsingin Musiikkitalossa. Median edustajat ovat tervetulleita seminaariin. Tutkimusraportti on saatavilla etukäteen embargolla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme