Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Tervia aloittaa erikoislääkäritoiminnalla

Jaa

TERVIAn tehtävänä on tukea Pohjois-Suomen OYS-erityisvastuualueen sairaanhoitopiirien toimintaa. Keskeistä on varmistaa laadukas ja tasapuolinen erikoissairaanhoito kaikille pohjoissuomalaisille jakamalla erikoislääkäriosaamista Pohjois-Suomen sairaaloiden kesken. Toiminnan käynnistymisvaiheessa TERVIA rekrytoi vain lääkäreitä.

Pohjois-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon osuuskunta ja sen tytäryhtiö TERVIA osaajat Oy ovat aloittamassa parhaillaan toimintaansa. Yhtiö on käynyt työehtosopimusneuvotteluita. Tästä eteenpäin TERVIA alkaa valmistella Avainta Ry:n kanssa yrityskohtaista työehtosopimusta, jossa sovelletaan kunnallisia työehtosopimuksia lääkäreitä koskien.

”Olemme saaneet Valviralta lupapäätöksen toiminnan aloittamiseksi. Ensimmäisessä vaiheessa käynnistämme toiminnan sellaisilla toiminnoilla, joissa työskenlee ainoastaan lääkäreiden ammattikunta”, kertoo TERVIA osaajat Oy:n toimitusjohtaja Antti Lehtola.

Tehy Ry ja Super Ry ovat 6.2.2020 esittäneet neuvottelupyynnön työehtosopimusneuvottelujen aloittamisesta. Toiminnan keskittyessä tässä vaiheessa vain lääkäritoimintaan sekä Pohjois-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon osuuskunnan että TERVIA osaajat Oy:n hallitukset päättivät 7.2.2020 pidetyissä kokouksissaan, etteivät ne käynnistä työehtosopimusneuvotteluita hoitohenkilökunnan työehtosopimuksista Tehy Ry:n ja Super Ry:n kanssa.  

Mikäli osuuskunnan tai sen yhtiöiden toiminta laajenee koskemaan myös muita henkilöstöryhmiä kuin lääkäreitä, tilannetta arvioidaan näiden henkilöstöryhmien edustettavuuden kautta uudelleen.

Lisätietoja antavat:

Ilkka Luoma, johtaja, PPSHP, hallituksen puheenjohtaja, Pohjois-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon osuuskunta sekä TERVIA osaajat Oy. Puh. 040 767 1609, ilkka.luoma@ppshp.fi

Antti Huttu-Hiltunen, hallintoneuvoston puheenjohtaja, Pohjois-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon osuuskunta. Puh. 044-4970659, antti.huttu-hiltunen@ouka.fi

Antti Lehtola, toimitusjohtaja, Pohjois-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon osuuskunta sekä TERVIA osaajat Oy. Puh. 050-4075014, antti.lehtola@ppshp.fi

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Kajaanintie 50
90220 Oulu

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri PPSHP hallinnoi Oulun yliopistollista sairaalaa. OYS vastaa lähes puolen miljoonan suomalaisen erikoissairaanhoidon palveluista ja lähes 750 000 suomalaisen erityisvaativasta erikoissairaanhoidosta. Toimimme myös Oulaskankaan sairaalassa. Parhaillaan rakennamme kokonaan uutta yliopistollista sairaalaa. Näin hoitoprosessimme ja tilamme vastaavat myös tuleviin 2020- ja 2030-lukujen erikoissairaanhoidon haasteisiin. 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Koronaepidemia etenee Pohjois-Pohjanmaalla - alueelliselta koordinaatioryhmältä suosituksia epidemian hillitsemiseksi8.10.2020 15:08:54 EESTTiedote

Koronaepidemia etenee myös Pohjois-Pohjanmaalla. STM:n luokituksen mukaan maakunnassa ollaan edelleen epidemian perusvaiheessa, mutta päivittäisten positiivisten koronanäytteiden lukumäärä kasvaa koko ajan. Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä suosittaa siirtymistä etätyöhön mahdollisuuksien mukaan. Lisäksi suositetaan suunenäsuojainten käyttöä terveydenhuollon henkilöstölle potilastyössä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme