Keski-Suomen ELY-keskus

Tienvarsilta poistetaan puuta tänä vuonna 110 kilometrin matkalta

Jaa
Keski-Suomessa on jo useana vuonna toteutettu ELY-keskuksen toimesta tienvarsien puunpoistoa. Sen tarkoituksena on parantaa turvallisuutta kasvattamalla näkymää sekä nopeuttaa tien kuivumista sateiden jälkeen. Tänä vuonna puustoa poistetaan noin 110 kilometrin matkalta. Kohteet ovat pääosin alemmalla tieverkolla.

– Näkymän ja sitä kautta turvallisuuden paranemisen lisäksi puunpoistosta on hyötyä myös tiestölle, kun asfaltti pääsee kuivumaan nopeammin varjoisuuden vähentyessä. Näin seisova kosteus ei pääse aiheuttamaan samassa määrin vaurioita tien pintaan, kiinteistöpäällikkö Markku Karvonen ELY-keskuksesta kertoo.

Ennen juhannusta puuta poistetaan maantiellä 16685 Ruokkeen ja Palokan väliltä. Samoin tapahtuu maantiellä 637 välillä Konginkangas-Matilanvirta sekä maantiellä 16711 Palokan pohjoispuolella.

Syksyllä töitä tehdään yhteensä kahdeksassa kohteessa, joista pisimmät ovat maantie 637 välillä Seppälä-Laukaa, maantie 760 välillä Alvajärvi-Pihtipudas, maantie 6510 välillä Saarijärvi-Kumpu sekä maantie 6031 välillä Jämsä-Halli. Loppukesän toimenpiteet alkavat elokuun puolivälissä ja ne jatkuvat myöhään syksyyn.

Työstä aiheutuu vain vähäistä haittaa liikenteelle, mutta työkoneiden läheisyydessä on syytä noudattaa erityistä varovaisuutta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kiinteistöpäällikkö
Markku Karvonen
p. 0295 024 687
Keski-Suomen ELY-keskus

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Keski-Suomen ELY-keskus
Keski-Suomen ELY-keskus
Cygnaeuksenkatu 1, PL 250
40101 Jyväskylä

0295 024 500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-keski-suomi

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Suomen ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme