HUS

Tidsbokningen på nätet för coronavaccinationerna har öppnats för invånarna i Nyland

Jaa

Tidsbokningstjänsten för coronavirusvaccinationer har öppnats på adressen coronavaccinbokning.fi. Tjänsten är gemensam för kommunerna i Nyland. Tidsbokningen fungerar enligt självbetjäningsprincipen. Vaccinationstid kan förutom via nätet också bokas per telefon. Tidsbokningstjänsten produceras av HUS.

Nylands tidsbokningstjänst för coronavaccinationer består av infosidan coronavaccinbokning.fi som beskriver tjänsten och hänvisar de invånare och hälso- och sjukvårdspersonal som står i tur att vaccineras till en stark identifiering, efter att de godkänt användarvillkoren.

Man loggar in i tjänsten med sina bankkoder eller ett mobilcertifikat. En screening- och förhandsinformationsblankett fylls sedan i för att säkerställa att personen tillhör den grupp som vid ifrågavarande tidpunkt vaccineras. Därefter går man till den egentliga tidsbokningen. I samma tidsbokningstjänst bokar kommunernas hälso- och sjukvårdspersonal en tid för kundens räkning via exempelvis telefontjänsten.

Inledningsvis kan en tid bokas för den första vaccinationen. En tid till den andra vaccinationen bokas i samband med att man får den första vaccinationen. I ett senare skede kommer det att vara möjligt att boka tid direkt till båda vaccinationerna i tjänsten.

Kommunerna ansvarar för genomförandet av vaccinationerna

Coronavirusvaccinationerna genomförs stegvis. Kommunerna ansvarar för att ordna vaccinationerna för invånarna. Kommunerna följer vaccinationsordningen som tagits fram av Institutet för hälsa och välfärd, THL. En del av kommunerna i Nyland börjar med att vaccinera invånare som i år fyller 80 år och äldre, och andra kommuner börjar med personer som i år fyller 85 år och äldre. Vaccinationer av social- och hälsovårdspersonal som ska vaccineras i den första fasen, fortsätter ännu.

På tjänsten coronavaccinbokning.fi finns länkar till alla Nylands kommuners coronavaccinsidor. På kommunernas sidor finns information om vem som står på tur att vaccineras i kommunen i fråga, kommunens vaccinationsställen samt telefontjänstens kontaktuppgifter. Kommunerna informerar om vaccinationerna i sina egna kanaler och flera kommuner skickar också information om vaccinationsmöjligheten per brev.

Tidsbokningssystemet togs tidigare i bruk vid bokningen av tider för de grupper som ska vaccineras i social- och hälsovårdens första fas.

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

På HUS Helsingfors universitetssjukhus vårdas årligen cirka 680 000 patienter. Våra nästan 27 000 proffs arbetar för alla patienters bästa. Vi har ansvaret för den specialiserade sjukvården för invånarna i våra 24 medlemskommuner. Dessutom har behandlingen av flera sällsynta och svåra sjukdomar koncentrerats riksomfattande till oss.

HUS är Finlands största aktör inom hälso- och sjukvårdsbranschen och den näst största arbetsgivaren i landet. Vår kompetens är internationellt känd och erkänd. Som universitetssjukhus utvärderar och utvecklar vi ständigt våra behandlingsmetoder och vår verksamhet.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme