Tammi

Tiedonnälkäinen tubettaja kutsuu nuoret tutkitun tiedon lähteille

Jaa

Miltä avaruus haisee? Voiko ihmisestä tulla kuolematon? Voiko mammutin kloonata takaisin eläväksi? ZoneVD selvittää! Suosittu tubettaja etsii vastauksia maailmankaikkeuden kiehtovimpiin kysymyksiin syksyllä 2021 julkaistavassa kirjassa. Kirjan kustantaa Tammi. Nyt myös ZoneVD:n faneilla on mahdollisuus osallistua kirjantekoon – esitä kysymys, johon Zone etsii vastauksen!

ZoneVD:n eli Joona Leppälän kirja Kiehtovan tiedon jäljillä ilmestyy syksyllä.
ZoneVD:n eli Joona Leppälän kirja Kiehtovan tiedon jäljillä ilmestyy syksyllä.

Jo vuodesta 2008 videoillaan inspiroinut tubettaja ZoneVD eli Joona Leppälä vie lukijan seikkailulle mielenkiintoisiin mysteereihin. Taito löytää luotettavaa tietoa on nykymaailmassa kullanarvoinen, ja ZoneVD näyttää nuorille seuraajilleen, mistä tietoa voi hankkia ja miten lähteitä voi arvioida.

”Luotettavan tiedon löytäminen ja erilaisten tiedon palasten yhdistäminen kokonaisuudeksi on tärkeä taito, ja haluammekin tehdä kirjan, joka kannustaa lapsia ja nuoria itse aktiivisesti tutkimaan maailmaa ja hakemaan vastauksia heitä kiinnostaviin kysymyksiin ja mysteereihin. Historia, luonto, eläimet, avaruus, erilaiset asiat ympärillämme – tutkittavana on koko maailma ilmiöineen. ZoneVD on ehdottomasti paras ja innostavin esimerkki ja kannustaja tällaiseen maailmantutkimustyöhön!” sanoo Tammen lasten ja nuortenkirjallisuuden kustantaja Saara Tiuraniemi.

”Haluan kirjoittaa kirjan, joka käsittelee kaikkia niitä kiehtovia aiheita, joista olen halunnut tietää. Tavoitteenani on saada lukijat kiinnostumaan ja inspiroitumaan meitä ympäröivästä maailmasta, joka tarjoaa loputtomasti uskomattomia kysymyksiä ja niihin vastauksia. Oma luontainen uteliaisuuteni on aina vienyt minut jännittävien tiedonpalasten ääreen. Kun selvitän asiaa, pyrin löytämään useita lähteitä, vertailemaan niiden keskinäisiä johtopäätöksiä ja lopulta saan selville, miten asian laita on. En ole tutkija, historioitsija saati edes se koulun viisain oppilas. Olen vain pieni utelias tietosurffari, joka tahtoo tietää kaikesta enemmän. Nyt haluan jakaa tämän intohimoni lukijalle omalla tyylilläni”, Joona Leppälä sanoo.

Visaisia kysymyksiä Zonelle voi lähettää helmikuun loppuun saakka osoitteeseen kilpailu@tammi.fi. Kysymyksen voi lähettää joko itse tai vaikka koululuokka tai opettaja. Mukaan tulee liittää kysyjän yhteystiedot ja luokka tai ikä. Kaikkien kysymyksen lähettäneiden kesken arvotaan ZoneVD:n kouluvierailu syksyllä ja kolme nimikirjoituksella varustettua kirjaa. Parhaat kysymykset pääsevät mukaan kirjaan.

Joona Leppälä eli ZoneVD (s. 1993) on suosittu Ylivieskasta ampaissut, nykyään Jyväskylässä asuva tubettaja. Hänet tunnetaan hauskoista ja uniikeista videoistaan. YouTubessa Leppälän kanavalla on yli 220 000 tilaajaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Johanna Harkkila
Viestintäpäällikkö
Tammi
+358 41 4497274
johanna.harkkila@tammi.fi

Arvostelukappalepyynnöt: tiedotus@tammi.fi

Kuvat

ZoneVD:n eli Joona Leppälän kirja Kiehtovan tiedon jäljillä ilmestyy syksyllä.
ZoneVD:n eli Joona Leppälän kirja Kiehtovan tiedon jäljillä ilmestyy syksyllä.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Tammi
Tammi
Lönnrotinkatu 18 A
00120 HELSINKI

010 5060 300http://www.tammi.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tammi

Tammi julkaisee Bidenin virkaanastujaisissa ihastuttaneen runoilija Amanda Gormanin teokset suomeksi3.2.2021 14:17:02 EETTiedote

Tammi on hankkinut oikeudet runoesityksellään Joe Bidenin virkaanastujaisissa koko maailman hurmanneen Amanda Gormanin teoksiin. Hänen tuotantonsa käsittää sekä runoja että lastenkirjoja. Gormanin teokset ovat herättäneet valtavaa kiinnostusta kaikkialla ja niiden oikeudet on myyty huutokaupoilla jo lukuisiin maihin. On selvää, että 22-vuotiaan poikkeuksellisen lahjakkaan runoilijan sanoma tuo sitä toivoa ja valoa, jota maailma nyt kipeästi kaipaa.

Äänikirjana julkaistava tietokirja Rikospaikkana Vastaamo paljastaa, miten Suomen suurin rikos järkytti yhteiskuntaa2.2.2021 14:25:05 EETTiedote

Psykoterapiakeskus Vastaamon tietomurto on uhrimäärällä mitattuna Suomen historian suurin rikos. Kaiken kaikkiaan noin 40 000 psykoterapia-asiakkaan henkilötiedot ja potilaskertomukset varastettiin. Tiedoilla kiristettiin rahaa Vastaamolta ja sen asiakkailta, ja osa tiedoista vuodettiin verkkoon. Rikos aiheutti mittavat taloudelliset vahingot ja horjutti myös ihmisten mielenterveyttä, turvallisuudentunnetta ja yhteiskunnallista luottamusta ennenkuulumattoman julmalla tavalla. Tammi julkaisee ajankohtaisen puheenvuoron Rikospaikkana Vastaamo maaliskuussa 2021.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme