HUS

Terveyskylä.fi mukana Lääkäripäivillä

Jaa

Erikoissairaanhoito on ottanut digiloikan Terveyskylän myötä. Vauhdikkaasti kasvanut Terveyskylä.fi tuo erikoistason terveydenhuollon palveluja kaikkien suomalaisten ulottuville asuinpaikasta ja tulotasosta riippumatta. Se voi osaltaan lisätä kansalaisten tasa-arvoa ja parantaa palveluiden saatavuutta. Tule tutustumaan Terveyskylään Lääkäripäivillä osastolla 2f61.

Terveyskylän palvelut täydentävät ja tarjoavat vaihtoehtoja perinteiselle sairaalahoidolle. Sisällöt ovat myös oiva apuväline terveydenhuollon ammattilaisille potilasohjauksessa ja omahoitoon motivoimisessa. Terveyskylän palveluohjauksen osioita, esimerkiksi oirenavigaattoreita, chatbotteja ja etäpalvelujen eri muotoja kehitetään edelleen vuosina 2019-2020.

Brändin arvo 55,4 miljoonaa – kävijöitä 300 000 kuukaudessa

Terveyskylä-brändin arvo oli noussut kolmessa vuodessa jo 55,4 miljoonaan euroon. Terveyskylän 31 taloa on kaksinkertaistanut kävijämääränsä vuonna 2018 edelliseen vuoteen verrattuna.

Avoin puoli - kaikille

Terveyskylän avoimella puolella on 31 sairaus/potilasryhmäkohtaista taloa. Kävijöitä on keskimäärin yli 300 000 kuukaudessa. Vuonna 2018 Terveyskylässä ja Mielenterveystalossa oli käyntejä 3,4 miljoonaa, kävijöitä 2 miljoonaa ja sivujen katseluita 16 miljoonaa.

Digihoitopolut ja omahoito-ohjelmat - potilaille

Vuoden 2018 lopulla Terveyskylässä oli 91 eri potilasryhmälle suunnattua digihoitopolkua tai omahoito-ohjelmaa, joista noin 25 oli julkaistu koko kyseisen potilasryhmän laajuiseen käyttöön. Poluille oli kirjautunut joulukuuhun 2018 mennessä yli 9 000 potilasta ja yli 1000 ammattilaista. Uudenmaalla raskauspolulle on kirjautunut 89 % kohderyhmästä.

TerveyskyläPRO  - ammattilaisille

TerveyskyläPRO eli ammattilaisten palvelun uusi portaali avattiin lokakuussa 2018, jolloin digitaalisia oppaita tai valmennuksia on julkaistu 33. Kävijöitä palvelussa oli vuonna 2018 kuukausittain noin 30 000 ammattilaista.

Tule tutustumaan!

Tervetuloa tutustumaan Terveyskylään ja sen rakentajiin Helsingin Lääkäripäiville 9.-11.1.2019. Löydät meidät Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUS:n osastolta 2f61.

Osastolla esitellään Terveyskylää koko messujen ajan, mutta yksittäisten talojen erityisasiantuntijoita on paikalla torstaina ja perjantaina seuraavasti (kellonajat arvioita):

Digihoitopolkuasiantuntijoita:

  • Soile Tammelin to 10.1. klo 15.00- 18.00 ja pe 11.1 klo 14.00-16.00
  • Kaisa Pulkkinen pe 11.1 klo 9.30-12.00

Virtuaalitalojen rakentamiseen osallistuneita asiantuntijoita

  • Vatsatalosta osastonhoitaja Tiina Syyrilä to 10.1 klo 12.00-15.00
  • Lääketalosta Matti Itkonen to 10.1 klo 15.00-18.00
  • Mielenterveystalosta Reetta-Maria Roiha to 10.1 klo 9.30-12.00 ja Petri Kylmänen pe 11.1 klo 14.00-16.00

Paikalla käy edustajia myös monesta muusta talosta. 

Torstaina Neurologi  Laura Mäkitie Aivotalosta kertoo Areena-lavalla klo 15.30-16.00 esityksessään ”Täällä terkkari –  kuuleeko sairaala” kuinka uudenlaiset videokonsultaatiomahdollisuudet mahdollistavat potilaiden hoitamisen yhteistyössä perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon kesken.

 TAUSTAA:

Yhteistyö on asiakaslähtöisten palveluiden kehittämisen ytimessä

Terveyskylää rakennettiin osana Virtuaalisairaala 2.0 -kehittämishanketta. Se oli HUS:n koordinoima ja Suomen kaikkien yliopistollisten sairaanhoitopiirien yhteinen projektikokonaisuus, johon on saatu rahoitusta sosiaali- ja terveysministeriöltä. Kehitystyö jatkuu yliopistosairaanhoitopiireissä.

Sairaanhoidon huippuasiantuntijoilla on keskeinen rooli Terveyskylän kehittämisessä ja ylläpidossa. Palvelu on tiukasti kytköksissä yliopistolliseen tutkimukseen, mikä takaa hoidon ja tiedon luotettavuuden.

Palveluja on ollut mukana rakentamassa 1400 ammattilaista kaikista Suomen sairaanhoitopiireistä.

Terveyskylän palveluiden rakentamisessa tehdään tiivistä yhteistyötä potilaiden ja potilasjärjestöjen kanssa sekä myös muiden kansallisia eTerveyspalveluita kehittävien hankkeiden kanssa.

Palkittua kehitystyötä potilaan parhaaksi

Terveyskylä on asiantuntijoiden yhdessä potilaiden kanssa kehittämä erikoissairaanhoidon verkkopalvelu. Se tarjoaa tietoa ja tukea kansalaisille, hoitoa potilaille ja työkaluja ammattilaisille.

Terveyskylän palvelut sopivat erityisen hyvin elämänlaadun, oireiden ja elintapojen seuraamiseen sekä pitkäaikaisen sairauden kanssa elämiseen. Palvelut täydentävät perinteistä sairaalahoitoa.

Palvelu on uraauurtava ja kiinnostusta herättävä – rahoituksen lisäksi se on kerännyt tunnustuksia ja palkintojakin.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Sirpa Arvonen, hankejohtaja, Virtuaalisairaala 2.0 -hanke, puh. 050 407 4544, sirpa.arvonen@hus.fi tai

Päivi Lehto-Trapnowski, Terveyskylä-fi & Virtuaalisairaala 2.0 -viestintä, puh 040 182 2020, paivi.lehto-trapnowski@hus.fi

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme