Messukeskus

Tervetuloa Helsingin Kirjamessuille 25. – 28.10.2018 Messukeskukseen!

Jaa
Hyvä toimittaja,
 
Helsingin Kirjamessujen uusi ohjelmajohtaja Ronja Salmi ja Yhdysvaltain Suomen-suurlähettiläs Robert Pence avaavat messut torstaina 25.10. klo 9.55 leikkaamalla punaisen nauhan hallin 6 sisäänkäynnissä (portaat). Avajaiset jatkuvat klo 10.30 kirjamessujen Senaatintorilla, jossa on Ronja Salmen puheenvuoro ja Rakkaudesta kirjaan -palkinnon jako. 
 
Helsingin Kirjamessujen Rakkaudesta kirjaan-tunnustus jaetaan lukemisen edistämisen hyväksi tehdystä työstä. Suomen Messusäätiön rahoittama tunnustus on 5000 euroa. Palkinnon jakaa Suomen Kustannusyhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Timo Julkunen.

Jos haluatte haastatella uutta ohjelmajohtaja Ronja Salmea etukäteen tai paikanpäällä voitte olla häneen suoraan yhteydessä 
ronja.salmi@ryovari.fi tai puh. 040 750 1019. Voitte olla yhteydessä myös minuun kaikissa viestintään liittyvissä asioissa teija.armanto@messukeskus.com puh. 050 376 0804.
 
Kustantajien tilaisuuksia tapahtuman aikana Lonnassa (201):
-to 25.10 klo 11.30-12.30 Pressitilaisuus/ Into & Aula: Arne Dahl, Jelena Tzizova, Markus Leikola ja Lucia Berlinin suomentaja Kristiina Drews.
-to 25.10. klo 15.30-16.00 Uutta kirjallisuutta Italiasta, Impromptu Kustannus
-pe 26.10. klo 15-16.10 Kirjailijatapaaminen Cecilia Samartinin kanssa/Bazar, ilmoittautuminen https://link.webropolsurveys.com/S/D905046C74101FBA
-la 27.10. klo 12-12.45 Kirjailijatapaaminen Jennifer Clementin kanssa/Like, ilmoittautuminen  piia.vaisanen@like.fi
-la 27.10. klo 13-13.45 Vuoden kirjastokunta/Kuntaliitto
-la 27.10. klo 14-15 Bloggaajatilaisuus/S&S: kirjailijat Katja Lahti, Sabine Forsblom, Annastiina Heikkilä, Lauri Ahtinen ja Ida Salminen, ilmoittautuminen johanna.forss@sets.fi
-la 27.10. klo 18-19 Bloggaajatilaisuus/Teos:kirjailijat Mia FranckHannu-Pekka Ikäheimo ja Jarno Hartikainen, Rafael DonnerJuha Hurme ja Kati Rapia, Henriikka TaviTellervo
JP Pulkkinen sekä Mirjam Lohiilmoittautuminen petra.kakko@teos.fi
 
 
 
 
 
 
 
 
SUOMEN SUURIN KIRJALLISUUSTAPAHTUMA NOSTAA ESILLE UUSIA ÄÄNIÄ
 
Helsingin Kirjamessut kokoaa yhteen suomalaisen kirjallisuuden kirkkaimmat tähdet ja lupaavimmat uudet tekijät. Tänä vuonna kirjamessuilla keskustellaan muun muassa sananvapaudesta, laulunkirjoittamisesta sekä teemamaan Yhdysvaltojen kirjallisuudesta ja kulttuurista. Helsingin Kirjamessuilla on 15 ohjelmapistettä, joista kaksi on ruotsinkielistä. Ohjelma koostuu yli 800 keskustelusta ja haastattelusta, joista lähes 130 on ruotsiksi. Esiintyjinä on kirjailijoiden lisäksi poliitikkoja, taiteilijoita, toimittajia ja vaikuttajia. Esiintyjiä on yli 1000.
 
Helsingin Kirjamessuille tulee yli 40 kansainvälistä kirjailijavierasta, joista Yhdysvalloista tulevat kansainvälisen PEN-sananvapausjärjestön puheenjohtaja ja kirjailija Jennifer Clement, kirjailija Patricia Lockwood, sarjakuvapiirtäjä Don Rosa, kirjailija Cecialia Samartin ja venäläisyhdysvaltalainen Masha Gessen. Kirjamessuilla esitellään sunnuntaina Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkintojen finalistit. Viron juhlavuoden kirjailijavieraita kirjamessuilla ovat Andrus Kivirähk, Paavo Matsin, Kai Aareleid, Andrei Ivanov, Maimu Berg, Kätlin Kaldmaa, Valdur Mikita sekä tietokirjailijat Eero Epner ja Toomas Hiio.
 
Kallio-lavasta vastaavat Kallion lukiolaiset ovat jälleen tuottaneet kiinnostavia paneelikeskusteluja. Tänä vuonna KirjaKalliossa pohditaan ilmastonmuutosta, mielenterveysongelmia, sukupuoli-identiteettiä ja aktivismia.
 
UUTTA:
-Lavojen nimet ovat Helsingin kaupunginosia ja tunnettuja maamerkkejä. Lavojen ohjelmat on myös teemoitettu.
-Lastenalue on toiminnallinen ja täysin uudistunut, mukana mm. Pikku Kakkonen.
-Helsingin yliopiston, Aalto yliopiston ja Taideyliopiston fuksit ja mursut (9000) on kutsuttu messuille.
-Laulujen kirjoittaminen esillä: artistit ovat kertomassa kirjoittamisestaan.
-----------------------------------
 
Akkreditoidu ennakkoon Helsingin Kirjamessuille   -> http://messukeskushelsinki.fi/uutishuone/akkreditointi/
Saat tapahtuman PRESS-kortin lehdistökeskuksesta (eteläisen sisäänkäynnin toinen kerros). Median edustajille on varattu vaatesäilytys lehdistöhuoneen takaosassa.  
 
Lehdistökeskus: 
Messukeskuksen lehdistökeskus (eteläinen sisäänkäynti, 2. krs) palvelee tapahtuman aukioloaikoina. Esitä tullessasi voimassa oleva SJL:n toimittajakortti tai muu todistus siitä, että saavut messuille työtehtävissä. 
 
Haastatteluhuone:
Toimittajat voivat varata hiljaisen huoneen (tila 202) haastatteluille lehdistökeskuksesta.
 
Tapahtuman verkkosivuilta löytyy tapahtuman tiedotteiden lisäksi näytteilleasettajien tiedotteita sekä lista lehdistötilaisuuksista.
 
Kuvia avajaisista ja messuista tulee:http://mediabank.messukeskus.com Kuvat ovat vapaasti käytettävissänne. 
 
Pysäköintijärjestelyt Pysäköinti on Messukeskuksen tapahtumiin akkreditoituneille toimittajille maksutonta. Puomilta saatava pysäköintikortti leimataan Lehdistökeskuksen leimauslaitteessa.
 
Lisätietoja
Messukeskus, tiedottaja Teija Armanto,
 
Helsingin Kirjamessut on Suomen suurin kirja-alan tapahtuma ja valtakunnallisesti merkittävä kulttuurifoorumi. Messukeskus järjestää Helsingin Kirjamessut yhteistyökumppaneinaan Suomen Kustannusyhdistys ja Kirjakauppaliitto. Helsingin Kirjamessujen yhteydessä on Antikvaariset Kirjamessut, jotka järjestetään yhteistyössä Suomen Antikvariaattiyhdistyksen kanssa. Messut järjestetään 25.–28.10.2018 kahdeksannentoista kerran. Samanaikaisesti järjestetään Viini & Ruoka -tapahtuma. Samalla lipulla pääsee tutustumaan molempiin tapahtumiin. Lippujen hinnat ennakkoon/tapahtuman aikana: aikuiset 16/19 e (kokoaikalippu 30/34 e), lapset, opiskelijat, eläkeläiset ja varusmiehet 10/12 e (kokoaikalippu 20/24 e), perhelippu 36/41 e.  Liput ennakkoon: http://shop.messukeskus.com 
 
Helsingin Kirjamessut
25.–28.10.2018
Messukeskus
Avoinna to-la klo 10–20, su klo 10–18
 

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain noin sata messutapahtumaa sekä 2000 kokousta ja kongressia, joihin osallistuu yli miljoona vierasta. Messukeskuksen omistajayritys Suomen Messut Osuuskunta täyttää 100 vuotta vuonna 2019. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. Annually, a hundred exhibitions and 2000 meetings and congresses are held at MessukeskusOver one million visitors take part in the events. The Finnish Fair Corporation, the company that owns Messukeskus Helsinki, celebrates its 100th anniversary in 2019. | Messukeskus – A century in the centre of events 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Musiikkia, vanhemmuusvinkkejä ja maaseudun eläimiä – Lapsimessut kokoaa perheet Messukeskukseen huhtikuussa15.2.2019 09:53:26Tiedote

Perheen pienimmille, vanhemmille ja perheen perustamista suunnitteleville on luvassa tietoa, hauskaa tekemistä ja paljon ohjelmaa Lapsimessuilla 12.–14.4. Helsingin Messukeskuksessa. Mukana kokonaisuudessa on tänä vuonna ensimmäistä kertaa myös maaseudun eläimiä ja kädentaitoja esittelevä ELMA. Lapsimessujen ensimmäiset ohjelmanumerot ovat vahvistuneet, ja ohjelma kokonaisuudessaan julkaistaan maaliskuun alussa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme