Taideyliopisto

Tim Hagans ja Judy Niemack tähdittävät 25. kertaa järjestettävää jazzin kesäleiriä Seinäjoella

Jaa

Perinteinen Seinäjoella järjestettävä Sibis Jazz Camp täyttää 25 vuotta vuonna 2022. Sen kunniaksi leiri järjestetään yhtenä Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kansainvälisistä Sibelius Summer Academy -kesäkursseista 6.–10.6.2022.

Kansainvälisyyttä juhlavuoden kunniaksi

Kansainvälisyys näkyy vahvasti Jazz @ Sibelius Summer Academy -leirin sisällössä, ja myös kansainvälisiä opiskelijoita toivotaan. Luvassa on musiikin opiskelijoille, musiikinopettajille ja freelancemuusikoille sopiva yhtyesoiton, instrumenttiklinikoiden, luentojen, jamien ja konserttien ympärille rakentuva kurssi, jonka ytimessä on leirin opiskelijoista muodostettavien yhtyeiden työskentely. Kurssi huipentuu päätöskonserttiin 9. kesäkuuta 2022.

Jazz @ Sibelius Summer Academy -leirin kansainvälisiksi erikoisvieraiksi saapuvat kokeneet ja ansioituneet vokalisti Judy Niemack sekä trumpetisti, sovittaja, säveltäjä Tim Hagans. Heidän lisäkseen opettajistoon kuuluvat kotimaisen jazzkentän omien instrumenttiensa huippunimet Jukkis Uotila, Mikko Helevä, Jussi Lehtonen, Sami Linna, Joonatan Rautio ja Ape Anttila.

Kantavana ideana yhteissoitto, tarjolla kipinä myös ammattiopintoihin

Ajatus Sibis Jazz Camp -kesäleireistä lähti Taideylipiston Sibelius-Akatemian professori Jukkis Uotilalta 1980-luvulla. Opettajina oli heti alkuvuosina tunnettuja kansainvälisiä nimiä. Leiri oli melko ammattilaispainotteinen. Vuosikymmenten aikana Sibis Jazz Camp -leireille on osallistunut lukuisa joukko tämänhetkisiä suomalaisia jazzkentän kärkinimiä, ja niillä on opettanut vierailevien ammattilaisten lisäksi myös Sibelius-Akatemian jazzhenkilökunta. Niinpä niillä on saanut myös esimakua siitä, minkälaista Sibelius-Akatemiassa olisi opiskella. Leirit ovat rakentuneet alusta saakka yhtyesoiton ympärille. Lisäksi niillä on tarjottu muun muassa teorialuentoja.

- Toivon, että osallistuttuaan opiskelijat muistaisivat sen, että kuinka mukavaa oli jutella ja soittaa yhdessä opettajien kanssa. Se oli itsellenikin nuorena opiskelijana hyvin tärkeää. Näillä leireillä tarjoutuu mahdollisuus tavata kollegoita eri puolilta maata, tällä kertaa jopa maailmaa, Uotila toteaa.

Etenkin Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksen opiskelijoille ja opiskelemaan haluaville leiri on toiminut tutustumispaikkana Sibelius-Akatemian opintoihin. Opiskelijoita on ollut vuosittain 30, enimmillään jopa 60.

Sibelius Summer Academy on Taideyliopiston Sibelius-Akatemian uusi kesäkurssikokonaisuus. Se tarjoaa nuorille musiikin opiskelijoille mahdollisuuden työskennellä ja esiintyä yhdessä maailmanluokan opettajien, taiteilijoiden ja muiden opiskelijoiden kanssa korkeatasoisissa tiloissa kannustavassa ja inspiroivassa ympäristössä. Sibelius-Akatemian toimintaa tukevat Jane ja Aatos Erkon säätiö ja Wihurin rahasto.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kurssin koulutuksellinen sisältö:

Kurssivastaava Ape Anttila ape.anttila@gmail.com
Kurssin koulutusvastaava Jussi Lehtonen jussi.lehtonen@uniarts.fi

Kurssin käytännön järjestelyt:

Pauli Raitakari pauli.raitakari@uniarts.fi
siba.seinajoki@uniarts.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Taideyliopisto
Taideyliopisto
PL 1
00097 Helsinki

Taideyliopisto tarjoaa ylintä musiikin, kuvataiteen, teatterin ja tanssin koulutusta Suomessa. Taideyliopisto on taidealojen koulutuksen ja tutkimuksen kansainvälinen suunnannäyttäjä, joka vahvistaa taidetta yhteiskuntaa uudistavana voimana. Vuonna 2013 perustetun Taideyliopiston muodostavat Kuvataideakatemia, Sibelius-Akatemia ja Teatterikorkeakoulu.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Taideyliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme