Avain

TIEDOTE: Maailman paras shithole city -kirja katsoo New Yorkia suomalaissilmin

Jaa

New York – maailman paras shithole city -kirja luo ihastuneen mutta kriittisen katseen suurkaupunkiin. Johanna Frondeliuksen omakohtainen teos kertoo elämän eri puolista suomalaisen silmin näinä erikoisina vuosina.

kansi: Johanna Frondelius, New York - maailman paras shithole city
kansi: Johanna Frondelius, New York - maailman paras shithole city

Johanna Frondelius muutti vuosikymmenen vaihteessa puolisonsa kanssa unelmiensa suurkaupunkiin. New York oli kaikkea: mahdollisuuksia ja pettymyksiä, köyhyyttä ja ökyilyä. Kulttuurien sekoitusta ja makumatka minne vaan. Se oli rottia ja torakoita sekä söpöjä koiria ja uskomattomia asuja.

Hän kirjoitti kirjan New York – maailman paras shithole city havainnoista, joita hän kaupungissa asuessaan teki. Niistä pienistä ja suuristakin tavoista, tapahtumista, ristiriidoista ja ilmiöistä, jotka kiinnittivät suomalaisen huomion.

Holtittomaksi ryöpsähtänyt pandemia, Black Lives Matter, presidentinvaalit ja Trumpin edesottamukset toivat huolta Yhdysvalloissa asuville vuosikymmenen vaihteessa. Ihmiset pelkäsivät nykyisyyttä ja jännittivät tulevaisuutta. New Yorkissa puhallettiin yhteen hiileen samalla kun Yhdysvallat jakautui entistä enemmän kahtia.

Johanna Frondelius on kirjailija ja toimittaja, joka rakastaa seikkailuja ja New Yorkia.

teos: New York – maailman paras shithole city
kirjoittaja: Johanna Frondelius
kustantaja: Avain
ISBN: 9789523043978
sivuja: 230
ilmestymispäivä: 13.9.2022 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot, haastattelupyynnöt ja arvostelukappaleet

Avain, Suomen kirjastopalvelu Oy, viestintäjohtaja Vilja Kujanpää, vilja.kujanpaa@avain.net, puh. 040 755 3319

arvostelukappaleet: info@avain.net

Kuvat

kansi: Johanna Frondelius, New York - maailman paras shithole city
kansi: Johanna Frondelius, New York - maailman paras shithole city
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Avain
Avain
Työpajankatu 13 A
00580 Helsinki

09 5840 440https://avain.net/

Avain on suomalainen kirjakustantamo, joka kustantaa laadukasta kotimaista kirjallisuutta. Kustantamo on palkittu Selkokeskuksen Seesam-palkinnolla tunnustuksena selkokirjallisuuden edistämisestä.

Avain on osa Suomen kirjastopalvelu Oy:tä ja Booky Groupia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Avain

Finlandia-ehdokas Ville-Juhani Sutinen: Pelastamisen arvoinen maailma18.11.2022 13:51:29 EET | Tiedote

"Teoksessani Vaivan arvoista. Esseitä poikkeuskirjallisuudesta (Avain 2022), joka valittiin tietokirjallisuuden Finlandia-ehdokkaaksi, kirjoitan pitkistä ja vaikeina pidetyistä kirjoista. Tarkastelen romaaneja etenkin siitä näkökulmasta, että merkittävänä taiteena ne luovat oman maailmansa ja sitä kautta synnyttävät merkityksiä todelliseen maailmaan. Jos näitä kirjoja ei olisi, minun maailmani olisi tyhjempi. Voi olla, että olisin hengissä ilmankin niitä, mutta ilman niitä minulla ei olisi elämää sellaisena kuin minä sen käsitän. Ihmiset tarvitsevat taiteen ja kirjallisuuden peiliä nähdäkseen sen, mikä on aidosti tärkeää", pohtii kirjailija Ville-Juhani Sutinen taiteen arvoa Kustantamo kuulumisia -blogissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme