Vaasan kaupunki - Vasa stad

Till Gubbgrundet kommer man snart utan båt  

Dela

Skärgårdsrestaurangen Ukkokari på Gubbgrundet anlägger en vajerfärjeförbindelse till ön. Vasa stad bistår med material till färjan. Till ön har man tidigare kommit endast med båt eller vintertid över isen. På Gubbgrundet finns utöver restaurangen också stadens rekreationsområde.  

Restaurangföretagarna Marko Latvala och Esa Ahola anser det viktigt att alla nu kan ta sig till Gubbgrundet, om de vill. Företaget förverkligar färjan och svarar för dess verksamhet.  

Färjan blir klar och tas i bruk under sommaren 2020. Skärgårdsrestaurangen Ukkokari informerar separat om när verksamheten inleds. Avståndet från fastlandet till ön är cirka 50 meter. Färjan rör sig med muskelkraft, och den kan ta högst fem personer åt gången. Säkerhetsaspekter beaktas grundligt både i användningen av färjan och i fråga om roddbåtar, kajaker och liknande trafik som korsar färjans linje.  

Till Gubbgrundet har också en broförbindelse planlagts. Staden har utmaningar i att hitta finansiering under de närmaste åren för byggandet av broförbindelsen. 

– Lyckligtvis hittade vi tillsammans med företagarna en kreativ lösning i utnyttjandet av vajerfärjan för att komma till Gubbgrundet. Jag tror att färjan kan bli en småskalig sevärdhet i Vasaregionen och en upplevelse i synnerhet för barn, säger kommunteknikdirektör Jukka Talvi 

Kontakter

Vasa stad, kommunteknikdirektör Jukka Talvi.  
tfn 040 831 1550 

Skärgårdsrestaurang Ukkokari, företagarna Marko Latvala och Esa Ahola 
tfn 040 086 4818 

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum