Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Tempaus kouluvuoden alussa: jätä autolla turvaväli ennen suojatietä

Jaa

Helsingin pysäköinninvalvonta ja poliisi tempaisevat liikenneturvallisuuden puolesta ja järjestävät suojatietapahtuman torstaina 20. elokuuta kello 9.30–10.30 yhdessä päiväkoti Pikku-Duunarin kanssa. Myös poliisipartio saapuu muilta töiltä ehtiessään paikalle. Median edustajat ovat tervetulleita seuraamaan tempausta.

Lapsia välipalalla vuoden 2019 suojatietempauksessa. Kuva: kaupunkiympäristön viestintä. Vapaat käyttöoikeudet medialle aiheen viestintään.
Lapsia välipalalla vuoden 2019 suojatietempauksessa. Kuva: kaupunkiympäristön viestintä. Vapaat käyttöoikeudet medialle aiheen viestintään.

Pysäköinnintarkastajat mittaavat lasten kanssa välimatkaa ennen Porvoonkatu 12:nnen suojatietä Alppilassa. Tavoitteena on kiinnittää huomiota suojatietä edeltävään viiden metrin turvaväliin, johon ei saa pysäyttää tai pysäköidä ajoneuvoja.

Suojatievirheet lisääntyneet

Yli puolet jalankulkijoiden loukkaantumisista liikenteessä tapahtuu suojateillä. Onnettomuuksista jopa viidennes johtaa uhrin menehtymiseen.

Vuonna 2019 Helsingissä kirjoitettiin suojatievirheistä yli 11,5 tuhatta pysäköintivirhemaksua. Suojatievirheet ovat lisääntyneet, vaikka virhemaksujen määrä on muuten laskenut. Osasyy on siinä, että tietyin ehdoin ajoneuvon saa uuden tieliikennelain mukaan pysäköidä myös ajosuunnan vastaisesti. Tällöin viiden metrin matka suojatiehen lasketaan auton perästä. Tätä periaatetta kaikki autoilijat eivät vielä tunne tai muista.

Viime vuosina suojatievirheistä on kirjoitettu pysäköintivirhemaksuja etenkin syksyisin. Kuitenkin vuonna 2019 eniten suojatievirhemaksuja kirjoitettiin tammikuussa, yli 1 600 kappaletta. Tämän vuoden heinäkuun loppuun mennessä suojatievirheistä on kirjoitettu 6,9 tuhatta pysäköintivirhemaksua.

Jos väärä pysäköinti ennen suojatietä vaarantaa jalankulkijoiden turvallisuuden, niin ajoneuvo siirretään toiseen paikkaan. Ensisijainen vaihtoehto on lähisiirto eli ajoneuvo hinataan kadun toiselle puolelle tai lähikadulle. Siirtokustannus tulee kuljettajan maksettavaksi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Piia Vainio
toimistosihteeri, projektin tiedotusvastaava
kaupunkiympäristön toimiala
pysäköinninvalvonta ja pysäköintipalvelu
puh. 040 674 8036
piia.vainio@hel.fi

Kuvat

Lapsia välipalalla vuoden 2019 suojatietempauksessa. Kuva: kaupunkiympäristön viestintä. Vapaat käyttöoikeudet medialle aiheen viestintään.
Lapsia välipalalla vuoden 2019 suojatietempauksessa. Kuva: kaupunkiympäristön viestintä. Vapaat käyttöoikeudet medialle aiheen viestintään.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston päätöstiedote 1.10.20201.10.2020 18:37:04 EESTTiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto kokoontui torstaina 1.10.2020. Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston seuraava kokous on torstaina 29.10.2020.

Helsingin digitaalinen kaupunkikasviopas on julkaistu – palkittiin vuoden kuntatekniikan saavutuksena1.10.2020 11:25:53 EESTTiedote

Kaupunkikasviopas linjaa, miten Helsinki säilyttää tunnusomaisen kasvilajistonsa, mutta vastaa samalla kaupungin muuttuviin tarpeisiin ja kehittää kaupunkiluonnon monimuotoisuutta. Oppaan lajiluettelon sadoista puista, pensaista, perennoista ja kukkasipuleista kuka tahansa voi tarkistaa, mitkä kasvit menestyvät kaupunkiympäristön vaativissa olosuhteissa – eli mitä myös omalle pihalle kannattaa istuttaa.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päätöstiedote 29.9.202029.9.2020 18:12:47 EESTTiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päivän kokouksen päätöstiedote on julkaistu sivuillamme. Päätöstiedote 29.9.2020 Pöytäkirja korvaa esityslistan ja päätöstiedotteen, kun pöytäkirja on tarkastettu. Lisää tietoa kaupunkiympäristölautakunnan toiminnasta voit lukea sivuiltamme osoitteesta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/kaupunkiymparistolautakunta/ https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/kaupunkiymparistolautakunta/

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme