Oscar Software Oy

Toimitusjohtaja Mika Yletyisestä Oscar Softwaren osakas merkittävällä osuudella

Jaa
Ohjelmistopalveluyritys Oscar Softwaren toimitusjohtajana 1.4.2022 aloittanut Mika Yletyinen on nyt myös yrityksen osakas merkittävällä osuudella. Yletyinen päätti sijoittaa johtamaansa yritykseen, koska uskoo yrityksen edistyksellisiin ratkaisuihin ja työntekijöihin.
Oscar Softwaren toimitusjohtaja Mika Yletyinen päätti sijoittaa johtamaansa yritykseen, koska uskoo yrityksen edistyksellisiin ratkaisuihin ja työntekijöihin. Kuva: Kerttu Liukkala / Oscar Software
Oscar Softwaren toimitusjohtaja Mika Yletyinen päätti sijoittaa johtamaansa yritykseen, koska uskoo yrityksen edistyksellisiin ratkaisuihin ja työntekijöihin. Kuva: Kerttu Liukkala / Oscar Software

Koko uransa eri teknologiatoimittajilla työskennellyt Mika Yletyinen kävi pitkät keskustelut pääomasijoittaja Panostajan kanssa ennen kuin otti toimitusjohtajan tehtävän vastaan. Yletyiselle oli tärkeää päästä johtamansa yrityksen osakkaaksi ja merkittävää myös oli, että Oscar Softwaren enemmistöomistaja on pääomasijoittaja. Se on Yletyiselle tae siitä, että yritys haluaa kasvaa.

- Tykkään ajatusmaailmasta, jota pääomasijoittajilla on yritystä kohtaan. Ja osakkaana minua motivoi laittaa itseni peliin, Yletyinen sanoo.

Yletyisen mielestä kehittyvästä yrityksestä pitää löytyä tietyt peruselementit, joiden päälle rakennetaan. Näitä ovat muun muassa osaava henkilöstö sekä kilpailukykyiset tuotteet ja palvelut.

Aloitettuaan Oscar Softwaren toimitusjohtajana Yletyinen sai aikaa miettiä omaa investointiaan yritykseen.

- Sain ensin katsoa miltä tämä näyttää. Tein sitten päätöksen ostaa osakkuutta maksimin, jota minulle tarjottiin. Uskon Oscariin. Meillä on kaikki ainekset mennä eteenpäin.

Yksinkertaistaminen terävöittää tekemistä

Yletyisen mielestä segmentillä, jossa Oscar Software toimii, henkilöstön prosessiosaaminen on huippuluokkaa.

- Me ymmärrämme asiakkaan toimintaympäristöt valtavan hienosti ja uskallan väittää, että siellä me olemme kilpailijoitamme edellä.

Oscar Softwaren pääkonttori sijaitsee Tampereella ja yritys työllistää runsaan 150 it-alan ja taloushallinnon ammattilaista. Toiminnanohjausjärjestelmiä, verkkokauppoja ja taloushallinnon palveluita tarjoavan yrityksen johtaminen on alkanut Yletyisellä kuten aina – strategian yksinkertaistamisella.

- Jos strategiassa on liian monta asiaa, tekemisen ydin hukkuu. Pyrin yksinkertaistamaan ja fokusoimaan tekemistä. Ja tekemään siitä mitattavaa, jotta näemme, tapahtuuko niitä asioita, joita tavoittelemme, Yletyinen sanoo.

Asiakkaille ja henkilöstölle Yletyinen pyrkii olemaan saavutettavissa oleva toimitusjohtaja. 

- Minua saa kontaktoida, olen käytettävissä. Ja kontaktoin myös itse. Asiakkaiden toiveita kuuntelemalla ja omaa asiantuntemustamme käyttäen muodostamme kokonaiskuvan, jonka mukaan kehitämme tuotteitamme ja palvelujamme, Yletyinen kiteyttää.

Teknologia helpottaa elämää

Yletyinen kertoo ihailleensa nuorena poikana teknologiaa ”insinöörimäisen” teknisesti, mutta jo varhain ajatukset alkoivat liikkua sen ympärillä, mitä teknologialla voidaan saavuttaa.

- Teknologia merkitsee minulle elämää helpottavaa tekemistä. Meidän asiakkaillemme teknologia mahdollistaa asioiden automatisoinnin, Yletyinen sanoo.

Toimitusjohtajan mukaan Oscar Softwarella on talo täynnä ihmisiä, jotka ymmärtävät teknologioita paremmin kuin hän itse. Yletyisen omaan rooliin kuuluukin istua pöydän toisella puolella ja katsoa loppukäyttäjän silmin, mitä hyötyjä teknologia tuo.

Omista havainnoista ja ideoista keskustelu on Yletyisen mukaan työyhteisössä helppoa.

- Oscarilla on välitön kulttuuri. Meillä sanotaan asiat reilusti niin kuin ne ovat. Tykkään avoimesta ja rehdistä tekemisestä. Meillä on kiva tehdä töitä, Yletyinen sanoo. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Oscar Softwaren toimitusjohtaja Mika Yletyinen päätti sijoittaa johtamaansa yritykseen, koska uskoo yrityksen edistyksellisiin ratkaisuihin ja työntekijöihin. Kuva: Kerttu Liukkala / Oscar Software
Oscar Softwaren toimitusjohtaja Mika Yletyinen päätti sijoittaa johtamaansa yritykseen, koska uskoo yrityksen edistyksellisiin ratkaisuihin ja työntekijöihin. Kuva: Kerttu Liukkala / Oscar Software
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Oscar Software Oy
Oscar Software Oy
Vuolteenkatu 2
33100 Tampere

010 820 1000https://www.oscar.fi/

Vuonna 2005 perustettu Oscar Software Oy on toiminnanohjausjärjestelmien (ERP) kehitykseen ja liiketoimintapalvelujen tarjontaan erikoistunut suomalainen ohjelmistopalveluyritys.

Toiminnanohjausjärjestelmien lisäksi Oscar Software tarjoaa taloushallinnon, verkkoliiketoiminnan sekä IT- ja ohjelmistokehityksen lisäpalveluita. Noin 700 asiakasyrityksen joukkoon kuuluu pk-yrityksiä eri toimialoilta (mm. teollisuus, tukkukauppa, huoltoliiketoiminta, palvelut).

Yrityksen pääkonttori sijaitsee Tampereella. Henkilöstöä Oscar Softwarella on noin 150 henkilöä. Liikevaihto päättyneellä tilikaudella 11/20–10/21 oli 11 miljoonaa euroa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oscar Software Oy

Pk-yritysten toiminnanohjaus siirtyy web-sovelluksiin16.1.2023 08:12:00 EET | Tiedote

ERP-järjestelmien kehitys staattisista rekistereistä reaaliaikaiselle digialustalle ja web-sovelluksiin ei ole tavoittanut vielä läheskään kaikkia pk-yrittäjiä. Siirtyminen pelkän työpöytä-ERP:n käytöstä kaiken tiedon kokoavalle liiketoiminta-alustalle tuo web-sovellukset osaksi jokaisen työntekijän työtä. Yrityksen toimintatavan mallintaminen digitaaliseen muotoon tekee yrityksestä houkuttelevan vastavalmistuneille osaajille. Sähköinen tilannekuva myös kasvattaa yrityksen arvoa uutta omistajaa etsiessä.

Puristeteosta johdetaan tiedolla – Oscar Liiketoiminta-alusta antaa yritykselle reaaliaikaisen digitaalisen tilannekuvan joka hetkestä12.12.2022 14:21:56 EET | Tiedote

Analyyttisyys ja automaatio on viety huippuunsa metalliteollisuuden tuotteita toisille yrityksille valmistavassa Puristeteoksessa. Jokainen kauppa ja tuotanto analysoidaan jälkilaskennassa ja automaatiota kehitetään jatkuvasti. Toimitusjohtaja Ville Mäenpää kääntää joka kiven ja kannon – hän tekee yrityksensä valinnat perustuen analysoituun tietoon.

Elinkeinoelämän keskusliiton toimitusjohtaja Jyri Häkämies leikkaa Oscar Softwaren pääkaupunkiseudun aluekonttorin avajaisnauhan6.11.2019 15:29:07 EET | Kutsu

Oscar Software Oy:n uusin aluekonttori avataan virallisesti Espoon Technopolis Otaniemessä 21.11.2019. Oscarilla on erittäin merkittävä asiakaskunta pääkaupunkiseudulla ja uuden aluekonttorin avaaminen mahdollistaa entistä asiakaslähtöisemmän ja nopeamman palvelun sekä nykyisille että uusille asiakkaille. Konttoria vetää tammikuussa yhtiön palveluksessa aloittanut Heikki Valtonen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme