Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

Tervetuloa seuraamaan lehmien kesäkauden aloitusta - Lehmät lasketaan laitumelle 1.6. Valtimolla

Jaa
Meillä on ilo kutsua teidät seuraamaan lehmien kesäkauden aloitusta Mäntysaaren tilalle Valtimolle torstaina 1.6.2022 klo 9-13. Tapahtumassa lehmät pääsevät nauttimaan vihreästä nurmesta pitkän talvitauon jälkeen. Samalla tapahtuma tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden oppia lisää suomalaisesta maataloudesta ja maaseudun elinkeinoista.

Tapahtuman ohjelmassa on mielenkiintoisia tietoiskuja, joissa käsitellään muun muassa maa- ja metsätaloutta Pohjois-Karjalassa ja koko Suomessa. Lisäksi nuori maatalousyrittäjäpariskunta kertoo ajatuksiaan maidontuotannosta.

Tapahtuma on avoin kaikille kiinnostuneille, ja toivomme, että pääsette mukaan jakamaan kanssamme tätä ainutlaatuista kokemusta. Osoite: Tavikoskentie 85 B 1, 75770 PUUKARI.

Aikataulu 1.6. 

Tilaisuuden juontavat Mäntysaaren tilan emäntä Jonna Saari ja MTK-Pielisen puheenjohtaja Kalle Myllynen.

klo 9.00             Tiedotustilaisuus medialle (kahvia ja purtavaa)                                                                            

klo 10.00          Koululaisten saapuminen ja opastus             

klo 10.30          Laidun kutsuu                                                                                  

klo 11.00          Laitumella tarinoita lehmien elämästä ja maidon matkasta, Mäntysaaren tilan isäntä Jukka-Pekka Saari ja Jonna Saari. Osuuskunta Maitosuomen ja MTK:n asiantuntijat vastaavat myös toimittajien kysymyksiin.

klo 11.30          Vapaata tutustumista näytteille asettajiin ja tietopaketteihin. Oppilaitokset, Osuuskunta Maitosuomi, HKScan, ProAgria, Karjakerho, Faba, Maaseutuammattiin ry, Mhy Pohjois-Karjala, PIKES ja MTK.       

klo 13.00          Tilaisuus päättyy.                                                                                           

Maatilapäivän toteuttavat MTK Pohjois-Karjala, MTK Pielinen, Keskusliitto MTK ja Osuuskunta Maitosuomi.

Lämpimästi tervetuloa!

MTK viestintä sekä Mäntysaaren tilan isäntä ja emäntä

--------------

Torstaina 1.6. vietetään myös maailman maitopäivää. Päivä on YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestö FAO:n alullepanema juhla, jota vietetään eri puolilla maailmaa.

--------------

Lisätietoja Lehmät laitumelle -tapahtumasta 1.6:

Tapahtuman nettisivu: https://pohjois-karjala.mtk.fi/-/lehmat-laitumelle-01062023

MTK-Pielinen:
puheenjohtaja Kalle Myllynen, 050 537 7801, kalle.myllynen@mtk.fi/huttulanniemi@gmail.com
Ilona Alhoniemi, 0500 238 670, ilona.alhoniemi@outlook.com

Mäntysaaren tila:
emäntä Jonna Saari, 040 767 5963
isäntä Jukka-Pekka Saari, 040 184 7224, mantysaari@pkarjala.net

MTK-Pohjois-Karjala:
toiminnanjohtaja Jari Rouvinen, 0400 331 566, jari.rouvinen@mtk.fi
toimistosihteeri Sirpa Kukkonen, 0400 695 398, sirpa.kukkonen@mtk.fi

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
Simonkatu 6
00100 HELSINKI

020 4131http://www.mtk.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

Maidontuotannon myyntitulot maitotiloilla Suomessa yli miljardi euroa – vastuullisuus maidontuotannossa korostuu1.6.2023 07:45:00 EEST | Tiedote

Tänään 1.6. vietetään Maailman maitopäivää. Suomen maaseudun elinvoiman kannalta 4500 maitotilalla on merkittävä rooli. Viime vuonna maidontuotannon myyntitulot maitotiloilla ylittivät miljardin euron rajan. Maitoalalla vastuullisuus nähdään pitkän aikavälin menestystekijänä, ja eläinten hyvinvointi on yksi keskeisimmistä vastuullisuuden osatekijöistä. Esimerkkinä jo toteutetusta vastuullisuustyöstä mainittakoon maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen nautojen terveydenhuollon seurantajärjestelmä, Naseva, joka kattaa yli 95 % maitotiloista.

EU-komissio syvällä ymmärtämättömyyden suossa – MTK ja SLC vetoavat päättäjiin 1. kesäkuuta Brysselissä järjestettävässä mielenilmaisussa30.5.2023 13:07:28 EEST | Tiedote

MTK ja SLC vetoavat EU-päättäjiin, jotta nämä palauttaisivat realismin käsittelyssä oleviin ja käsittelyyn tuleviin asioihin. Parlamentin ja neuvoston tulee näyttää hakoteillä olevalle komissiolle kaapin paikka. Sinänsä hyvät tavoitteet romuttuvat ideologisen ja jäsenmaita kuuntelemattoman asenteen takia. Etenkin EU:n ennallistamisasetus on palautettava valmisteluun.

MTK kirjelmöi ministeriötä metsäkatoasetuksesta: Valtion annettava nopeasti takeet tiloille, joihin asetus jo iskee29.5.2023 11:58:39 EEST | Tiedote

MTK vaatii valtiolta nopeasti takeita tuotannon jatkosta nautatiloille, joiden investointeja EU:n metsäkatoasetus saattaisi takautuvasti koskea. Asetuksen tulkinnasta riippuen vuoden 2020 jälkeen toteutetut tai aloitetut naudanlihan tuotantoon liittyvät investoinnit olisivat asetuksen vastaisia, mikäli niiden toteuttaminen on vaatinut metsänraivausta. Tulkinta tekisi myös tilojen tuotteista markkinakelvottomina.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme