Vaasan kaupunki - Vasa stad

TIEDOTE: Vaasan museot ovat avoinna Taiteiden yönä 11.8.

Jaa

Vaasan kaupungin museot ovat avoinna kävijöille Taiteiden yönä torstaina 11.8. klo 15-22. Taiteiden yönä Tikanojan taidekotiin avautuu Vaasa-Pärnu Seuran ulkoilmavalokuvanäyttely.

Kuva: Christoffer Björklund
Kuva: Christoffer Björklund

Vaasan kaupungin museoissa vietetään Taiteiden yötä torstaina 11.8. Mukana Taiteiden yössä ovat Kuntsin modernin taiteen museo, Pohjanmaan museo, Tikanojan taidekoti ja Vaasan Taidehalli. Museoihin on ilmainen sisäänpääsy. Ainoastaan Vanhan Vaasan museo on suljettuna 11.8.

Taiteiden yön ohjelma on monipuolista ja sopii myös lapsiperheille. Osallistujille on tarjolla näyttelyiden lisäksi erilaisia työpajoja, esityksiä ja pihaleikkejä. Tikanojan taidekodin puutarhassa taidekodin ystäväyhdistys paistaa perinteisiä herkkuvohveleita klo 17-21.

Taiteiden yönä museoiden monipuolisuus nousee esiin

Kuntsin modernin taiteen museossa on esillä Markku Hakurin ja Jan Kenneth Weckmanin Taikavuori –näyttely, jossa kahden taiteilijan välistä vuoropuhelua esitellään piirustuksin, maalauksin sekä installaatioin. Museossa järjestetään myös kuvataiteilija Marja Kolun mosaiikkityöpaja. PALASISTA KOKONAISUUS –kollektiivinen mosaiikkiteos toteutetaan museon työpajatila Studiossa klo 17-20. Kuntsin modernin taiteen museosta löytyy myös kaikkien museokauppojen yhteinen myyntibasaari.

Pohjanmaan museossa on esillä näyttely Vallan ja varallisuuden symbolit, joka perustuu antiikkikauppias ja asiantuntija Peter Mustosen esinekokoelmiin. Näyttelytiloissa on rajattu henkilömäärä. Museon pihalla on lapsille asvalttipiirustusta sekä perinteisiä pihaleikkejä.

Tikanojan taidekodissa voi tutustua kuvataiteilija Erika Adamssonin yksityisnäyttelyyn ”Nostalgia”. Lapsille on tarjolla työpaja, jossa askarrellaan silkkipaperikukkia ja Lastenteatteri Soiva Sammakko järjestää esityksiä puutarhassa. Vaasa-Pärnu Seuran ulkoilmavalokuvanäyttely ”Kävelyllä Pärnussa” avautuu Taiteiden yönä. Avajaisia vietetään klo 17.30. Tikanojan taidekodin ulkotiloihin ripustettu näyttely esittelee Andres Admsonin valokuvia Vaasan ystävyyskaupunki Pärnusta.

Vaasan Taidehallissa on esillä Kukka-Maria Rosenlundin näyttely ”Syli”, joka tutkii fantasian ja todellisuuden välimaastoa valokuvin ja veistoksin. Moldovalainen muusikko, valokuvaaja ja performanssitaiteilija Bogdan Dullsky esiintyy Taidehallilla klo 18.30 ja 21.00.


Lisätietoa näyttelyistä sekä päivittyvästä Taiteiden yön ohjelmasta Vaasan kaupungin museoiden verkkosivuilta: www.vaasankaupunginmuseot.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jenni Niemi, Yleisötyön päällikkö, Vaasan kaupungin museot
+358404828430, jenni.niemi@vaasa.fi

Kuvat

Kuva: Christoffer Björklund
Kuva: Christoffer Björklund
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vaasalaiset äänestivät – 5000 eurolla leluja päiväkoteihin2.10.2022 15:17:21 EEST | Tiedote

Vaasan osallistuvan budjetoinnin kohteeksi on valittu tänä vuonna lelut päiväkoteihin. Vaasalaiset saivat ehdottaa kohteita 5000 euron käytölle elokuussa ja syyskuussa 10 ehdotusta olivat äänestettävänä verkossa. Voittanut idea keräsi 392 ääntä. Yhteensä ääniä annettiin upeat 1195 kappaletta. Voitto toimii myös syntymäpäivälahjana vaasalaisille, sillä tänään 2. lokakuuta Vaasa täyttää 416 vuotta.

Vasaborna röstade – 5 000 euro används till att köpa leksaker till daghem2.10.2022 15:17:17 EEST | Tiedote

I år ska anslaget inom den inkluderande budgeteringen i Vasa användas till att köpa leksaker till daghem. Vasaborna fick i augusti komma med förslag på hur anslaget på 5 000 euro ska användas och i september fick man rösta för sin favorit bland 10 utvalda förslag på nätet. Den vinnande idén fick 392 röster. Sammanlagt gavs det fantastiska 1 195 röster. Det vinnande förslaget är också något av en födelsedagspresent till stadsborna, för Vasa fyller 416 år idag den 2 oktober.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme