Jyväskylän yliopisto

Tiedeilta 11.10.: Metallien talteenotosta menestyksekästä liiketoimintaa

Jaa

Tuulivoimaloissa, sähköautoissa ja elektroniikassa tarvitaan kasvavassa määrin kriittisiä maametalleja. Ehtyviä metalleja voidaan ottaa talteen elektroniikkajätteestä tai vesivirroista. Jyväskylän yliopiston tiedeillassa tiistaina 11.10. keskustellaan, miten tästä talteenotosta ja jalostamisesta voidaan tehdä kannattavaa liiketoimintaa. Tervetuloa mukaan!

Tiedeillassa kerrotaan, millaisia teknologisia innovaatioita metallien talteenottoon on kemian alalla jo kehitetty.

Millaisia haasteita on kiertotalouden mukaisessa liiketoiminnassa?

Asiantuntijoina ovat analyyttisen kemian ja kiertotalouden professori Ari Väisänen, projektitutkija Milla Sarja Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulusta sekä kiertotalouden ratkaisuja tarjoavan WeeeFINer Oy:n teknologiajohtaja Elmeri Lahtinen.

Yleisöllä on mahdollisuus lähettää kysymyksiä asiantuntijoille jo ennalta tai lähetyksen aikana.

Kaikille avointa tilaisuutta voit seurata suorana verkkolähetyksenä tai paikan päällä tiistaina 11.10. kello 18-19.30 yliopiston kirjastossa Lähteessä (Tietoniekka-tila, 1 krs.).

Lisää asiantuntijoista ja aiheesta:

https://www.jyu.fi/fi/ajankohtaista/arkisto/2022/06/tiedeilta-metallien-kiertotalous

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Väitös: Hybridihälytysmallilla voidaan tehostaa hybridiuhkiin varautumista21.9.2022 08:00:00 EEST | Tiedote

Yhteiskunnan digitalisaatio ja maailmanpolitiikan ennustamattomuus kasvattavat tarvetta kriittisen infrastruktuurin ja ihmisten suojaamiseen kyber- ja hybridiuhkia vastaan. Jussi Simon väitöstutkimus esittelee päätöksentekijöille ja turvallisuusviranomaisille työkaluksi luodun hybridihälytysmallin, jonka tarkoituksena on pyrkiä tehostamaan tilannetietoisuuden ylläpitoa mahdollisessa häiriötilanteessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme