Osuuskunta Tradeka

Tilikauden tappiollisesta tuloksesta huolimatta Tradekalla satsauksia tulevaan

Jaa

Osuuskunta Tradekan ja Tradeka-Yhtiöiden hallitukset hyväksyivät kokouksissaan perjantaina 5.3.2020 Tradeka-konsernin tilinpäätökset. Osuuskuntakonsernin tilikauden tulos ennen tilinpäätössiirtoja ja veroja vuodelta 2020 oli –11 miljoonaa euroa (27 miljoonaa euroa vuonna 2019).

“Kulunut synkkä koronavuosi testasi Tradekan sitoutumista pitkäjänteiseen omistajuuteen. Vaikka akuutista kriisistä selviäminen veikin päähuomiomme, pystyimme silti tekemään merkittäviä päätöksiä Tradekan ja sen tytäryhtiöiden liiketoiminnan kehittämiseksi”, kertoo Tradekan toimitusjohtaja Perttu Puro.

Liiketoimintojen lisäksi vaikea vuosi koetteli myös konsernin tuhansia työntekijöitä. Kysynnän vähentymisen ja koronarajoitusten vuoksi merkittävä määrä henkilöstöstä on jossain vaiheessa ollut tai on valitettavasti yhä lomautettuna. Hankalaa tilannetta helpottaakseen Tradekan omistama ravintolatoimija Restel jakoi viime kesänä puolet ravintoloiden sulkemisen johdosta valtiolta saadusta tuesta ravintoloiden lomautetulle henkilökunnalle erillisenä lomautukseltapaluupalkkiona.

“Koimme oikeudenmukaiseksi kohdentaa puolet tuesta henkilöstölle. Työntekijöiden huomioiminen on mitä suurimmassa määrin satsaus liiketoiminnan tulevaisuuteen”, kertoo Puro.

Konsernissa on panostettu tulevaan muillakin tavoin. Tradeka-Yhtiöt teki merkittävän yrityskaupan allekirjoittaessaan joulukuussa sopimuksen A-Katsastus Groupin hankkimisesta osaksi Tradeka-Yhtiöitä. Yritys on luonteva lisä Tradekan omistuksiin kotimaisissa palvelualan yrityksissä. Yrityksen miltei 800 työntekijää siirtyivät nyt maaliskuussa osaksi Tradeka-konsernia – uuden yhtiön myötä myös osuuskunta on voinut laajentaa jäsenilleen tarjottavia etuja.

Vastuullisuutta läpinäkyvämmällä talousviestinnällä ja lahjoituksin

Tradeka lisää kuluvana vuonna konsernin talouden kehitykseen liittyvää viestintää. Tämä tarkoittaa, että Tradeka julkaisee verkkosivuillaan osavuosikatsauksen kunkin kvartaalin jälkeen. Lisäksi sijoitustoiminnan läpinäkyvyyttä lisätään avaamalla Tradeka-sijoituksen sijoituspolitiikkaa, sijoitusten allokaatioita ja Luo uutta- sekä Malta ja toteuta -kategorioiden sijoituksia.

“Tavoitteena on lisätä läpinäkyvyyttä ja avoimuutta palvellaksemme tuotto-osuuden merkitsijöitä ja kaikkia muita osuustoiminnasta kiinnostuneita. Tämä on osa osuuskuntakonsernin vastuullisuustyötä ja sitoutumista hyvään hallintotapaan”, Puro taustoittaa.

Tradekan verojalanjälki julkaistaan osana yhtiön vuosikertomusta.

Osuuskunta Tradekan ja Tradekan säätiön hallitukset päättivät yhteensä 600 000 euron lahjoituksista kuluvalle vuodelle. Lahjoitustoiminta on keskeinen osa Tradekan vastuullisuutta ja se on kirjattu Tradekan sääntöihin ja toiminta-ajatukseen. Kaikki lahjoitukset julkaistaan tradeka.fi-sivustolla.

Uusia jäseniä yhtiöiden hallituksiin

5.3. pidetyssä kokouksessaan Tradeka-Yhtiöt Oy:n hallitus päätti hallituksiin valittavista uusista jäsenistä. Tradeka-Yhtiöiden pitkäaikainen hallituksen jäsen Jukka Simula jäi pois hallituksesta ja hänen tilalleen hallitukseen nousee talouspolitiikan ja yritysvastuun asiantuntija, MSc, VTM Lotta Staffans.

Uutena jäsenenä Tradeka-sijoitus Oy:n hallitukseen valittiin Helsingin Yliopiston sijoitusjohtaja, KTT, dosentti Anders Ekholm.

Restel Oy:n hallitukseen valittiin KTM Olli Kilpi, joka toimii Kuljettajakoulutusyritys CAP-Group Oy:n toimitusjohtajana. Aiemmin Kilpi on toiminut muun muassa Kamuxin kansainvälisten liiketoimintojen johtajana sekä Ruotsin ja Norjan McDonald’sin toimitusjohtajana.

Med Group Oy:n hallitukseen puolestaan valittiin kaksi uutta jäsentä; yrittäjä, KTM Minna Metsälä sekä toimitusjohtaja, HM Juha Rautio. Tällä hetkellä Rautio toimii Visu Työhyvinvointi Oy:n toimitusjohtajana ja hänellä on yli vuosikymmenen kokemus sosiaali- ja terveysalan johtotehtävistä mm. Pihlajalinna Oyj:stä. Metsälällä työskentelee johtamisen kehittämistehtävissä omassa yrityksessään ja on aiemmin toiminut muun muassa Tays Sydänkeskus Oy:n liiketoimintajohtajana ja Keskinäinen Vakuutusyhtiö Turvan toimitusjohtajana.

Osuuskunta Tradeka -konsernin tunnusluvut

Konsernin tunnusluvut (milj. euroa) 2020 2019 2018 2017 2016 2015
Liikevaihto 438 453 430 551 489 461
Liiketulos -21 22 2 101 12 3
-liikevaihdosta (%) -4,8 4,8 0,5 18,4 2,4 0,7
Tulos ennen tp-siirtoja ja veroja -11 27 12 108 22 9
Omavaraisuusaste 81 79 75 81 75 89

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Osuuskunta Tradeka
PL 72
00501 HELSINKI

http://www.tradeka.fi

Osuuskunta Tradeka on noin 200 000 jäsenen omistajaosuuskunta, jonka johtoajatuksena on merkityksellinen omistajuus ja inhimillisemmän markkinatalouden toteuttaminen käytännössä. Osuuskunnan ydinliiketoimintojen omistajaohjauksesta vastaa Tradeka-Yhtiöt Oy, jonka omistukset on jaettu neljään kategoriaan: Omista ja kehitä, Sijoita ja turvaa, Luo uutta sekä Malta ja toteuta. Yhtiö omistaa kokonaan ravintolatoimintaa harjoittavan Restel Oy:n, lehtijakelua harjoittavan Lehtipiste Oy:n, sosiaali- ja terveydenhuoltoalan palveluyritys Med Group Oy:n, katsastus- ja rekisteröintipalveluja tarjoavan A-Katsastus Groupin sekä sijoitustoimintaa harjoittavan Tradeka-sijoitus Oy:n. Konsernin liikevaihto vuonna 2020 oli 438 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä kokoaikaiseksi muunnettuna 3 158. www.tradeka.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Osuuskunta Tradeka

Tradeka tuo työelämään uudenlaisen työsuhde-edun: henkilöstön velkaongelmat hallintaan5.11.2019 08:01:00 EET | Tiedote

Tradeka konsernin työntekijät saavat nyt ensimmäisinä Suomessa työpaikallaan apua oman taloutensa hallintaan muun muassa talousneuvonnan ja velkojen järjestelylainojen avulla. Tradekan ja Takuusäätiön Palkka Haltuun -pilottihankkeen tarkoituksena on tuottaa palvelu, joka laajenisi kaikkien työnantajien käyttöön. Osana velkakierteiden katkaisupakettiaan Tradeka rahoittaa Solidaten tarjoamia järjestelylainoja ja tukee Väestöliiton Poikien Puhelinta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme