Johnny Kniga Kustannus

Tiedote: Johnny Knigan kevään 2018 kirjat on julkistettu

Jaa

Johnny Knigan kevät tarjoaa kulinaristisia nautintoja, kiinnostavia kertomuksia ja räväköitä henkilöitä.

Maria Veitola kertoo Veitola-teoksessaan avoimesti ja kaunistelematta elämästään muun muassa syömishäiriöstään, ulkonäköpaineistaan, kroonisesta migreenistään, lapsettomuudesta ja äidiksi tulemisesta liki nelikymppisenä..

Finlandia-palkitun Johanna Sinisalon Iron Sky – Renaten tarina on hykerryttävän satiirinen kertomus nuoresta naisesta, joka kasvatetaan nuhteettomaksi natsiksi salaisessa kuulinnakkeessa, minne natsit ovat toisen maailmansodan jälkeen paenneet. Teos pohjautuu Iron Sky –elokuvakäsikirjoituksen varhaisiin versioihin ja taustatyöhön, jota Sinisalo alkuperäistarinatiimiä vetäessään teki.

Markus Ånäsin ja Hans Välimäen Patakuningas. Elämä lautaselle piirtää 30 elämäkerrallisen reseptin kautta kuvan keittiöiden kuninkaasta ja kolmannen tähden metsästäjästä. Teoksen kivijalan ja reseptien perustan muodostaa Välimäen itsensä kertoma gastronominen elämäkerta, sukellus Michelin-kokin pään sisään.

Valtavan kuninkaallisten outojen yksityiskohtien tietovaraston omaavien tekijöiden Kaisa Haatasen ja Sanna-Mari Hovin Monarkian muruset -teoksen sivuilla paneudutaan kuninkaallisten elämään mielenkiintoisella ja hauskalla otteella. 

Anne Tylerin riehakas Äkäpussi kertoo 29-vuotiaasta Kate Battista, joka on fiksu mutta sosiaalisesti taitomaton ja onnistuu suututtumaan ihmisiä kaunistelemattomilla mielipiteillään. Kuten arvata saattaa tästä syntyy lempeää huumoria. Suomentanut Tarja Lipponen. 
Anne Tylerin Äkäpussi (Kuinka äkäpussi kesytetään) aloittaa kahdeksan kirjan sarjan, jossa kahdeksan korkean profiilin kirjailijaa Jo Nesbøstä Margaret Atwoodiin kirjoittaa kahdeksan William Shakespearen näytelmää uudelleen ja tällä kertaa romaaneiksi.

Tommi E. Virtasen Tuure Kilpeläinen ja Kaihon karavaaniKaravaanin matkassa seuraa kuvin ja tekstein Kaihon karavaania 100-vuotiaassa Suomessa vuonna 2017. Teoksen punaisena lankana kulkevat Kilpeläisen lyriikat, joiden taustoja Kilpeläinen valottaa tarinoillaan, omat hetkensä saavat myös yhtyeen muut viisi soittajaa.

Lamppu Laamasen Roudarit. Vastuun ja kamojen kantoa vuodesta 1965 –teoksessa roudarilegendat ja kymmenet muut kertovat hervottomia tarinoita keikoilta ja keikkamatkoilta 1960-luvun puolivälistä tähän päivään. Artistipuolelta äänessä ovat mm. Ville Valo, Remu Aaltonen ja Pelle Miljoona. Bändeistä oman lukunsa ovat saaneet mm. Hanoi Rocks, Eppu Normaali, Sielun Veljet sekä Pelle Miljoonan yhtyeet.

https://issuu.com/kirja/docs/johnny_kniga_kevat_2018

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Viestintäpäällikkö Tuuli Leppänen, tuuli.leppanen@wsoy.fi, puh. 040 5646 734

Arvostelukappaleet: tiedotus@wsoy.fi
Painokelpoiset kansi- ja kirjailijakuvat: www.johnnykniga.fi/medialle/kuvapankki

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Johnny Kniga Kustannus
Johnny Kniga Kustannus
Lönnrotinkatu 18 A
00120 Helsinki

010 5060 200http://www.johnnykniga.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Johnny Kniga Kustannus

Rikos-Kniga-kilpailun voittaja on kansainvälisen tason jännitysromaani24.1.2017 09:56Tiedote

Johnny Knigan järjestämän Rikos-Kniga-kilpailun voittajaksi on valittu Liina Putkonen romaanillaan Jäätynyt tyttö. Vuonna 2015 käynnistetyssä kilpailussa haettiin rikoskirjallisuuden uutta kotimaista kärkinimeä. Valmiiden käsikirjoitusten sijaan kilpailussa etsittiin kirjaideoita, joita työstettiin kilpailun aikana kohti valmista teosta. Johnny Kniga julkaisee voittajaromaanin vuoden 2018 aikana. Lisäksi voittaja saa palkinnoksi 8 000 euroa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme