Aluehallintovirasto

Toiminta vastuullista Itä-Suomen ravintoloissa - aluehallintoviraston valvontahavaintoja lokakuussa

Jaa

Itä-Suomen ravintoloissa koronaviruspandemia on tiedostettu hyvin ja toimenpiteitä on tehty asiakasturvallisuuden parantamiseksi. Ruuhkatilanteiden hallinnassa haasteita.

Itä-Suomen aluehallintoviraston toiminta-alueen ravintoloissa koronaviruspandemia on tiedostettu hyvin ja toimenpiteitä on tehty asiakasturvallisuuden parantamiseksi. Käsien desinfiointimahdollisuus oli tarjolla kaikissa paikoissa ja siivousta oli tehostettu. Myös aukiolorajoitukset olivat kaikissa tarkastetuissa kohteissa tiedossa. Puutteita löytyi lähinnä suunnitelmista ja niiden tiivistelmistä. Myös ruuhkatilanteissa riittävän väljyyden pitäminen todettiin haasteelliseksi.

Itä-Suomen aluehallintovirasto valvoi tehostetusti ravintoloissa lokakuun aikana. Pohjois-Savossa valvottiin 9 paikassa, Pohjois-Karjalassa 16 paikassa ja Etelä-Savossa 11 paikassa.

Valvontahavainnot kootusti

Pohjois-Savo

9 valvottua paikkaa, kolmessa paikassa korjattavaa

  • pyydettiin päivittämään suunnitelmaa
  • puuttui tiivistelmä.

Pohjois-Karjala

16 valvottua paikkaa, neljässä paikassa korjattavaa

  • kaikille asiakkaille ei istumapaikkaa
  • puuttui suunnitelma ja/tai tiivistelmä.

Etelä-Savo

11 valvottua paikkaa, neljässä paikassa korjattavaa

  • puuttui suunnitelma, tiivistelmä tai näkyvä ilmoitus asiakkaille siitä, että ei saa tulla, jos on koronaan viittaavia oireita.

Puutteiden osalta aluehallintoviraston tarkastajat antoivat ohjausta suunnitelmien tekemiseen sekä istumapaikkojen järjestämiseen ohjeiden mukaisesti. Yhdelle toimijalle aluehallintovirasto antoi määräyksen hoitaa puutteet kuntoon. Aluehallintovirasto seuraa puutteiden korjaamista jälkitarkastuksilla.

Itä-Suomen aluehallintovirasto kiittää alueensa toimijoita vastuullisuudesta sekä ohjeiden ja rajoitusten hyvästä noudattamisesta koronavirustilanteessa. Vastuullisella toiminnalla ja asiakasturvallisuuden varmistamisella hidastamme yhdessä koronaviruksen leviämistä.

Usein kysyttyä: Korona – Ravintolat ja alkoholi

Ohjeemme ravintoloille

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

ylitarkastaja Virpi Honkanen, p. 0295 016 894
ylitarkastaja Tuomo Wallén, p. 0295 016 862
etunimi.sukunimi@avi.fi, Itä-Suomen aluehallintovirasto

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto
AluehallintovirastoAluehallintovirastossa (www.avi.fi) edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto

Pohjois-Suomen päivittäistavarahuollon yhteistoimintaverkosto kertasi pandemian kiihtymisvaiheessa tarvittavia toimia27.11.2020 12:54:00 EETTiedote

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston päivittäistavarahuollon verkosto totesi 10. kokouksessaan 27.11.2020, että sekä Pohjois-Pohjanmaalla että Kainuussa on siirrytty koronapandemian kiihtymisvaiheeseen. ”Olemme nyt tilanteessa, että tautia on merkittävästi liikkeellä kaikkialla. Mikään toinen paikka ei ole toista turvallisempi, vaan viruksen leviämisen estäminen on jokaisen henkilön omasta toiminnasta kiinni”, totesi aluehallintoylilääkäri Pasi Hirvikoski

Offentliga tillställningar och allmänna sammankomster med över 10 personer förbjuds i Helsingfors och Nylands samt Päijänne-Tavastlands sjukvårdsdistrikt från måndag 30 november - nödvändiga mindre tillställningar kan ordnas med särskilda arrangemang27.11.2020 12:53:38 EETTiedote

På grund av det försämrade epidemiologiska läget i Helsingfors och Nylands samt Päijänne-Tavastlands sjukvårdsdistrikts områden är det nödvändigt att förbjuda alla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med över 10 (tio) personer. Regionförvaltningsverket rekommenderar starkt att man dessutom undviker att ordna små sammankomster.

Kaikki yli 10 hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset kielletään Helsingin ja Uudenmaan sekä Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirien alueilla 30.11. alkaen - pienemmistäkin tilaisuuksista tulisi järjestää vain välttämättömät ja erityisin järjestelyin27.11.2020 12:30:00 EETTiedote

Kaikkien yli 10 (kymmenen) hengen yleisten kokousten ja yleisötilaisuuksien kieltäminen Helsingin ja Uudenmaan sekä Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirien alueilla on välttämätöntä heikentyneen epidemiatilanteen vuoksi. Aluehallintovirasto suosittelee painokkaasti välttämään myös kaikkien pienempien kokoontumisten järjestämistä.

Aluehallintovirasto jatkoi Länsi-Pohjan tiukennettuja kokoontumisrajoituksia (Lappi)27.11.2020 11:07:55 EETTiedote

Covid-19-tartuntojen leviämisen ennaltaehkäisemiseksi Lapin aluehallintovirasto jatkaa joulukuun 13. päivään asti rajoitusta, joka kieltää Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin kunnissa kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 henkilöä. Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu yli 20 ihmistä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9.2020 antamaa ohjetta. Lapin aluehallintoviraston määräys on voimassa 1.12.-13.12.2020. Se koskee Kemin, Keminmaan, Simon, Tervolan, Tornion ja Ylitornion kuntia. Tämä päätös korvaa ajalla 1.12.–13.12.2020 Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueen osalta aluehallintoviraston 20.11.2020 antaman päätöksen. Lapin aluehallintovirasto seuraa tilannetta tarkkaan. Jos epidemiologinen tilanne muuttuu, se arvioi

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme