Lastensuojelun Keskusliitto

Tervetuloa julkaisutilaisuuteen 12.2.: Lapsi verkossa – Näkökulmia lasten oikeuksiin ja tietosuojaan digitaalisessa ympäristössä

Jaa

Mitä uusi tietosuoja-asetus tarkoittaa lasten näkökulmasta? Tule kuulemaan ja keskustelemaan 12.2. Hakaniemenrantaan! Tarjoamme kevyttä aamiaista ja painavaa tietoa. Tilaisuus on tarkoitettu erityisesti henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita lasten tietosuojasta tai käsittelevät lasten henkilötietoja työssään. Toimittajat ovat tervetulleita paikalle!

Kuva: Aino Sutinen
Kuva: Aino Sutinen

Aika: 12.2.2019 klo 8.30–10
Paikka: Opetushallitus, Hakaniemenranta 6, Helsinki

Tietosuojakysymykset ovat puhuttaneet toukokuussa 2018 voimaan tulleen EU:n tietosuoja-asetuksen sekä Suomessa vuoden 2019 alusta voimaan tulleen uuden tietosuojalain myötä. Tietosuoja-asetuksella on merkittävä vaikutus lasten ja nuorten sekä heidän vanhempiensa oikeuksiin ja velvollisuuksiin internetin käyttäjinä.

Lapsi verkossa – Näkökulmia lasten oikeuksiin ja tietosuojaan digitaalisessa ympäristössä -julkaisu nostaa esille erityisesti lasten ja nuorten kannalta tärkeitä tietosuoja-asetuksen velvoitteita. Julkaisu antaa myös käytännön suosituksia lasten oikeuksien ja tietosuojan varmistamiseksi niin vanhemmille, yrityksille kuin kouluillekin. 

Julkistustilaisuus pidetään 12.2. klo 8.30–10 Helsingissä Opetushallituksen 3. kerroksen aulatilassa osoitteessa Hakaniemenranta 6. Myös etäosallistuminen on mahdollista. Toimittajat voivat ilmoittautua tilaisuuteen Maarit Suhoselle (Pelastakaa Lapset ry): maarit.suhonen@pelastakaalapset.fi.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Lisätietoja antavat halutessanne:

Kirsi Pollari, Lastensuojelun Keskusliitto, kirsi.pollari@lskl.fi, p. 050 439 8823

Irene Leino, Suomen UNICEF, irene.leino@unicef.fi, p. 050 347 5485

Paula Aalto, Mannerheimin Lastensuojeluliitto, paula.aalto@mll.fi, p. 050 4727303

Antti Järventaus, Pelastakaa Lapset ry, antti.jarventaus@pelastakaalapset.fi, p. 050 364 6410

Avainsanat

Kuvat

Kuva: Aino Sutinen
Kuva: Aino Sutinen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Lastensuojelun Keskusliitto
Lastensuojelun Keskusliitto
Armfeltintie 1
00150 HELSINKI

09 329 6011http://www.lskl.fi

Julkaisun ovat tuottaneet yhteistyössä Lastensuojelun Keskusliitto, Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Suomen UNICEF ja Pelastakaa Lapset. Se on rahoittanut opetus- ja kulttuuriministeriö.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lastensuojelun Keskusliitto

Perheiden tuki pitää pystyä turvaamaan poikkeusoloissa9.4.2020 12:00:00 EESTTiedote

Lastensuojeluilmoitusten määrä on laskenut poikkeustilan aikana, kun yhteydet tukea tarvitseviin perheisiin ovat heikentyneet. Perheissä ei kuitenkaan tarvita vähemmän apua, vaan enemmän. Pahimmillaan tilanne voi johtaa siihen, ettei perheille pystytä tarjoamaan tukea ajoissa, vaan ongelmat kärjistyvät. Lapsi- ja perhejärjestöt toivovat yhtenäisiä linjauksia perheiden palvelujen järjestämiseksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme