ELY-keskukset

Terrafamen tarkkailuohjelmaa päivitetään (Kainuu, Lappi, Pohjois-Savo)

Jaa
Kainuun, Lapin ja Pohjois-Savon ELY-keskuksissa on vireillä Terrafame Oy:n käyttö-, päästö- ja vaikutustarkkailusuunnitelman hyväksyminen.
Kuusilammen avolouhos Terrafamen kaivosalueella. Kuva Sari Myllyoja.
Kuusilammen avolouhos Terrafamen kaivosalueella. Kuva Sari Myllyoja.

Terrafame Oy on toimittanut Pohjois-Suomen aluehallintoviraston 20.6.2022 antaman lupapäätöksen mukaisesti tarkkailuohjelmaluonnoksen Kainuun ELY-keskuksen hyväksyttäväksi sekä kalataloustarkkailun osalta Lapin ja Pohjois-Savon ELY-keskusten kalatalousviranomaisten hyväksyttäväksi.

Tarkkailusuunnitelmaan liittyvissä asiakirjoissa on esitetty muutokset voimassa olevaan tarkkailuohjelmaan sekä perustelut esitetyille muutosehdotuksille. Päivitetyssä tarkkailusuunnitelmassa tarkkailua on kohdennettu niille alueille, joilla viime vuosien tarkkailutulosten perusteella on havaittu ympäristövaikutuksia.

Tarkkailusuunnitelma liitteineen on nähtävillä 14.2.– 23.3.2023 ELY-keskuksen verkkosivujen Kuulutukset ja ilmoitukset -osiossa osoitteessa www.ely-keskus.fi/kuulutukset −> Alueellista tietoa -alasvetovalikosta Kainuu, Lappi tai Pohjois-Savo. Lisäksi kuulutus on julkaistu Kajaanin, Sotkamon ja Sonkajärven verkkosivuilla. Kuulutusasiakirjasta löytyy ohjeet muistutuksen tekemistä varten.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kainuun ELY-keskus, ympäristönsuojeluviranomainen, ympäristöasiantuntija Helena Vikstedt, p. 0295 038 443, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Lapin ELY-keskus, kalatalousviranomainen, kalastusbiologi Atte Juutinen, p. 0295 037 002, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Pohjois-Savon ELY-keskus, kalatalousviranomainen, kalastusbiologi Miia Muhonen, p. 0295 029 065, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Kuvat

Kuusilammen avolouhos Terrafamen kaivosalueella. Kuva Sari Myllyoja.
Kuusilammen avolouhos Terrafamen kaivosalueella. Kuva Sari Myllyoja.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ELY-keskukset

Norilsk Nickel Harjavalta Oy:n Harjavallassa sijaitsevan nikkelituotannon laajennushankkeen ympäristövaikutukset arvioitu - hanke on toteuttamiskelpoinen (Satakunta, Varsinais-Suomi)29.3.2023 15:32:52 EEST | Tiedote

Varsinais-Suomen ELY-keskus on yhteysviranomaisena antanut perustellun päätelmän Norilsk Nickel Harjavalta Oy:n Harjavallan Suurteollisuuspuistossa sijaitsevan nikkelintuotantolaitoksen laajennushanketta koskevasta ympäristövaikutusten arviointiselostuksesta eli YVA-selostuksesta.

Kohonneet kustannukset ja pienempi rahoitus vähentävät päällystysmääriä Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maanteillä29.3.2023 09:25:20 EEST | Tiedote

Maanteiden päällystysmäärät Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueella ovat jäämässä vähäisiksi. Tänä vuonna uudelleen päällystetään tämänhetkisen arvion mukaan 130–150 km maanteitä. Tarkka päällystysmäärä selviää kilpailutusten myötä huhtikuun aikana. Päällystyskilometrien pieneen määrään vaikuttavat kustannusten merkittävä nousu ja edellisvuosia pienempi rahoitus.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme