Aluehallintovirasto

Toiminta vastuullista Itä-Suomen ravintoloissa - aluehallintoviraston valvontahavaintoja lokakuussa

Jaa

Itä-Suomen ravintoloissa koronaviruspandemia on tiedostettu hyvin ja toimenpiteitä on tehty asiakasturvallisuuden parantamiseksi. Ruuhkatilanteiden hallinnassa haasteita.

Itä-Suomen aluehallintoviraston toiminta-alueen ravintoloissa koronaviruspandemia on tiedostettu hyvin ja toimenpiteitä on tehty asiakasturvallisuuden parantamiseksi. Käsien desinfiointimahdollisuus oli tarjolla kaikissa paikoissa ja siivousta oli tehostettu. Myös aukiolorajoitukset olivat kaikissa tarkastetuissa kohteissa tiedossa. Puutteita löytyi lähinnä suunnitelmista ja niiden tiivistelmistä. Myös ruuhkatilanteissa riittävän väljyyden pitäminen todettiin haasteelliseksi.

Itä-Suomen aluehallintovirasto valvoi tehostetusti ravintoloissa lokakuun aikana. Pohjois-Savossa valvottiin 9 paikassa, Pohjois-Karjalassa 16 paikassa ja Etelä-Savossa 11 paikassa.

Valvontahavainnot kootusti

Pohjois-Savo

9 valvottua paikkaa, kolmessa paikassa korjattavaa

  • pyydettiin päivittämään suunnitelmaa
  • puuttui tiivistelmä.

Pohjois-Karjala

16 valvottua paikkaa, neljässä paikassa korjattavaa

  • kaikille asiakkaille ei istumapaikkaa
  • puuttui suunnitelma ja/tai tiivistelmä.

Etelä-Savo

11 valvottua paikkaa, neljässä paikassa korjattavaa

  • puuttui suunnitelma, tiivistelmä tai näkyvä ilmoitus asiakkaille siitä, että ei saa tulla, jos on koronaan viittaavia oireita.

Puutteiden osalta aluehallintoviraston tarkastajat antoivat ohjausta suunnitelmien tekemiseen sekä istumapaikkojen järjestämiseen ohjeiden mukaisesti. Yhdelle toimijalle aluehallintovirasto antoi määräyksen hoitaa puutteet kuntoon. Aluehallintovirasto seuraa puutteiden korjaamista jälkitarkastuksilla.

Itä-Suomen aluehallintovirasto kiittää alueensa toimijoita vastuullisuudesta sekä ohjeiden ja rajoitusten hyvästä noudattamisesta koronavirustilanteessa. Vastuullisella toiminnalla ja asiakasturvallisuuden varmistamisella hidastamme yhdessä koronaviruksen leviämistä.

Usein kysyttyä: Korona – Ravintolat ja alkoholi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

ylitarkastaja Virpi Honkanen, p. 0295 016 894
ylitarkastaja Tuomo Wallén, p. 0295 016 862
etunimi.sukunimi@avi.fi, Itä-Suomen aluehallintovirasto

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto
AluehallintovirastoAluehallintovirastossa (www.avi.fi) edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto

Työntekijä loukkaantui laskiessaan alas sähkölinjaa – sakot työnjohtajalle ja yhtiölle22.7.2021 11:44:26 EEST | Tiedote

Pirkanmaan käräjäoikeus on 22.6.2021 tuominnut sähkönjakelu- ja voimansiirtoverkkojen palveluita tarjoavan yhtiön 17 500 euron suuruiseen yhteisösakkoon ja yhtiön työnjohtajan 20 päiväsakkoon työturvallisuusrikoksesta. Työntekijä loukkaantui laskiessaan sähköjohtoa alas kahden sähköpylvään väliltä. Tapaturmassa loukkaantunut työntekijä oli jäänyt noin 10-15 minuutiksi roikkumaan pää alaspäin oikean jalan pylväskengän varaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme