Tero Saarinen Company

Tero Saarisen uutuusteoksen Helsingin ensi-ilta siirtyy maaliskuulle 2021

Jaa

Tero Saarinen Companyn ja Helsingin Barokkiorkesterin yhteisteoksen Third Practice esitykset Kansallisoopperan ja -baletin Alminsalissa siirtyvät koronaviruspandemian vuoksi toteutuvaksi 2.–6.3.2021. Kahdentoista tanssijan ja muusikon, tenori Topi Lehtipuun sekä virtuaalisopraano Núria Rialin tähdittämän teoksen Helsingin ensi-iltasesongin oli määrä tapahtua 10.–17.6.2020.

Tero Saarinen Companyn ja Helsingin Barokkiorkesterin Third Practice -teoksen Helsingin ensi-ilta siirtyy  maaliskuulle 2021 (kuva: Kai Kuusisto, kuvassa: Jenna Broas)
Tero Saarinen Companyn ja Helsingin Barokkiorkesterin Third Practice -teoksen Helsingin ensi-ilta siirtyy maaliskuulle 2021 (kuva: Kai Kuusisto, kuvassa: Jenna Broas)

Third Practice kantaesitettiin vuonna 2019 Italiassa, Cremonan Monteverdi-festivaalilla. Teoksen odotetun kotisesongin myynti keskeytettiin Suomen hallituksen 22.4. antaman linjauksen jälkeen. Kesäkuulle lipun ostaneita pyydetään olemaan yhteydessä Kansallisoopperan lipunmyyntiin toukokuun aikana. Uusia paikkoja maaliskuulle 2021 siirrettyihin näytöksiin voi ostaa ja varata 1.6.2020 jälkeen.

”On ikävää, että kotikaupunkimme katsojat joutuvat odottamaan ensi vuoteen, mutta esitysten siirtäminen oli tässä tilanteessa ilman muuta oikea ratkaisu”, TSC:n toiminnanjohtaja Iiris Autio kommentoi.

”Yleisön ja kansainvälisen työryhmämme turvallisuus ovat tietysti etusijalla. Third Practicen Helsingin ensi-ilta tulee kuitenkin olemaan hieno tapa aloittaa 25-vuotisjuhlavuotemme”, teoksen koreografi ja TSC:n taiteellinen johtaja Tero Saarinen jatkaa.

Kiertueet siirtyneet - syyskauden ensi-ilta Malmön oopperassa yhä toteutumassa

Vallitseva tilanne on koko esittävän taiteen toimialalle lamaannuttava ja vaikutukset TSC:n ja HeBon kaltaisten – pienten ja korostuneen kansainvälisesti toimivien – organisaatioiden toimintaedellytyksiin ovat erityisen kauaskantoiset. 

"Syksylle ja ensi vuodelle sovitut keikat ovat siirtyneet – tai vaarassa peruuntua – kun talot ja festivaalit uudelleenohjelmoivat tältä keväältä peruuntunutta ohjelmistoaan. Kriisin pitkän tähtäimen kerrannaisvaikutuksia kansainväliseen kiertuetoimintaan on vielä vaikea arvioida”, toteaa Autio.

Tero Saarisen seuraavan kantaesityksen taiteellinen suunnittelu etenee kuitenkin toistaiseksi lähes normaalisti. Transit on koreografia kuudelletoista tanssijalle Sebastian Fagerlundin musiikkiin. Sen on määrä saada ensi-iltansa 3.10.2020 Malmön oopperassa.

Third Practice -teoksen uudet esitysajat vuodelle 2021 Alminsalissa ovat:

Ti 2.3. klo 19.30
Ke 3.3. klo 19.30
To 4.3. klo 19.30
Pe 5.3. klo 19.30
La 6.3. klo 14.30 ja klo 19.30

Lipunmyynti kevään 2021 näytöksiin alkaa 1.6.2020 osoitteessa oopperabaletti.fi  

Kesäkuun 2020 esityksiin liput jo ostaneet voivat joko siirtää lippunsa valitsemaansa näytökseen maaliskuulle 2021, pyytää peruuntuneiden esitysten lipuista hyvitystä, tai tukea Tero Saarinen Companyn toimintaa jättämällä siirto- ja palautusoikeutensa käyttämättä.

Lippujen siirto- tai palautuspyyntö tulee tehdä 31.5.2020 mennessä, ottamalla yhteyttä Oopperan asiakaspalveluun sähköpostitse (liput@opera.fi) tai puhelimitse ((09) 4030 2211). Siirto ja palautus ovat maksuttomia. Uudet liput toimitetaan sähköpostiin. Liput voi myös myöhemmin tulostaa Oopperan verkkokaupan asiakastililtä. Hyvityksissä lipun hinta palautetaan luottokortille tai pankkitilille, jälkimmäistä haluavien tulee täyttää sähköinen lomake. Ooppera tulouttaa siirtämättä ja palauttamatta jääneiden lippujen hinnat Tero Saarinen Companylle.   

Third Practice video trailer (Lumikinos Production)

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot, lehdistöliput ja haastattelupyynnöt:

Terhi Mikkonen
Markkinointi- ja viestintäpäällikkö
Tero Saarinen Company
p. 045 121 2245, terhi.mikkonen@terosaarinen.com

Kuvat

Tero Saarinen Companyn ja Helsingin Barokkiorkesterin Third Practice -teoksen Helsingin ensi-ilta siirtyy  maaliskuulle 2021 (kuva: Kai Kuusisto, kuvassa: Jenna Broas)
Tero Saarinen Companyn ja Helsingin Barokkiorkesterin Third Practice -teoksen Helsingin ensi-ilta siirtyy maaliskuulle 2021 (kuva: Kai Kuusisto, kuvassa: Jenna Broas)
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Tero Saarinen Company
Tallberginkatu 1 E
00180 Helsinki

http://www.terosaarinen.com
Vuonna 1996 perustettu Tero Saarinen Company on suomalaisen tanssin lippulaiva maailmalla. Nykytanssin eurooppalaiseen huippuun lukeutuva ryhmä on esiintynyt 40 maassa kaikissa maanosissa, maailman johtavilla esittävän taiteen näyttämöillä. Koreografi Saarinen on tunnettu elävää musiikkia, tanssia ja elämyksellistä visuaalisuutta yhdistävistä teoksistaan. TSC:n toimintaan kuuluvat myös Saarisen koreografiat muille tanssiryhmille, kansainvälinen opetustoiminta, yhteisölliset hankkeet, tanssivierailujen tuottaminen Helsinkiin sekä residenssitoiminta Kaapelitehtaalle vastikään avatussa TSC Studiossa. terosaarinen.com

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tero Saarinen Company

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme